Mūzika
2021. gada 12. marts, 22:25

Samanta Tīna prezentē Eirovīzijas dziesmu

Jauns.lv

Eirovīzijas dziesma savu pirmatskaņojumu ir piedzīvojusi LTV raidījuma “Kā uzvarēt Eirovīzijā? Samantas Tīnas ceļš uz Roterdamu” pēdējā sērijā. “The Moon is Rising” ir stāsts par sievietes spēku un aicinājums ikvienai pašai apzināties savu vērtību un skaistumu, nepakļaujoties sabiedrībā valdošiem standartiem un stereotipiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Dziesmas “The Moon is Rising” autori ir Aminata, SKVR (Oskars Uhaņs) un Samanta Tīna. Tā tapusi īpašā “RIGaLIVE” dziesmu rakstīšanas nometnē aizvadītā gada rudenī, kas notika sadarbībā ar Latvijas mūzikas eksportu.

“Dziesma ir kļuvusi tikai labāka, bet krasas izmaiņas tā nav piedzīvojusi,” dziesmas attīstību pēc pirmās demo versijas komentē dziedātāja. Interesanti, ka tieši “The Moon is Rising” bija pirmā dziesma, ko Samanta nometnē noklausījās un arī iedziedāja, un, kā atzīst dziedātāja, tā uzreiz iekarojusi viņas simpātijas.

“Šī dziesma ir par spēcīgām un apbrīnojamām sievietēm – par mums visām! Vēlos, lai mēs neslēpjamies un nebaidāmies no savas unikalitātes un atšķirīguma. Tāpēc dziesma aicina ikvienu sievieti ar pašas rokām sevi kronēt jeb pieņemt sevi un būt par savas dzīves noteicēju. Pieņemam un mīlam sevi, esam lepni par to, ko Dievs mums ir devis un kādus mūs radījis, bet ikvienu atšķirību uztveram kā bagātību, jo es esmu par vienlīdzību!” dziesmas “The Moon is Rising” vēstījumu raksturo dziedātāja.

Kā Samanta Tīna uzņēma Eirovīzijas dziesmas videoklipu

gallery icon
182

Pie dziesmas videoklipa kā režisore strādājusi pati Samanta kopā ar radošo filmu studiju “Ai Production”, operators – Ritvars Bluka, stils – Samanta Tīna un Anatolijs Ksenofontovs, padomdevējs – Kašers, horeogrāfes Linda Šeļakova-Paulauska un Baiba Klints un virkne citu profesionāļu.

Samanta Tīna maijā dosies uz Roterdamu Nīderlandē, lai pārstāvētu Latviju Starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Šogad tas tiks aizvadīts jau 65. reizi, un konkursā piedalīsies 41 valsts. Pusfināli notiks 18. un 20. maijā, bet fināls, kurā piedalīsies 26 dziesmas – 22. maijā. Samanta uzstāsies otrajā pusfinālā 20. maijā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās