foto: LETA arhīvs (Zane Bitere)
"Tā ir anekdote!" Rakstnieces Māras Zālītes atbalstu Kariņam iztulko kā aicinājumu uz karu
Rakstniece Māra Zālīte.
2021. gada 7. marts, 16:30

"Tā ir anekdote!" Rakstnieces Māras Zālītes atbalstu Kariņam iztulko kā aicinājumu uz karu

Jauns.lv

Lielu neizpratni sociālajos tīklos raisījis fakts, ka no vietnes "Facebook" izdzēsts rakstnieces Māras Zālītes ieraksts, kurā viņa pauda savu atbalstu Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam. Kā vēlāk vēsta pati rakstniece, ieraksta dzēšanas iemesls bijis visai kuriozs.

Ar saglabātu ieraksta ekrānuzņēmumu "Facebook" dalījušies vairāki vietnes lietotāji, tostarp arī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, ļaujot ikvienam izlasīt Zālītes viedokli. 

"Draugi, viņš ir pirmais premjers, kura godīgumu, valstsvīra morāli un 100% lojalitāti valstij grūti apstrīdēt. Viņš ir Eiropā ļoti cienīts, draudzīgs attiecībās ar Eiropas kolēģiem. Prieks skatīties, kā viņam, ejot pa Briseles gaiteņiem, visi steidz klāt un grib ar viņu sasveicināties. Viņa laipnība, tolerance, kā arī uzticība cilvēkiem, ir arī viņa posts. Viņš nav dzīvojis pietiekami ilgi padomijas vilku mežos. Nav pietiekami rūdīts "peldēt starp haizivīm". Galvenais "trūkums" - demokrāts," ierakstu sāka rakstniece. 

Tā turpinājumā viņa norādīja, ka tautai griboties autoritārismu. "Daudzi gribētu būt Kariņa vietā. Ja gribat stingru roku un skaļu muti, tad sauciet atpakaļ, piemēram... Ja gribat premjeru, kas ir godīgs un, jā, dažbrīd naivs ideālists, tad atbalstiet Kariņu! Lai viņš, atbalstu jūtot, ir pašpārliecināts un atlaiž pāris ministrus, kas atrodas valdībā iepriekšējo populistisko vēlēšanu rezultātā. Tur, draugi, ikviens esam roku pielikuši. Es atbalstu Krišjāni Kariņu! Un nu varat sākt mani plosīt," teica rakstniece.

Neizpratni daudziem raisīja fakts, ka šis ieraksts vēlāk no "Facebook" puses tika dzēsts. 

Vēlāk Zālīte paskaidroja, ka iemesls esot kuriozs. "Tā ir anekdote! Esmu noturēta par "kara kurinātāju" - Kariņš! Apskatieties un pasmejieties kopā ar mani," paskaidrojusi rakstniece. 

foto: ekrānuzņēmums/ Māras Zālītes pievienotais īsais stāstiņš Facebook

Jāteic gan, ka sociālo tīklu lietotāju viedokļi par notikušo atšķiras. Kamēr vieni tic, ka ieraksts dzēsts, jo uzvārds tiešām iztulkots burtiski, tikmēr citi to apšauba.