foto: Publicitātes
Nedēļas jaunumi "Shortcut" - neprātīgs mīlas stāsts par pieaugšanu un islandiešu meistardarbs
Kadrs no drāmas "Balta, balta diena".
TV
2021. gada 16. marts, 18:00

Nedēļas jaunumi "Shortcut" - neprātīgs mīlas stāsts par pieaugšanu un islandiešu meistardarbs

Jauns.lv

"Shortcut" un "Helio" šonedēļ skatieties neparastu komēdiju "Spontānie", islandiešu filmu "Balta, balta diena" un personīgus stāstus Covid-19 dienasgrāmatās.

Katrs mirklis kā pēdējais

"Spontānie" ("Spontaneous") – neprātīgs mīlas stāsts par pieaugšanu.

Kad klasesbiedri skolas laikā bez saprotama iemesla jebkurā brīdī sāk “uzsprāgt”, Marta un Dilans no izlaiduma klases mēģina izdzīvot pasaulē, kurā ikkatrs mirklis var būt viņu pēdējais. Abu starpā uzplaukst negaidītas romantiskas jūtas, un abi apjauš, ka rītdiena nav akmenī iecirsta un viņiem beidzot ir jāsāk dzīvot šodienai.

Fantāzijas komēdiju "Spontānie" skatieties "Shortcut Premiere" angļu valodā ar subtitriem latviešu vai krievu valodā.

Noskaidrot patiesību

Nomaļā Islandes mazpilsētā dzīvo Ingimundrus – tēvs, vectēvs, atvaļināts policists un atraitnis.

Laika plūdums neremdina sēras, kas viņu savalgojušas pēc sievas traģiskās nāves. Turklāt kāds nejauši uziets pavediens rada aizdomas par iepriekš nenojaustu nodevību. Vēlme noskaidrot patiesību kļūst par apdraudējumu sev pašam un tuvākajiem. Vizuāli un emocionāli spēcīgs stāsts par mīlestību, šaubām, skumjām, sirdsapziņu, naidu un atriebību. Filmas nosaukums ir atsauce uz senu islandiešu ticējumu – kad baltas debesis saplūst ar sniegotām ārēm, mirušie var sazināties ar dzīvajiem.

Drāmu "Balta, balta diena" ("Hvítur, hvítur dagur"), kas savulaik tika virzīta arī cīņā par "Oskara" nomināciju, skatieties "Shortcut Films" islandiešu valodā ar subtitriem latviešu valodā.

Covid dienasgrāmatas

Dokumentālā filma "Covid dienasgrāmatas: Ņujorka" ("Covid Diaries NYC") seko piecu jauno filmu veidotāju, vecumā no 17 līdz 21 gadiem, ikdienai, kad viņi ieslēdz kameras, lai stāstītu savas ģimenes stāstu pandēmijas pirmā viļņa laikā Ņujorkā.

Dziļi personīgā filma izgaismo būtiskāko jauniešu un viņu ģimeņu Covid-19 krīzes sākuma dienās. Šajā laikā viņiem nācās iemācīties sadzīvot valstī, kuru pārņēma nāvējošais vīruss un sociāli politiskie satricinājumi.

Dokumentālo darbu skatieties "Shortcut Films".