TV
2021. gada 20. maijs, 08:11

Samanta Tīna pēc aizvadītajiem ģenerālmēģinājumiem atzīst, ka viss bijis super

Jauns.lv

Trešdien Roterdamā Samanta Tīna piedalījās divos ģenerālmēģinājumos, lai šodien pārstāvētu Latviju ilgi gaidītajā 65. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā. Otro ģenerālmēģinājumu, kas pēc Latvijas laika sākās pulksten 22.00, vēroja arī starptautiska žūrija, kuras balsojums veidos pusi no ceturdienas vakara gaidāmā 2. pusfināla rezultātiem.

"Viss bija super! Esam priecīgi, gandarīti un gatavi jaudīgam priekšnesumam rīt," īsi pirms pusnakts, noslēdzoties ģenerālmēģinājumam, sacīja Samanta Tīna, kura uz lielās skatuves ceturtdienas pusfinālā kāps ar 15. kārtas numuru. Dziesmu "The Moon Is Rising" izpilda arī bekvokālistes Kitija Blūma, Una Daniela Aizgale un Paula Saija.

Samanta Tīna uz tirkīzzilā paklāja Eirovīzijas dziesmu konkursa atklāšanā

Roterdamā oficiāli atklāts 65. starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss, kurā Latviju ar dziesmu “The Moon Is Rising” pārstāv konkursa “Supernova 2020” ...

gallery icon
11


Eirovīzijas konkursu klātienē atļauts vērot ne tikai akreditētajiem medijiem, bet arī ierobežotam skaitam skatītāju, savukārt neklātienē dalībnieku uzstāšanos tiešraidē vērtēja starptautiska žūrija, kurā ietilpst 5 mūzikas industrijas profesionāļi no katras dalībvalsts. Katra žūrijas locekļa individuālais balsojums veido kopējo punktu skaitu, ko dalībvalstu žūrijas piešķir dziesmām – sākot no 12 punktiem par 1. vietu pusfinālā un beidzot ar 1 punktu desmitajai vietai žūrijas vērtējumā. Lai saglabātu intrigu, žūrijas balsojums publiski parasti tiek atklāts tikai pēc konkursa fināla.

Kadri no Samantas Tīnas mēģinājuma uz Eirovīzijas skatuves

Šovakar Roterdamā oficiāli tiek atklāts 65. starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss, kurā Latviju ar dziesmu “The Moon Is Rising” pārstāv konkursa ...

gallery icon
7


Šovakar par 2. pusfināla dalībniekiem balsot varēs TV skatītāji no visām 2. pusfināla dalībvalstīm, kā arī skatītāji Apvienotajā Karalistē, Francijā un Spānijā. LTV1 tiešraide sāksies pulksten 22.00.

Kopumā šogad konkursā piedalās 39 dalībvalstis, un finālisti tiek noskaidroti divos pusfinālos. Finālam jau kvalificējušās pirmās desmit dziesmas no 1. pusfināla dalībvalstīm – Norvēģijas, Izraēlas, Krievijas, Azerbaidžānas, Maltas, Lietuvas, Kipras, Zviedrijas, Beļģijas un Ukrainas. Latvija piedalīsies 2. pusfinālā kopā ar Sanmarīno, Igauniju, Čehiju, Grieķiju, Austriju, Poliju, Moldovu, Islandi, Serbiju, Gruziju, Albāniju, Portugāli, Bulgāriju, Somiju, Šveici un Dāniju. Savukārt finālā redzēsim arī tā saucamo lielo piecinieku – Franciju, Itāliju, Vāciju, Spāniju un Lielbritāniju, kā arī organizatoru valsti Nīderlandi.

Samanta Tīna beidzot dodas uz Eirovīziju!

Latviešu dziedātāja Samanta Tīna šodien priekpilna kāpa automašīnā, lai kopā ar delegāciju dotos uz Starptautisko lidostu “Rīga” un tad – ...

gallery icon
45

Kā Samanta Tīna uzņēma Eirovīzijas dziesmas videoklipu

gallery icon
182