foto: Publicitātes
Nedēļas jaunumi "Tet+" - drāma par novecojošu panku un atraitnes uz noziedzības ceļa
Kadrs no filmas "Atraitnes".
TV
2021. gada 15. aprīlis, 16:00

Nedēļas jaunumi "Tet+" - drāma par novecojošu panku un atraitnes uz noziedzības ceļa

Jauns.lv

"Tet+" izklaides platformā, kas pieejama arī "Helio iTV", šonedēļ lūkojiet muzikālu drāmu "Metāla skaņa", seriālu "Kājām gaisā" un trilleri "Atraitnes".

Panki arī noveco

Pankmetāla bundzinieks un atlabstošs heroīna atkarīgais Rubens sāk novērot periodisku dzirdes zudumu.

Kad speciālisti izvērtē viņa stāvokli un apjauš, ka tas tikai pasliktināsies, viņš secina, ka mūzikas dzīve ir beigusies. Cenšoties nepieļaut atgriešanos vecajās sliedēs, viņa draudzene viņu aizved uz atturībnieku namu. Tur viņš tiek pieņemts tāds, kāds ir, un nu Rubenam jāizšķiras starp divām pilnīgi atšķirīgām dzīvēm. Galvenajā lomā Rizs Ahmids, kas šogad tika nominēts "Zelta globusa" balvai kā labākais drāmas filmas aktieris. Filma pretendēja arī uz Amerikas Savienoto Valstu Kinoakadēmijas jeb "Oskara" balvu sešās nominācijās.

foto: Publicitātes

Drāmu "Metāla skaņa" ("Sound of Metal") skatieties "Tet+ Kino" angļu valodā ar subtitriem latviešu vai krievu valodā.

Lakijs, Mega un viņu dēmoni

Kad ģimenes melnā avs Lakijs Flinns uzzina, ka viņa māte mirst, viņš nolemj doties pāri visai Austrālijai, lai viņu satiktu, ceļā ņemot līdzi tikai klavieres. Bet drīz vien Lakija plāni tiek apgriezti kājām gaisā, kad viņš sastop no mājām aizbēgušo pusaudzi Megu, kas cīnās pati ar savas ģimenes dēmoniem.

Seriālu "Kājām gaisā" ("Upright") skatieties "Tet+ Filmas un seriāli" latviešu vai angļu valodā.

Cīņā metas atraitnes

Kad neveiksmīgas aplaupīšanas laikā iet bojā vīri, viņu atraitnēm neatliek nekas cits, kā ņemt lietu savās rokās.

Pašām nākas pabeigt vīru iesākto, nokārtot rēķinus ar policiju un konkurentiem, kā arī noskaidrot, kurš ir vainīgs pie viņu vīru bojāejas. Filmas "Atraitnes" ("Widows") pamatā ir tāda paša nosaukuma Lielbritānijas televīzijas seriāls. Trillera režisors ir “oskarotais” britu filmdaris Stīvs Makvīns, bet lomās – tādas zvaigznes kā Viola Deivisa, Mišela Rodrigesa, Kolins Ferels, Laiams Nīsons. Un netrūkst ne sociālu tēmu atspoguļošanas, ne šaudīšanos un pakaļdzīšanos.

foto: Publicitātes

“Kad es mācījos skolā un biju melnādainais puišelis Londonā,” stāsta režisors Stīvens Makvīns, “es saskāros ar daudzu veidu stereotipiem, kādi valdīja cilvēkos attiecībā uz citu rasi, uz sievietēm. Es dikti vēlējos veidot šo filmu, jo domāju, ka ļoti labi saprotu visas četras galvenās varones – gan situāciju, kādā viņas ir nokļuvušas, gan apkārtējo attieksmi pret viņām. Šajā filmā nav tā viegluma un jautrības, kāda ir tādās aplaupīšanu filmās kā "Oušena banda" ("Oceanʼs 11"). Atraitnes drīzāk man ir kā mans "Tumšais bruņinieks" ("The Dark Knight"), kur viss notiek skarbi un pa īstam.”

Krimināldrāmu "Atraitnes" meklējiet "Tet+ Filmas un seriāli".