foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
"Dvēseļu puteņa" mūzika turpina plūkt laurus - Lolita Ritmane tiek pie prestižas Komponistu un vārdu autoru biedrības balvas
Lolita Ritmane "Lielā Kristapa" balvu pasniegšanā 2019. gadā.
Kino
2021. gada 3. marts, 09:15

"Dvēseļu puteņa" mūzika turpina plūkt laurus - Lolita Ritmane tiek pie prestižas Komponistu un vārdu autoru biedrības balvas

Jauns.lv

Latviešu filmas "Dvēseļu putenis" mūzika turpina plūkt laurus - nupat Lolitas Ritmanes komponētais skaņu celiņš atzīts par labāko prestižajā Komponistu un vārdu autoru biedrības ("Society of Composers and Lyricists") balvu pasniegšanā neatkarīgo filmu kategorijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kino mīļotāji un prominences apmeklē Dzintara Dreiberga filmas "Dvēseļu putenis" pirmizrādi

gallery icon
85

"Dvēseļu putenis" un Ritmane balvu saņēmēju vidū ir blakus tādiem grandiem kā Trents Reznors, Atikuss Ross un Džons Batiste, kas tika godināti par "Pixar" animācijas filmas "Soul" skaņu celiņu. Vien divas dienas iepriekš viņi par šo pašu veikumu tika pie "Zelta globusa".

Ritmane Komponistu un vārdu autoru biedrības balvu pasniegšanā tika pie otras vērtīgākās balvas, un, kā norāda prestižais izdevums "Variety", viņas panākums bijis liels pārsteigums, ņemot vērā, ka "Dvēseļu putenis" nav ticis pie plašas izrādīšanas pasaulē un arī "Oskaram" nominēto finālistu vidū filmas nav. Toties Ritmane un "Dvēseļu putenis"vismaz līdz 15. martam, kad tiks paziņots finālistu piecinieks, vēl pretendē uz "Oskara" nomināciju labākās mūzikas kategorijā.

Pērn Komponistu un vārdu autoru biedrība par labākajiem skaņu celiņiem atzina islandietes Hilduras Gudnadotiras veikumu "Džokerā" un Ketrīnas Bosticas darbu neatkarīgi producētajā “Toni Morrison: The Pieces That I Am".

Kā tiek norādīts, "Emmy" balvas ieguvējas Ritmanes panākums ir ievērības cienīgs, ņemot vērā to, ka favorīts uz uzvaru bija Emīls Moseri par filmas "Minari" skaņu celiņu.

Savā pateicības runā Ritmane teica lielu paldies "Dvēseļu puteņa" režisoram Dzintaram Dreibergam par "šāda dziļuma un apjoma" filmas radīšanu.

Par labāko dziesmu Komponistu un vārdu autoru biedrības versijā atzīta balāde "Husavik" no muzikālās komēdijas "Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga". Bet par labāko skaņu celiņu televīzijā godināts tika Karloss Rafaels Rivera par darbu seriālā "Karalienes gambīts" ("The Queen’s Gambit").

Par labāko sadarbību tika sumināti režisors Spaiks Lī un komponists Terenss Blanšards, kas strādā kopā jau 31 gadu.

Kadri no filmas "Dvēseļu putenis" uzņemšanas aizkulisēm

Kadri no filmas "Dvēseļu putenis" uzņemšanas aizkulisēm.

gallery icon
34

Aizraujošu interviju ar filmas "Dvēseļu putenis" mūzikas autori Lolitu Ritmani lasiet žurnāla "Patiesā Dzīve" jaunākajā numurā!

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās