Holivudas muskuļu kalni. FOTO
Slavenības
2015. gada 24. augusts, 05:37

Holivudas muskuļu kalni. FOTO

Jauns.lv

Vīriešu žurnāls „Men’s Fitness” godinājis 10 aktierus, kuri lomas dēļ kļuvuši par īstiem muskuļu kalniem. Nav nekāda māka vienkārši pieņemties svarā, krietni grūtāk ir pieaudzēt svaru ar muskuļu masas palīdzību.

10. vietā Eli Rots.

Aktieris Eli Rots vienmēr bijis labā fiziskajā formā. Taču, lai sagatavotos seržanta Donija Donovica lomai Kventina Tarantino filmā „Inglourious Basterds” (2009) viņam nācās krietni pastrādāt, lai iemantotu atlētisku augumu. Rots ēdienkartē iekļāva daudz steika un cītīgi strādāja sporta zālē, šādi uzaudzējot 18 kg muskuļu masas.

9. vietā Džeisons Stethems.

Aktieris Džeisons Stethems sākotnēji nemaz nesapņoja par spraiga sižeta filmu zvaigznes karjeru. Savās pirmajās filmās bijušais niršanas čempions atveidoja izstīdzējušus ekrāna varoņus. Kad 2002. gadā Stethemam iedalīja lomu filmā „The Transporter”, aktierim, kas piestrādāja arī kā modelis, nācās pievērsties spraigam un intensīvam treniņu grafikam. Aktieris tik labi uztrenējās, ka vairumu triku filmā atveidot pats.

8. vietā Roberts de Niro.

Par lomu filmā „Raging Bull” (1980) aktieris Roberts de Niro saņēma „Oskara” balvu. Aktierim nācās ievērojami pilnveidot savu fizisko formu, lai atveidotu bokseri Džeiku Lamotu karjeras ziedu laikā – kā atlētisku un muskuļotu puisi. Ar Robertu de Niro sagatavošanās laikā strādāja pats Džeiks Lamota, kurš uzraudzīja treniņus. Lamota bija tik gandarīts par aktiera panākumiem, ka apgalvoja, ka de Niro varētu cīnīties profesionāli, ja vien to vēlētos.

7. vietā Džeimijs Fokss.

Savu muskuļoto augumu aktieris Džeimijs Fokss pirmoreiz parādīja Olivera Stouna 1999. gadā iznākušajā filmā „Any Given Sunday”. Izstīdzējušais aktieris, kuru zinājām pēc lomas filmā „Booty Call”, nu gatavojās atlētiska futbolista lomai. Viņš cilāja svarus un treniņu rezultātā svēra jau 91 kg. Pēc tam, kad bijušais modelis pieteicās futbola treniņa nometnē, viņš intensīvā un nogurdinošā darbā zaudēja 11 kg svara. Par laimi ne muskuļu masu.

6. vietā Mikijs Rurks.

Lai sagatavotos lomai Darena Aronofska filmā „The Wrestler” (2008), aktierim Mikijam Rurkam nepietika tikai izbalināt matus un uzvilkt laima zaļas piegulošās bikses. Tolaik 55 gadus vecajam aktierim nācās uzaudzēt 14 kg muskuļu masas. Saprotot, ka šī loma varētu viņam palīdzēt atgriezties apritē, aktieris mēnešiem ilgi strādāja profesionāla reslera uzraudzībā.

5. vietā Raiens Reinoldss.

Līdzīgi kā Džeimijs Fokss, arī Raiens Reinolds bija zināms kā visnotaļ viduvējs aktieris. Taču tas mainījās, kad relatīvi mazpazīstamajam aktierim uzticēja vampīru mednieka lomu filmas triloģijas „Blade” trešajā filmā „Blade: Trinity” (2004). Reinoldss zināja, ka ir kaut kas jādara, lai iegūtu publikas uzmanību. Kā nekā viņam bija jāspēlē līdzās Džesikai Bīlai. Raiens sāka trenēties: 3 stundas katru dienu un ievēroja 8-10 nelielu maltīšu diētu. Tas atmaksājās. Vēlāk viņš pat apprecēja skaisto Skārletu Johansoni, bet tas jau ir cits stāsts.

4. vietā Edvards Nortons.

Pirms lomas filmā „American History X” aktieris Edvards Nortons bija parasts aktieris ar sliktu frizūru. Taču, pateicoties šai 1998. gadā uzņemtajai filmai, pat vairums vīriešu pārietu ielas otrā pusē, ja vēlā vakara stundā pamanītu sev pretī nākam šādu puisi. Aktieris ievēroja augsta olbaltumvielu satura diētu un nodevās spēka vingrojumiem.

3. vietā Kristians Beils.

Iedomājiet tik, pusgadu pirms lomas filmā „Batman Begins” (2005) aktieris Kristians Beils svēra vien 54 kilogramus! Velsiešu aktieris nokritās svarā par 27 kg (pateicoties striktai diētai, kurā iekļauta kafija un āboli), lai varētu atveidot bezmiega mākto varoni filmā „The Machinist”. Kad Beilu apstiprināja Betmena lomai, viņam bija tikai pusgadu ilgs laiks, lai sagatavotos. Aktieris cītīgi trenējās un ievēroja olbaltumvielām bagātu diētu. Līdz filmēšanas sākumam viņš bija pieņēmies svarā par 45 kg. Ironiski, bet filmas režisors Kristofers Nolans uzskatīja, ka Beils nu ir pārāk masīvs un pieprasīja nokristies svarā par 10 kg.

2. vietā Vils Smits.

Ja padomā ir stāsts par visu laiku izcilāko profesionāli bokseri,

Kad izstīdzējušais, 84 kg smagais aktieris Vils Smits gatavojās visu laiku izcilākā boksera Muhameda Ali lomai viņš cītīgi trenējās un uzaudzēja iespaidīgu muskuļu masu, kā rezultātā svēra 100 kg. Lai to izdarītu, aktieris sporta zālē pavadīja sešas stundas katru dienu! Par lielisko tēlojumu filmā „Ali” (2001) Smits bija nominēts „Oskara” balvai.

1. vietā Džerards Batlers.

Spartiešu karaļa Leonīda lomai filmā „300” prasīja skotu aktierim Džerardam Batleram teicamu sagatavošanos. Šis vīrs kaujas laukā parādās vien bruņucepurē un apģērbā, kas nedaudz lielāks par „Speedo” peldbiksēm. Tāpēc bija nepieciešams iemantot muskuļotu augumu, gluži kā zīmētam komiksu varonim. Taču gadiem ilgā smēķētāja Batlera ķermenis nebūt tam nelīdzinājās. Četru mēnešu garumā aktieris nodevās intensīvam darbam trenera un klinšu kāpēja Marka Tvaita vadībā.

Kasjauns.lv / Foto: Vida Press