Slavenības
2021. gada 2. maijs, 11:22

Laika ziņu meitene Ramona Salmiņa atklāj, kā sevi disciplinē

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

TV laika ziņu moderatore Ramona Salmiņa žurnālam "Kas Jauns" atklājusi, kā sevi disciplinē, sportojot mājas apstākļos.

Ņemot vērā, ka moderatores darbs ir publisks, jo Ramonu TV ekrānos vēro tūkstošiem skatītāju, viņa par savu ārieni rūpējas ar lielu atbildību.

Pirms pandēmijas Salmiņa bija regulāra sporta zāles apmeklētāja un sportoja profesionāla trenera pavadībā. “Kad Covid-19 dēļ sporta zāles tika slēgtas, man radās liela apņemšanās un gribasspēks sportot mājas apstākļos. Cieši nozvērējos, ka trīs reizes nedēļā sportošu. Protams, beigu beigās plāni pārvērtās par ilūziju, jo realitātē sportošana mājās nav vienkārša. Kādēļ? Ir nepieciešams ārkārtīgi liels gribasspēks. Mājās ir grūti, jo rodas dažādas atrunas, attaisnojumi, kāpēc to nedarīt. Piemēram, teju vienmēr atrodas dažādas sadzīviskas lietas, kuras paveikt,” par mēģinājumiem sevi turēt formā mājas apstākļos skaidro sportiskā Ramona.

foto: no privātā arhīva
“Agrāk trenējos pie privātās treneres. Man bija izveidots treniņplāns, katrai nodarbībai savi vingrojumi. Pieturos pie šā plāna, arī sportojot patstāvīgi,” uzsver Salmiņa.

Viņa tomēr nav padevusies un atklāj veidu, kā sevi spējusi disciplinēt. “Ar gribasspēku un labām domām nepietika, lai es tiešām varētu saņemties sākt sportot. Un tad atradu sev pareizo veidu. Lai regulāri pildītu savu apņemšanos sportot mājās ikdienā, talkā ņēmu plānotāju, kurā atzīmēju konkrētu nodarbību laiku trīs reizes nedēļā. Lūk, tādā veidā sevi disciplinēju. Tagad es sekoju līdzi savam dienas plānam. Ir bijis tā, ka es dzīvesbiedram saku, ka nevaru vairs ar viņu runāt, jo man pēc piecām minūtēm ir treniņš turpat mūsu mājās,” nosmej Ramona.

foto: no privātā arhīva
“Man šķiet, ka sportot mājās ir psiholoģiski grūti. Aizejot uz sporta zāli, tu jau esi tur, tātad jāvingro, bet mājās var uzvilkt sporta tērpu un tajā staigāt pusi dienas,” joko Ramona.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnālā "Kas Jauns"!