Slavenības
2021. gada 4. februāris, 05:33

"Mūsu ģimenes dzīve beidzās pandēmijas iespaidā," - no vīra šķiras pašmāju baleta dīva Margarita Demjanoka

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Šomēnes juridiski tiks šķirta Latvijas Nacionālās operas un baleta pāra – primabalerīnas Margaritas Demjanokas un baleta solista Artura Skuteļska – laulība. To žurnālam "Kas Jauns" apliecinājusi māksliniece, atzīstot, ka šķiršanās laiks viņai ir emocionāli ļoti smags.

Pēc nepilnus sešus gadus ilgas kopābūšanas, sniedzot skaistu saderināšanās gredzenu, Arturs Margaritu bildināja 2015. gada 20. oktobrī – balerīnas 37. dzimšanas dienā. Latvijas Nacionālās operas un baleta vadošā balerīna un viņas skatuves partneris un kolēģis, baletdejotājs gredzenus mija jau pēc nepilna gada – 2016. gada 4. jūnijā.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Kāzu dienā 2016. gada 4. jūnijā pie Latvijas Nacionālās operas un baleta nama.

Diemžēl nu jau ilgāk nekā pirms pusgada baleta pāris ir pārtraucis kopdzīvi, un Margarita vairs nenēsā dubulto uzvārdu. Šķiršanās iniciatore bijusi Margarita, kura atklāj – jau šomēnes laulība tiks šķirta arī oficiāli. Šķiršanās pārdzīvojumi un pandēmija, kad atņemta iespēja būt uz skatuves, pasniegt klātienē baleta nodarbības un tikties ar cilvēkiem, noveduši līdz depresijai, panikas lēkmēm un zaudētiem deviņiem kilogramiem. “Man ir ļoti grūti par šo runāt... Ja jautājat par to, kāpēc izšķīrāmies, varu teikt tikai to, ka tā bija pandēmija, kuras iespaidā mūsu ģimenes dzīve beidzās. Šīs grūtības mēs nepārvarējām. Un, nē, nebija neviena trešā cilvēka. Mūsu gadījumā ir runa par atbildību, par atbalstu, ko acīmredzot viens otram nespējām sniegt, kad tas bija nepieciešams,” teic Demjanoka.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Nesagaidot piekto kāzu gadadienu, Margaritas Demjanokas un viņas skatuves partnera Artura Skuteļska laulība izirusi.

Balerīna neslēpj – ilggadējo attiecību beigšanos aizvien pārdzīvo un bieži izjūt gan nomāktību, gan cenšas izturēt panikas lēkmes, kas acīmredzot viņu piemeklējušas stresa dēļ. Margarita centusies problēmu risināt attālinātās psihoterapeita konsultācijās, tomēr sapratusi, ka vispirms pārmaiņas jāizsāp pašai sevī. “Es vēl nejūtos gatava ar kādu citu par šo tēmu runāt,” atzīst balerīna, kurai vairākas draudzenes no baleta aprindām, tostarp ārzemēs, atklājušas – arī viņu ģimenes nav izturējušas pandēmijas liktos pārbaudījumus un kovidkrīze izvērtusies arī par krīzi un finišu laulības dzīvē. “Diemžēl visos šajos gadījumos pandēmijas priekšā salūzuši un padevušies ir tieši vīrieši,” piebilst baleta dīva, kura tagad dzīvo divatā ar dēlu Kirilu no iepriekšējām attiecībām, kuru cenšas atbalstīt 9. klases attālinātajās mācībās. Savukārt pati balerīna tiešsaistē vada gan baleta, gan mākslas vingrošanas nodarbības bērniem un jauniešiem Margaritas Demjanokas baleta studijā.

Citas interesantākās ziņas un notikumus skatiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva