foto: Ekrānuzņēmums no video./Getty Images
Slēptā nozīme: kāpēc Megana intervijā ar Opru bija tērpusies "Armani" kleitā par 4000 eiro
Slavenības
2021. gada 12. marts, 05:22

Slēptā nozīme: kāpēc Megana intervijā ar Opru bija tērpusies "Armani" kleitā par 4000 eiro

Jauns.lv

Lotosa zieds kā atdzimšanas simbols, uzsvērta atturība un paralēles ar Volisu Simpsoni – šķirto aktrisi, ar kuru apprecējās prinča Harija onkulis un arī pameta karalisko ģimeni. Pastāstīsim, ko saka eksperti par Meganas Mārklas kleitas izvēli intervijai ar Opru Vinfriju.

foto: Ekrānuzņēmums no video./Getty Images

Karaliskās ģimenes locekļi, zvaigznes, kurām nav jāpierod pie sarkanajiem paklājiem un ievēlētas amatpersonas bieži izmanto apģērbu, lai izteiktu ko vairāk par simpātijām pret konkrētu dizaineru.

Nepiedomāt pie apģērba divu stundu ilgai intervijai no Harija un Meganas puses būtu neapdomīgi. Šo interviju pārraidīja gandrīz 70 valstīs un pie ekrāniem piesaistīja aptuveni 60 miljonus skatītāju visā pasaulē.

Pirmajā acu uzmetienā Meganas melnais tērps ar balto rakstu uz pleca ir vienkārši skaista kleita, kas hercogienei piešķīra atturīgu izskatu. Tomēr šim apģērbam parādījās pilnīgi cita nozīme pēc tam, kad Megana un princis Harijs atklāja jaunas detaļas par dzīvi karaļnamā – pāra atklātība radīja sprādzienam līdzvērtīgu efektu.

Starp jūtīgajām tēmām izskanēja apsūdzības par to, ka karaliskās ģimenes locekļi pauduši bažas par Meganas un Harija vēl nedzimušā bērna ādas krāsu, kā arī ģimenes nevēlēšanos nodrošināt drošību vai aizstāvēt Meganu no cietsirdīgās un rasistiskās tabloīdu reportāžas.

Megana Mārkla paceļ glāzīti

gallery icon

Megana paziņoja, ka šo notikumu dēļ viņai radušās pašnāvnieciskas domas. Ar katru jaunu atklāsmi tumšā zīda un baltā ziedu raksta kontrasts ieguva arvien lielāku nozīmi.

Saseksas hercogienei intervijas laikā mugurā bija "Giorgio Armani" zīda kleitu par 4000 eiro. Ampīra stila kleita, ko rotāja balts lotosa ziedu raksts, izšūts no labā pleca līdz viduklim.

Princis Harijs un Megana Mārkla par 14.6 miljoniem dolāru nopērk savu pirmo māju ASV

gallery icon

Harijs bija izvēlējies izteikti amerikānisku stilu: gaiši pelēku uzvalku bez kaklsaites no 546 eiro un baltu kreklu. Kā vēsta "Town&Country", Mārkla šādu ansabli bija izvēlējusies tāpēc, ka lotoss simbolizē atdzimšanu un atjaunošanos.

Lotosa zieds ir  "nevainojama cilvēka stāvokļa metafora. Pat tad, ja tā saknes atrodas visnetīrākajos ūdeņos, lotoss rada skaistākos ziedus."

Hercogiene Megana un princis Harijs bruņoto spēku orķestra koncertā Londonā 2020. gada 7. martā

gallery icon

Tāpat nevarēja neievērot viņas elegantos aksesuārus, jo īpaši briljanta "Cartier Love" rokassprādzi, kas savulaik piederēja princesei Diānai. Tēlu papildināja "Aquazzura" melnas krāsas laiviņas par 584 eiro un Kanādas brenda "Bijoux Birks" auskari ar ziliem topāziem.

"Cartier" rokassprādze nebija vienīgais atgādinājums par karaliskās ģimenes skumjo pagātni. No melnbaltās kleitas ar ziedu līdz matu sakārtojumam – daudzi norādīja uz Meganas līdzību ar Volisu Simpsoni.

1936. gadā karalis Edvards VIII atteicās no titula, lai apprecētos ar amerikāņu sabiedrības dāmu, kura tobrīd bija šķīrusies. Arī Megana ir amerikāniete un arī iepriekš ir šķīrusi laulību.

Hercogiene Megana un princis Harijs Londonā 2020. gada 5. martā

gallery icon

"Es biju oficiante, aktrise, princese, hercogiene. Es vienmēr paliku vienkārši Megana. Tāpēc es labi saprotu, kas es esmu, es neesmu no tā visa atkarīga. Un galvenais tituls, kāds man jebkad ir bijis un būs, tā ir "mamma"," intervijā sacīja Megana.