foto: Tim Rooke/Shutterstock/ Vida Press
Pēc tam, kad Megana Mārkla zaudēja otru bērnu, princim Harijam lielu atbalstu sniedzis brālis un tēvs
Prince Charles, Prince William and Prince Harry visit the tunnel and trenches at Vimy Memorial Park
Slavenības
2020. gada 27. novembris, 05:22

Pēc tam, kad Megana Mārkla zaudēja otru bērnu, princim Harijam lielu atbalstu sniedzis brālis un tēvs

Jauns.lv

Atklājot, ka zaudējusi otro bērnu, Megana Mārkla savā esejā “New York Times” pastāstījusi, kā noskatījusies sava vīra lielajās sirdssāpēs, kamēr pati gulējusi slimnīcas gultā. Zināms, ka princim Harijam šajā ģimenei traģiskajā laikā ļoti palīdzējis brālis princis Viljams un tēvs princis Čārlzs.

Megana, Harijs un princis Čārlzs

gallery icon
12

Lai gan daudz baumots par brāļu nesaskaņām un atsvešināšanos no tēva, pēc Meganas pārciestā spontānā aborta princim Harijam lielu morālo atbalstu sniedzis tieši Viljams un Čārlzs.

Izskanējusi informācija, ka 36 gadus vecais Saseksas hercogs šajā sēru laikā vērsies pie vecākā brāļa un tēva.

Princis Čārlzs ar dēliem

gallery icon
27

Vaļsirdīgajā esejā, ko 39 gadus vecā hercogiene uzrakstījusi izdevumam “New York Times”, viņa stāsta, kā šā gada jūlijā gulējusi slimnīcas gultā pēc bērniņa zaudēšanas un “noskatījusies, kā salūzt vīra sirds”.

Princis Harijs ar vedēju princi Viljamu pie Vindzoras pils tiekas ar cilvēkiem

Harijs savu pirmskāzu nakti pavadīs izsmalcinātā viesnīcā "Coworth Park", bet pirms tam viņš kopā ar brāli princi Viljanu ārpus Vindzoras ...

gallery icon
41

Pāris, kas 2020. gada martā oficiāli beidza pildīt britu karaļnama oficiālos pienākumus, pārcēlās uz savām 14,6 miljonu dolāru vērtajām mājām Montesito tajā pašā mēnesī, kad Meganu piemeklēja spontānais aborts.

Princis Harijs un Megana Mārkla par 14.6 miljoniem dolāru nopērk savu pirmo māju ASV

gallery icon
35

Pēdējo gadu laikā daudz runāts par Viljama un Harija nesaskaņām, taču ģimenei pietuvinātas personas atklāj, ka Kembridžas hercogs spējis aizmirst par jebkādu nesaprašanos, lai atbalstītu jaunāko brāli šajā sēru periodā. Atbalstu Harijam sniedzis arī viņa tēvs Velsas princis Čārlzs.

Hercogiene Megana ar dēlu viņa 1. dzimšanas dienā

gallery icon
17

Eksperti atzīst, ka Meganas atklātā eseja esot spēcīgs vēstījums citām māmiņām un palīdzēs lauzt iesīkstējušos uzskatus par spontāno abortu kā “neredzamu zaudējumu”, ko daudzas ģimenes aizvien cenšas slēpt, ja šī nelaime viņus piemeklējusi.

Hercogiene Megana un princis Harijs ar dēlu Ārčiju pieņemšanā Dienvidāfrikā

gallery icon
12

Karaliene Elizabete II (94) un visa karaliskā ģimene esot atbalstījusi Meganu un Hariju viņu bēdās. Kāds no karaļnamam pietuvinātiem cilvēkiem norādījis: “Ģimene, protams, izjūt skumjas.”

Princis Harijs ar vecmāmiņu karalieni Elizabeti II

gallery icon
34

Labdarības organizācijas “Tommy’s” vecmāte Sofija Kinga paslavējusi Meganu par viņas drosmi dalīties ar savu skumju pilno stāstu. “Katra ceturtā grūtniecība beidzas ar zaudējumu, taču sabiedrībā šī tēma aizvien ir tabu, tāpēc ir ļoti svarīgi, ka tādas māmiņas kā Megana dalās ar saviem stāstiem, laužot šo stereotipu un kauna izjūtu par notikušo,” viņa norādījusi.

“Meganas eseja slavē tos vecākus, kas dalās ar saviem stāstiem, bet tie, kas joprojām vēlas sērot privāti, aizvien var rast mierinājumu un saikni, lasot par citu pieredzi.”

Megana savā rakstā pastāsta, ka izjutusi pēkšņas un asas sāpes laikā, kad rūpējusies par savu 17 mēnešus veco dēlu Ārčiju.

Princis Harijs un hercogiene Megana dalās ar pirmajiem jaundzimušā dēla foto

gallery icon
12

“Pēc tam, kad biju nomainījusi viņam autiņbiksītes, es sajutu spēcīgus krampjus,” raksta Megana. “Es saļimu uz grīdas ar dēlu uz rokām, dungojot šūpuļdziesmu, lai spētu saglabāt mieru mūsos abos. Šī jautrā melodija spēcīgi kontrastēja ar manu iekšējo sajūtu, ka kaut kas nav kārtībā.”

“Apskaujot savu pirmdzimto bērnu, es zināju, ka zaudēju otru.”

“Pēc dažām stundām es jau gulēju slimnīcas gultā, turot vīra roku. Es skūpstīju viņa plaukstas, kas bija slapjas no mūsu abu asarām,” raksta Megana. Viņa tobrīd pajautājusi Harijam, vai viņam viss labi, jo tas tobrīd šķitis vienīgais veids, kā sākt dziedēt vīra salauzto sirdi.

Britu prinču Viljama un Harija ģimenes apmeklē polo spēli

Britu prinču Viljama un Harija ģimenes apmeklē polo spēli 2019. gada 10. jūnijā.

gallery icon
27

Izvēloties par šo tēmu runāt atklāti, Megana paudusi cerību sagraut stereotipus par to, ka šīs sēras jāpārdzīvo klusējot.

“Bērna zaudēšana ir nepanesamas skumjas. Tās piedzīvo daudzi, bet par tām runā tikai daži,” viņa norāda. Pāris esot sapratis, ka vismaz desmitā daļa sieviešu ir piedzīvojušas spontāno abortu. “Neskatoties uz to, šī tēma joprojām ir tabu, jo reprezentē kaunu un skumjas.”

“Neraugoties uz šīm sāpēm, kas vieno tik daudzus, šīs sarunas aizvien ir tabu tēma, ko apvij [nepamatota] kauna izjūta un tās aizvien turpinās kā klusu sēru cikls.”

Megana teic, ka sievietes, kuras drosmīgi dalās ar šiem stāstiem, dod spēku arī citām par to runāt.

Hercogiene Megana ar dēlu un auklīti Keiptaunas lidostā

gallery icon
5

Pēc Meganas atklātā stāsta Karaliskās dzemdību speciālistu un ginekologu koledžas daktere Krīstīne Ekeči norādījusi, ka ir ļoti svarīgi pārkāpt šo tabu un runāt par spontānā aborta postošo ietekmi.

“Diemžēl spontānie aborti agrīnā grūtniecības posmā ir ļoti plaši izplatīti. Vecākiem un viņu ģimenēm tas ir ļoti postošs zaudējums. Ir svarīgi aizmirst par stereotipiem un kaunu, kas apvij šo tēmu un pienācīgi atbalstīt ģimenes šajā laikā,” norāda daktere Ekeči.

Princis Harijs un Megana Mārkla stāda puķītes kopā ar bērndārzniekiem Losandželosā

gallery icon
4

Nedzīvi dzimušo un jaundzimušo nāves labdarības organizācijas “Sands” izpilddirektore Klī Hārmere norādījusi: “Daudzi cilvēki vienkārši nezina, ko teikt, kad mazulis ir miris.”

“Tā kā to pieņemts uzskatīt par “neredzamu” zaudējumu, daudzas mātes par piedzīvoto spontāno abortu pat nepastāsta savām ģimenēm un tuvākajiem draugiem.”

Arī citi britu karaļnama pārstāvji piedzīvojuši nedzimuša bērna zaudējumu. Princeses Annas meita Zāra Tindala divas reizes pārcieta spontāno abortu pirms viņai izdevās veiksmīgi iznēsāt veselīgu otro bērnu.

Karalienes Elizabetes II mazmeitas Zāras Tindalas ģimene

Zāra Tindala ir karalienes Elizabetes II meitas Annas meita. Viņa ir precējusies ar Maiku Tindalu un ģimenē audzina nepilnus trīs ...

gallery icon
14

Prinča Edvarda sieva, Veseksas grāfiene Sofija 2001. gadā zaudēja savu pirmo bērnu. Sofiju toreiz ar helikopteru nogādāja slimnīcā, jo ārpusdzemdes grūtniecības dēļ pastāvēja nāves draudi grāfienes dzīvībai.

Princis Edvards un grāfiene Sofija ar bērniem

gallery icon
29

Megana saņēmusies runāt par notikušo tikai tagad, jo viņai ar vīru bijis vajadzīgs laiks, lai paši spētu pieņemt šo zaudējumu.

Hercogienes Meganas un prinča Harija žestu valoda

gallery icon
25