Slavenības
2021. gada 1. jūlijs, 04:53

Divus gadus pēc šķiršanās aktrise Lelde Dreimane atkal bučojas ar bijušo

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Dailes teātra kādreiz spožais aktieru pāris Lelde Dreimane un Kaspars Zāle, kuru attiecības izira pirms diviem gadiem, atkal viens otru skauj un skūpsta. Turklāt - līgavas un līgavaiņa tērpos ģērbušies.

Kā raksta žurnāls "Kas Jauns", pāri no jauna kopā savedis režisora Andreja Ēķa piedāvājums filmēties viņa jaunajā romantiskajā komēdijseriālā "Perfektās kāzas", kas šoruden būs skatāms izklaides platformas "Tet+" lietotājiem.

Seriāla "Perfektās kāzas" filmēšana Nordeķu muižā

Režisora Andreja Ēķa seriāla "Perfektās kāzas" filmēšana Nordeķu muižā 2021. gada jūnijā.

gallery icon

Seriālā Lelde Dreimane un Kaspars Zāle ir galvenajās lomās, atveidojot līgavu Līvu un līgavaini Jančuku. Svinību vietā, kur prāvā pulkā sapulcējušies radi un draugi, pēkšņi visus no sliedēm izsit kāzu filmētāja jeb operatora parādīšanās. Puisis, ko spēlē Valmieras Drāmas teātra aktieris Mārtiņš Meiers, izrādās, ir Leldes atveidotās līgavas pirmā lielā mīlestība... Nav ne jausmas, kā Andrejam Ēķim un seriāla scenārija autorei Zanei Zustai tas izdevies, bet ne mazāk piņķerīga situācija kā seriālā ir arī filmēšanas aizkulisēs – tur ne tikai laulības izspēlē bijušie mīļotie Dreimane un Zāle, bet darbojas arī... seriāla galvenais operators Mārcis Ābele, ar ko Leldi kādu laiku saistīja romantiskas attiecības, pirms viņai uzplauka mīla ar kolēģi Kasparu Zāli!

Seriāla "Perfektās kāzas" filmēšana Kuldīgā

Režisora Andreja Ēķa seriāla "Perfektās kāzas" filmēšana Kuldīgā 2021. gada jūnijā.

gallery icon

Kaspars Zāle: “Man bija bullim acīs jāieskatās!”

“Biju priecīgs, ka man tiek piedāvāts darbs, jo nu jau kāds brīdis aizritējis, kopš nofilmējos filmā par preses karalieni Emīliju. Kopš ziemas nebiju neko darījis,” saka aktieris Kaspars Zāle, kas pērn līdz ar vairākiem citiem aktieriem tika atlaists no darba Dailes teātrī un par savām tiesībām nolēma cīnīties tiesas ceļā. Tiesāšanās aizvien turpinoties.

“Uzskatu, ka tas savā ziņā tīri aktieriski ir labs izaicinājums, jo tāda situācija, kad jālaulājas ar bijušo meiteni, dzīvē vēl nekad nav bijusi. Nedz teātrī, nedz kino. Un vispār nekad dzīvē neesmu laulājies. Aktiera profesija ļauj piedzīvot šādus procesus, un tieši tā, manuprāt, ir šī aroda burvība. Komunikācijas ziņā ar Leldi aizvien esam labās attiecībās.

Es netaisos slēpties aiz kaut kādām standarta frāzēm, ka tas ir profesionāls darbs, ka nav nekādu jūtu un emociju, jo aiz aktiera vienmēr tomēr ir cilvēks. Es nevaru tagad izdomāt, ka nebijām kopā.

Pirmajā filmēšanas dienā man bija bullim acīs jāieskatās – tā ir brīnišķīga metafora. Arī šim manam tīri personiskajam gadījumam. Skaidrs, ka sākumā bija tā dīvaini, kad uzzināju, ka būs jāfilmējas ar bijušo meiteni,” stāsta Kaspars, kurš ir lietas kursā par to, ka seriāla operators Mārcis Ābele arī ir Leldes bijušais draugs. “Viņiem attiecības bija, pirms es ar Leldi sagāju kopā. Bet tas ir ļoti forši, ka gan ar Leldi, gan Mārci man ir ļoti laba sastrādāšanās. Sākumā, jā, bija sajūta, tādas bailes no neziņas, kā tas būs... Un, re, nav tik traki. Man pat tīri labi patīk; katrā ziņā ir interesanti. Mani kā aktieri šāds process bagātina,” saka Zāle.

Lelde Dreimane: “Skūpstīties sanāca ļoti daudz!”

“Īstenībā biju šokēta, kad man paziņoja, ka seriālā būs jābūt sava bijušā drauga Kaspara līgavai! Kad man vaicāja, vai pieņemšu šo piedāvājumu, bija pauze no manas puses, bet tad teicu: “Forši, okei, precēsimies!”

Mums viss bija normāli. Kad pārtraucām kopdzīvi, saglabājām draudzīgas un koleģiālas attiecības. Pēc šķiršanās vēl kopā nospēlējām izrādi "Trīs šūpolēs". Viss bija kārtībā, vienkārši mēs vairs nebijām kolēģi, kuri ir arī mīļotie, kuri aizkulisēs sačubinās un pabučojas. Pēc šķiršanās vienmēr aizkulisēs smējām, jokojām kā parasti, jo mums ir ļoti daudz kopīgu joku, kas bija izveidojušies kopābūšanas gados.

Godīgi sakot, arī šeit, filmēšanas laukumā, mēs visu laiku smejam, un režisoram pat nākas aizrādīt, lai beidzam ņirgt.

Un absolūti nav grūti! Pieļauju, ja tā būtu tāda sāpīgā šķiršanās ar naidu un nerunāšanu, iespējams, būtu citādi. Un tas noteikti ir mūsu abu nopelns – kā abi sagājām kopā, tā arī izšķīrāmies. Man pat šķiet, ka esam tāds pozitīvais attiecību piemērs – kā normāli, forši izbeigt attiecības un saglabāt labu kontaktu.

Uz Kasparu tagad skatos pilnīgi citām acīm, un manā priekšā ir izskatīgs aktieris. Es nevelku pagātni iekšā,” žurnālam "Kas Jauns" atzīst Lelde Dreimane.

Bet kā tad, kad vairākas reizes jāskūpstās? “Pirmajā reizē bija riktīgs mulsums! Iedomājos, ka varbūt mums pirms filmēšanas vajag sarunāt mēģinājumu ar režisoru, lai tas mulsums neparādās kadrā. Skūpstīties sanāca ļoti daudz, jo katru ainu atkārtojām vairākkārt, lai varētu nofilmēt no dažādiem rakursiem, leņķiem, attālumiem. Bet es esmu iegājusi savā tēlā – visu filmēšanās laiku patiešām jūtos tā, it kā šīs būtu manas kāzas, un tā sajūta ir neaprakstāma. Kolīdz ierodos filmēšanas laukumā, esmu tēlā, te ir mans duālisms, manas šaubas, jo te ir arī mans bijušais draugs, ko atveido Mārtiņš Meiers. Jā, vēl tas... Tā ka vienkārši slīdu pa savu līgavas līniju,” filmēšanas aizkulisēs, tikko pēc vairākkārtējas skūpstīšanās ainu filmēšanas, atklāj daiļā aktrise.

Dailes teātra jaunais aktieru pāris Lelde Dreimane un Kaspars Zāle

Dailes teātra jaunais aktieru pāris Lelde Dreimane un Kaspars Zāle.

gallery icon

Lelde Dreimane un Kaspars Zāle nepilnus trīs gadus bija viens no skaistākajiem gan kolēģu, gan teātra cienītāju apjūsmotiem aktieru pāriem. Jaunie aktieri iepazinās, studējot aktiermākslu Latvijas Kultūras akadēmijā, taču viens otrā ieskatījās, sākot strādāt kopā Dailes teātrī 2015. gadā. Tomēr 2019. gada vasaras sākumā kopdzīvi pārtrauca un izlēma iet katrs savu ceļu. Aktrisei drīz izveidojās jaunas attiecības – nu jau ilgāk nekā gadu daiļava ir kopā ar hokejistu Ēriku Ozollapu.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!