Slavenības
2020. gada 15. decembris, 04:35

Ārsti Rūdolfam Plēpim cerības vairs nedod - lai atgūtu redzi, aktieris vēršas pie dziedniekiem

Žurnāls "Kas Jauns"

Žurnāls "Kas Jauns" šoruden ziņoja, ka tautā mīlētais aktieris Rūdolfs Plēpis (70) zaudējis redzi. Rūpes par tēvu uzņēmusies viņa jaunākā meita Viktorija, kas nu žurnālam pastāstījusi par centieniem tēvam atgriezt acu gaišumu.

Kad žurnāls "Kas Jauns" ciemojās pie aktiera 70 gadu jubilejā, Plēpis stāstīja par to, kā zaudējis redzi: “Pamodos kādā rītā, un bija tumša bilde. Nākamajā dienā devos pie ārsta. Tika veikta arī operācija. Tagad ir mazliet labāk, jo, piemēram, caur miglu savus pirkstus redzu. Skatoties uz cilvēkiem, redzu tikai apveidus, kaut kādus siluetus. Vispār ir kaut kādi uzlabojumi, arī ārsts priecājās, ka ir normalizējies acu spiediens, taču par pilnīgu redzes atgūšanu nerunā,” stāstīja Plēpis. Aktiera jaunākā atvase – meita Viktorija – uzņēmusies rūpes par viņa aprūpēšanu, un jau pusgadu Rūdolfa ikdiena rit meitas dzīvesvietā Ķengaragā.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Rūdolfs ar meitu un mazmeitu.

Nu Viktorija stāsta par cerībām un apņēmību darīt visu, lai tētim atgrieztu acu gaišumu. Plēpis vests ne tikai pie vairākiem ārstiem, speciālistiem, bet uzrunāti arī vairāki dziednieki, kuri ieradušies Plēpi apraudzīt klātienē: “Dziednieki nāca… Dziednieki saka, ka var kaut kā redzi atdzīvināt… Ar ozola uzlējumiem... Apses izvilkumiem... Kāļiem, rutkiem, rāceņiem... Savukārt ārsti nedod lielas cerības. Ja laikus būtu reaģēts uz notikušo, Rūdim viss būtu bijis kārtībā. Ārsti apgalvo, ka miris redzes nervs. Un tāda procedūra vēl nav izgudrota, lai to aizstātu vai atjaunotu.”

Viņa atzīst, ka tēvam iespēju robežās cenšas palīdzēt, taču gan laika, gan finanšu resursi ir ierobežoti: “Cik nu iespējams, cenšos palīdzēt, bet esmu viena. Neviens cits uz darbu manā vietā taču neies. Darbā pavadu ļoti garas stundas, bet manai meita Marijai ir mācības. Rūdim vajadzētu biežāk pastaigāties – kustēties, bet nav, kas viņu vestu pastaigās. Meita, kura šobrīd ir pusaudze, nevar. Pārāk sarežģīti un atbildīgi. Savukārt sociālā palīdzība konkrētajā situācijā viņam nepienākas, jo tiek izvērtēta mājsaimniecība. Šobrīd Rūdim ir paredzēts sociālais palīgs, ja viņš dzīvotu savā mājā,” paskaidro Viktorija. Viņa gan priecājas, ka tētis fiziski un morāli jūtas labi. “Rūdis ir optimists, dzīvojas pa māju, jūtas labi,” piebilst Viktorija.

Citas ziņas lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!