TV
2021. gada 9. marts, 17:00

Nedēļas jaunumi "Shortcut" - drāma par gleznu viltotāju, franču komēdija un seriāls par apsūdzēto Vudiju Alenu

Jauns.lv

"Shortcut" un "Helio" šonedēļ skatieties drāmu "Pēdējais Vermērs", komēdiju "Dubultā dzīve" un seriālu "Allens pret Ferovu".

Kareivis un mākslinieks

Drāma "Pēdējais Vermērs" ("The Last Vermeer") stāsta par Džozefu Pilleru – kareivi, kurš cenšas izzināt visu par slaveno un sadarbībā ar nacistiem apsūdzēto nīderlandiešu mākslinieku Hanu van Mēgerenu.

Spītējot pierādījumiem, Pillers aizvien vairāk tic, ka Hans ir nevainīgs, tāpēc viņš nonāk netipiskā situācijā, cenšoties izglābt dzīvību vienam no krāšņākajiem tēliem ar mīklaino pagātni. Pēdējais Vermērs ir ambiciozā uzņēmēja un producenta Dena Frīdkina debija režisora krēslā. Savukārt Hanu van Mēgerenu, kas savulaik nacistiem par miljoniem dolāru tirgoja dižā Vermēra darbu pakaļdarinājumus un tiek dēvēts par 20. gadsimta vienu no izcilākajiem gleznu viltotājiem, atveidot piekritis Gajs Pīrss.

Drāmu "Pēdējais Vermērs" skatieties "Shortcut Premiere" angļu valodā ar subtitriem latviešu vai krievu valodā.

Dubultā dzīve

Mūsdienu Parīzes intelektuāļu lokā ierasto sarunu un manieru izsmalcinātības aizsegā dzīvi piezemē mūžsenā eksistenciālā trauksme, banālas krāpšanas, vilšanās un straujā laikmeta izvirzītās prasības.

Savukārt literārās daiļrades darbi izrādās vien autoru dzīves gaitu pieraksti, kuru publiskošanu to autoriem ne prātā nav nācis saskaņot ar iesaistītajiem. Šādu lasāmvielu vairs nevēlas pieņemt veiksmīgs grāmatu izdevējs. Paralēli viņš ir norūpējies arī par saturu e-vidē un sociālajos medijos. Filmā "Dubultā dzīve" ("Non Fiction") novārtā nav atstātas arī grāmatu izdevēja attiecības ar paša sievu un citiem. Režisora Olivjē Asajasa filmā lomās ir franču kinozvaigznes Gijoms Kanē un Žiljeta Binoša.

foto: Publicitātes

Franču komēdiju skatieties "Shortcut Films".

Allena skandāls

Dokumentālais seriāls "Allens pret Ferovu" ("Allen v. Farrow") apskata gadu desmitiem ilgu stāstu par seksuālās izmantošanas apsūdzībām pret Vudiju Allenu.

Dokumentālais darbs stāsta gan par šīm apsūdzībām, gan Holivudas zvaigznes adoptēto meitu Dilanu, aizbildniecības prāvu, kā arī Vudija Allena attiecībām ar aktrisi Miu Ferovu un viņas meitu Sun-Ji. Apsūdzības, ka Allens seksuāli izmantojis septiņus gadus veco Dilanu, savulaik izskanēja Allena un Ferovas naidīgajā šķiršanās un bērnu aizbildniecības jautājumu kārtošanas procesā.

Pāra attiecības izjuka 1992. gadā, kad Ferova atklāja, ka Allenam ir seksuālas attiecības ar viņas vecāko adoptēto meitu Sunu-Ji Previnu, kas tolaik bija 22 gadus veca. Pēc pašķiršanās starp Ferovu un Allenu vairākus gadus norisinājās skandāliem apvīta tiesāšanās par trīs bērnu aizbildniecību. Tas noslēdzās par labu Ferovai, kā arī vēlāk visi trīs bērni atteicās uzturēt kādus kontaktus ar Allenu.

foto: Publicitātes

Seriālu skatieties "Shortcut Films" angļu valodā ar subtitriem latviešu vai angļu valodā.