foto: Ekrānuzņēmums no "Instagram"
Mistika? Seriāla "Djatlova pāreja" zvaigzne pastāsta par biedējošām dīvainībām filmēšanas laukumā
Aktrise Irina Kasamara.
Kino
2020. gada 26. novembris, 13:22

Mistika? Seriāla "Djatlova pāreja" zvaigzne pastāsta par biedējošām dīvainībām filmēšanas laukumā

Jauns.lv

Aktrise Irina Kasamara no seriāla "Djatlova pāreja" pastāstījusi par to, kādas dīvainības piedzīvotas projektā par mistisko incidentu padomju Krievijā. Jaunā aktrise atveido studenti Ludmilu Dubinu, kura reizē ar citiem pārgājiena dalībniekiem mīklainos apstākļos mira Urālu kalnos Krievijā.

Daudzi pat nevēlas runāt par 1960. gada vienu no baisākajiem notikumiem. Tomēr Irina nav no tiem – viņa spītīgi turpinājusi iziet visus kastingus un centusies atbilst visiem režisora priekšstatiem par šī stāsta varoņiem, vēsta "Postimees".

Iesākumā viņu nobiedējis, kādā stāvoklī atrastas viņas varones mirstīgās atliekas, tomēr ar laiku viņa šīs bailes pārvarējusi. Taču tad pirmajā filmēšanas dienā noticis kaut kas biedējošs. Viņas kolēģis, aktieris Jurijs Deinekins cietis ugunsgrēkā.

Turklāt noticis tas negaidīti, izsaucot apkārtējos pamatīgu paniku. "Vienā brīdī es pēkšņi ieraudzīju spožu gaismu, skatos uz savu partneri Juriju un saprotu, ka viņa bikses ir aizdegušās. Viņš dega! Par laimi apkārt bija sniegs, mēs ātri viņu nodzēsām. Zaudējām vien bikses," pastāstījusi aktrise.

Vēlāk noskaidrojies, ka aktieris pārāk tuvu piegājis krāsniņai, bet aizdegšanos izraisījusi nejauša dzirkstele. Aktrise atzinusies, ka tobrīd šis atgadījums viņai licies "dīvains un biedējošs".

Par mistisko Djatlova pārejas incidentu top daudzsēriju filma

Kompānija "Beta Film" ieguvusi tiesības veidot kriminālu trilleri par mistisko Djatlova pārejas incidentu, kam dots nosaukums "Nāves kalns - Djatlova ...

gallery icon
20

Jau vēstīts, ka kompānija "Beta Film" ieguvusi tiesības veidot kriminālu trilleri par mistisko Djatlova pārejas incidentu, kam dots nosaukums "Nāves kalns - Djatlova pārejas incidents". 8 stundu garās sērijās tiks stāstīts par Urālu kalnos pazudušajiem studentiem.

Par Djatlovas pārejas incidentu nodēvēta tūrisma grupas bojāeja Otortena kalnā 1959. gada februārī. Toreiz, nezināmos apstākļos, bojā gāja deviņi Urāla Politehnikuma institūta slēpotāji: pieci studenti, trīs inženieri un tūristu bāzes vadītājs.

Grupas vadītājs bija piektā kursa students Igors Djatlovs. Saskaņā ar oficiālajiem medicīnas ekspertīzes datiem, lielākā daļa tūristu nosaluši, bet dažiem konstatētas nopietnas traumas, kas izraisījušas nāvi.

Tika izstrādātas dažādas negadījuma versijas. Tai skaitā – sniega nobrukums uz telts, ieslodzīto bēgļu uzbrukums, bojāeja no pamatiedzīvotājiem vai strīds starp tūristiem.

Lēmums par 1959. gada krimināllietas slēgšanu bez precīza nāves iemesla un baumas par lietas slepenību noveda pie dažādām spekulācijām un pieņēmumiem par grupas bojāejas patiesajiem iemesliem.

Piemēram, dažos no apģērba paraugiem atrastas radiācijas pēdas. Dokumentālajā filmā, kas izrādīta 2014. gadā telekanālā "Discovery Channel", filmas veidotāji pieļāva, ka tūristus nogalinājis sniega cilvēks.

Daļēji pēc negadījuma motīviem 2013. gadā uzņemta amerikāņu režisora Renija Hārlīna Taina filma.

Tēmas