foto: EPA/Scanpix
Popzvaigznei Dua Lipa draud pamatīgas nepatikšanas par bildes ar sevi ievietošanu "Instagram"
Dziedātāja Dua Lipa šogad saņēmusi "Grammy" balvu par vislabāko popmūzikas albumu.
Mūzika
2021. gada 9. jūlijs, 14:10

Popzvaigznei Dua Lipa draud pamatīgas nepatikšanas par bildes ar sevi ievietošanu "Instagram"

Jauns.lv

Dziedātāja Dua Lipa iesūdzēta tiesā par savas bildes ievietošanu "Instagram", ko uzņēmis paparaci, ziņo medijs BBC.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā norāda lietas materiāli, popzvaigzne savā "Instagram" profilā ievietojusi bildi no 2019. gada februāra, kurā viņa redzama, stāvot rindā lidostā. Fotogrāfiju uzņēmuši paparaci, kas uzskata, ka viņa to publicējusi "bez atļaujas vai pilnvarām". 

Kompānija "Integral Images" vērsusies tiesā, jo uzskata, ka Dua Lipa ir guvusi peļņu no fotogrāfijas, jo viņas "Instagram" profils ir mārketinga rīks savas mūzikas popularizēšanai. 

Viņi pieprasa 150 tūkstošus ASV dolāru (aptuveni 126 000 eiro) radīto zaudējumu segšanai, tiesas izdevumu segšanai, kā arī vēlas, lai tiesā piedalītos zvērinātie. 

Kompānija vēlas, lai dziedātājai tiktu izsniegta pavēle, kas aizliegtu atkārtot šādus pārkāpumus. 

Dua Lipa šo foto ievietoja savā "Instagram" profilā 2019. gada 7. februārī, aptuveni četras dienas pēc tā uzņemšanas. Šobrīd šis ieraksts ir dzēsts. 

Fotogrāfijā redzama dziedātāja ar milzīgu cepuri, stāvot rindā lidostā, turot rokās lidmašīnas biļeti. Pie bildes apraksta viņa bija komentējusi: "Es turpmāk dzīvošu zem lielām, pūkainām cepurēm. Ziņošu, ja tas mainīsies."

"Integral Images" iesnieguši prasību par to, ka autortiesības šai fotogrāfijai pienākas kompānijai. 2021. gada 20. februārī šī prasība tika apstiprināta. 

Kompānija uzskata, ka Dua Lipa fotogrāfiju publicēja bez atļaujas, apzināti ar mērķi no tās gūt peļņu. 

Tiesas materiālos teikts, ka dziedātājas "Instagram" profils ir peļņas avots, jo tas satur publikācijas, kā mērķis ir iegūt vairāk sekotāju, kas ar saišu vai reklāmu palīdzību tiek novirzīti viņas produktu patērēšanai un iegādei. 

Dua Lipa nav pirmā slavenība kas tikusi iesūdzēta tiesā par paparaci uzņemtu fotogrāfiju ievietošanu savos soctīklos. Džidži Hadida, Laiems Hemsvorts, Ariana Grande, Džastins Bībers un Hloja Kardašiana ir piedzīvojuši līdzīgas tiesvedības. 

Arī Dženifera Lopesa tikusi apsūdzēta par līdzīgu pārkāpumu, taču kompānija vēlāk sūdzību atsaukusi brīvprātīgi. 

Dua Lipa, neskatoties uz nedienām ar autortiesību pārkāpumu, ir savas karjeras zenītā, gūstot vairākus apbalvojumus par savu pandēmijas laikā izdoto albumu "Future Nostalgia", tostarp, "Grammy" balvu par vislabāko popmūzikas albumu. 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās