TV
2021. gada 6. aprīlis, 05:19

Kas ir Mārtiņš Spuris jeb astoņas patiesības par šova "Balss maskā" vadītāju

Ieva Valtere

Žurnāls "Kas Jauns"

Kad TV3 "900 sekunžu" laika ziņu vēstītājs Mārtiņš Spuris (28) kļuva par dziedāšanas šova "Balss maskā" vadītāju, retais zināja, ko no viņa gaidīt. Jau pēc pirmajiem raidījumiem daudzi puisi slavēja: patīk Mārtiņa vienkāršība, neuzbāzība, raitums un labā valoda. Apkopojam astoņus faktus, kas viņu raksturo!

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Cēsnieks

foto: no privātā arhīva
Attēls uzņemts Cēsīs, Mārtiņam kļūstot gadu vecam.

Dzimis 1992. gada 4. maijā, audzis (līdz 196 centimetriem!) un pamatizglītību ieguvis Cēsīs. “4. maijs ir dubultsvētki. Patiešām priecājos, ka dzimšanas diena iekritusi šajā datumā, jo arī svētku sajūta ir dubultā – izliktie karogi par sliktu nenāk. Esmu laimīgs, ka varam svinēt, dalīties ar viedokļiem, augt un attīstīties neatkarīgā valstī,” tā Mārtiņš.

Izglītība

Latvijas Kultūras koledžā ieguvis mūzikas menedžera diplomu, pēc tam studējis ISMA, kur ieguvis bakalaura grādu uzņēmējdarbības vadībā ar specializāciju radošajās industrijās.

Karjera

Ētera cilvēks. Savu karjeru sācis "Radio Tev" Valmierā, kur nostrādājis trīs gadus. Kad kopā ar sievu pārcēlušies uz Rīgu, sācis strādāt digitālajā aģentūrā "Wrong", kur joprojām ir videoprojektu vadītājs. Kādu brīdi darbojies arī Latvijas Radio 1 programmā "Pēcpusdien"a, kur veidojis interneta portāla apskatu. “Radio laiks bija kā sapņu piepildījums, jo Latvijas Radio ir augstākais punkts kvalitātes ziņā, kur tu vari šajā jomā darboties,” raidījumam "Monopols" teicis Mārtiņš. Kopš 2019. gada Mārtiņš ir viens no "900 sekunžu" laika ziņu moderatoriem, kā arī vada izklaidējošas ziņas reportāžas. Visplašāko atpazīstamību ieguva, vadot šovu "Balss maskā".

Mūzika

Pirmais mūzikas instruments, ko Mārtiņš apguva, bija ģitāra pie privātskolotājas 5. klasē. To lika lietā arī skolas grupā. Lai arī ģitāru viņš var uzspēlēt joprojām, viņa instruments, ko apguvis vēlāk paralēli ģitārai, ir bungas. Mārtiņš ir grupas" Franco Franco" bundzinieks.

Indīpopa grupa dibināta 2010. gadā. Mazalbums "Moon + Light" (producents Reinis Sējāns) bijis nominēts Latvijas mūzikas ierakstu gada balvai "Zelta mikrofons" kā labākais alternatīvās un indīpopmūzikas ieraksts. "Franco Franco" veiksmīgi startējusi "Supernova 2017", ar dziesmu "Up" iekļūstot pusfinālā. Grupa iesildījusi arī ārzemju māksliniekus Tomu Odelu un Džeisiju Vēru.

Aizņemts

Un laimīgi precējies! Ar nākamo sievu Kristīni Mārtiņš saspēlējies grupā "Franco Franco". Kristīne ir grupas pianiste, bet ārpus grupas nodarbojas ar tekstu radīšanu, tostarp ar "Zelta mikrofona" pasniegšanas ceremonijas scenārija izveidi. Savulaik kopā strādājuši arī "Radio Tev" – Kristīne lasījusi ziņas, kamēr Mārtiņš bija dīdžejs. Kristīne ir pazīstama arī kanāla "ReTV" skatītājiem – viņa tajā vadīja raidījumu "Nedēļa Latvijā" un "Dzīves pulsā".

“Mēs ar Mārtiņu esam gājuši cauri tik dažādiem attiecību posmiem – skolasbiedri, kas viens otru nepazīst, bet redz uz ielas un pasākumos; grupas biedri, draugi, simpātijas; pāris, kas dzīvo atsevišķi; pāris, kas dzīvo kopā; pāris, kas mēģina pārvarēt long distance relationship mestos šķēršļus; saderināts pāris un visbeidzot arī laulāts pāris,” savā blogā aprakstījusi Kristīne. “Mēs ļoti daudz atpūšamies mājās. Kopā ar sievu ne tikai muzicējam vienā grupā, bet arī novērtējam kvalitatīvu kino, labus seriālus. Reizēm mums patīk aiziet uz teātri. Tāpat lieliski ir garšīgi paēst kādā kafejnīcā. Un, protams, ceļot! Tā kā apprecējāmies septembrī, mums abiem ir nerakstīts likums, ka katru gadu septembrī dodamies ceļojumā,” vietnei la.lv atklājis Mārtiņš.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Ceļojumi

2020. gada septembrī pāris bija iecerējis doties uz ASV, Ņujorku, bet, protams, pandēmijas dēļ nekur netika. Tā vietā abi baudīja mieru un romantiku pie kāda Somijas ezera. “Mökki. Somijā ir vairāk nekā 180 tūkstoši ezeru. Braucot cauri Somijai, ir grūti nepamanīt skaistās mājiņas, kas atrodas to krastos. Somi tās sauc par mökki. Vienu tādu atradām. Īsumā – tā ir visomulīgākā vieta, kādā esmu palicis. Tuvumā neviena cilvēka, un naktī pilnīgs klusums. Dienas laikā var dzirdēt, kā pāri ezeram citā mökki kāds soms skalda malku un ik pa brīdim dažādi ūdens putni savā starpā sadziedas. Rezumē – ja būtu tāda iespēja, es labprāt tur svinētu Ziemassvētkus,” ceļojuma iespaidos savā Instagram kontā dalījās Mārtiņš, pēc tam vēl vairākkārt domās un fotogrāfijās atgriežoties šajā mierpilnajā vietā.

Kāzas

Par to, kā 2018. gada 21. septembrī Kristīne Vaksa kopā ar Mārtiņu kļuvuši par Spurīšiem, viņa aizkustinoši aprakstījusi savā blogā. Kāzas notikušas Cēsu Svētā Jāņa luterāņu baznīcā, kur pāri salaulājusi mācītāja Ieva Puriņa. Pie altāra devušies, uz ērģelēm skanot dziesmai no filmas "Mazulis", savukārt viesu aizkustināšanā abi izmantojuši savu muzikalitāti, kopīgi izpildot "Prāta vētras" hitu "Rudens".

Kaķis

Spurīšiem nu jau sešus gadus ir Kornvolas rekss Harijs, kam ir pat savs "Instagram" profils @imharrycrx. “Harijs vienmēr ir starā, kad mēģinu attēlot The Lion King... Kā Harijam ir gājis, var redzēt @imharrycrx. Toreiz šķita nedaudz savādi veidot Instagram kontu kaķim – vai viņš ar savām ķepām varēs apstrādāt bildes? Bet priecājos, ka Kristīne viņam palīdzēja – izcils digitālais foto albums,” uzņēmumu ar kaķi parakstījis Mārtiņš.

Citas interesantākās ziņas lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" svētku dubultnumurā!