Slavenības
2020. gada 7. decembris, 16:14

Nekādu privilēģiju! Karalienei Elizabetei II ar vīru Covid-19 vakcīna būs jāgaida rindā kā visiem

Jauns.lv

Karaliene Elizabete II (94) un viņas vīrs Edinburgas hercogs princis Filips (99) piekrituši piedāvājumam vakcinēties pret Covid-19, jo to rekomendējuši viņu ārsti.

Karaliene Elizabete II pirmo reizi iziet sabiedrībā ar sejas masku

Lielbritānijas karaliene Elizabete II pirmo reizi sabiedrībā izgājusi ar sejas masku, ziņo CNN.

gallery icon

Taču karalienei un viņas vīram iespēja vakcinēties būs jāgaida rindā - tāpat kā pārējiem. Tas, ka viņi ir monarhi, nedošot privilēģiju poti saņemt pašiem pirmajiem, informē mediji.

foto: BACKGRID/Vida Press/ Vida Press
Karaliene ar vīru princi Filipu viņa 99. dzimšanas dienā Vindzorā šā gada jūnijā.

Saskaņā ar izdevuma “Mail Online” rīcībā esošo informāciju, karaliene un Edinburgas hercogs tāpat būšot vieni no pirmajiem, kuri saņems vakcīnu, jo ir augsta riska prioritārajā grupā. Abi pārkāpuši 90 gadu slieksni. Karaliene šogad atzīmēja 94. dzimšanas dienu, bet princis Filips jau 99.. Pirmās injekcijas paredzētas cilvēkiem, kas pārsnieguši 80 gadu vecumu un iemītniekiem, kas dzīvo aprūpes namos.

Vindzoras pils pagalmā atzīmē karalienes Elizabetes II 94.dzimšanas dienu

Svinības tika rīkotas Vindzoras pils pagalmā, kur salūta zalves par godu karalienes dzimšanas dienai izšāva pavisam neliels skaits Velsas gvardes ...

gallery icon

Lai izvairītos no jebkādam runām par privilēģiju izmantošanu, arī pārējie vecāka gada gājuma karaliskās ģimenes pārstāvji pacietīgi gaidīs savu kārtu, neapsteidzot citus vakcīnas gaidītāju rindā.

Elizabete II un Edinburgas hercogs no kāzām līdz 73. gadadienai

gallery icon

Karaliene un princis Filips injekcijas piedāvājumam piekrituši, jo to rekomendējuši viņu ārsti. Taču Bakingemas pils pārstāvis atteicies šo ziņu oficiāli apstiprināt, izdevumam “Mail Online” norādot: “Medicīniski lēmumi ir personiski un mēs par šādiem jautājumiem komentārus nesniegsim.” No komentāriem atturējies arī britu premjerministra birojs Dauningstrītā.

Karalienes Elizabetes mīlestība pret korgijiem laiku lokos

gallery icon

Sabiedrības veselības eksperti gan uzskata, ka britu karaļpāris izdarītu milzu pakalpojumu sabiedrībai, ja būtu gatavi runāt par savu piekrišanu injekcijas saņemšanai. Ja viņi apstiprinātu šo informāciju, tas kliedētu šaubas, bailes, dezinformāciju un sazvērestības teorijas, kas klīst par šīs vakcīnas iespējamajām blaknēm. Tā kā liela daļa sabiedrības ļoti respektē Viņas Majestāti, apliecinot savu piekrišanu vakcīnai, viņa pārliecinātu arī to tautas daļu, kas ir noskaņota pret šo injekciju vai arī šaubās, vai vakcinēšanās būtu pareizs lēmums viņiem.

Karaliene Elizabete II pie Brīvības pieminekļa

Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes karaliene Elizabete II pie Brīvības pieminekļa sasveicinās ar tautu 2006. gada 18. oktobrī.

gallery icon

Tiek ziņots, ka pašlaik norisinoties sarunas ar princi Čārlzu un princi Viljamu un viņu iespējamo dalību vakcinācijas programmas publiskošanā. Taču visticamāk, ka abi nākamie troņmantnieki no šī piedāvājuma atteiksies, jo piekrišanu varētu uzskatīt par karaliskās ģimenes “politizēšanu”, kā arī iejaukšanos viņu personīgajos medicīniskajos lēmumos.

Elizabete II, princis Viljams un hercogiene Ketrīna Čelsijas ziedu izstādē

gallery icon

Taču nav izslēgts, ka karaliskās ģimenes pārstāvji par piekrišanu vakcinēšanai tomēr varētu paziņot publiski, jo šāda pieredze jau ir bijusi agrāk. 1957. gadā karaļnams oficiāli apstiprināja, ka princis Čārlzs un princese Anna saņēmuši injekcijas pret poliomielītu. Arī princis Viljams nesen publiski apsveicis Oksfordas universitāti, kad viņi paziņoja par vakcīnas izpēte ir pabeigta sadarbībā ar “AstraZeneca”.

Hercogienes Megana, Ketrīna un citi karaliskās ģimenes pārstāvji piedalās karalienes dzimšanas dienas parādē 2019. gadā

gallery icon