Slavenības
2020. gada 26. novembris, 05:37

Princis Filips gadiem ilgi kolekcionējis grāmatas par NLO un citplanētiešiem

Jauns.lv

Kā atklājies, Edinburgas hercogs princis Filips (99) ir dedzīgs grāmatu par NLO un citplanētiešiem lasītājs. Gadu desmitu laikā viņam sakrājusies iespaidīga grāmatu kolekcija par šo tēmu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item
foto: BACKGRID/ Vida Press
Princis Filips ar sievu karalieni Elizabeti II 73. kāzu gadadienā šā gada 19. novembrī. Pāris priecājas par pašdarināto apsveikumu no mazmazbērniem – prinča Džordža, princeses Šarlotes un prinča Luisa.

Edinburgas hercoga interese pār ārpasaules būtnēm mērāma garu gadu ilgumā. Līdz ar to grāmatu kolekcija ir nelielas bibliotēkas cienīga. Prinča Filipa interese par NLO un citplanētiešiem aizsākusies pēc tam, kad viņa tēvocis lords Mauntbatens savulaik uzrakstījis ziņojumu par citplanētieti sudrabotā kosmosa kuģī, kas nolaidies viņa īpašumā.

foto: Universal/Kobal/Shutterstock/ Vida Press
Kadrs no 1982. gadā iznākušās Stīvena Spīlberga filmas “Citplanētietis” (“E.T. The Extra-Terrestrial”).

Aizvadītajā vasarā Edinburgas hercogs ar aizrautību lasījis grāmatu “The Halt Perspective”, kas sniedz tuvāku ieskatu par Lielbritānijā pieredzētajiem mīklainajiem Rendlešemas meža notikumiem.

foto: Universal/Kobal/Shutterstock/ Vida Press
Kadrs no 1982. gadā iznākušās Stīvena Spīlberga filmas “Citplanētietis” (“E.T. The Extra-Terrestrial”).

ASV gaisa kara spēku bāzē Rendlšemas mežā Safolkas grāfistē 1980. gada decembrī trīs dienu garumā novēroti dīvaini, kustīgi trīsstūra formas gaismas objekti. Daudzi karavīri vēlāk ziņojuši par kontaktēšanos ar NLO.

Elizabete II un Edinburgas hercogs no kāzām līdz 73. gadadienai

gallery icon
48

Šīs grāmatas autori ir atvaļināts ASV gaisa spēku pulkvedis Čārlzs Halts, kurš tolaik bija bāzes komandiera vietnieks, un atvaļināts Rietummidlendas detektīvs Džons Hansons.

Vēstulē Hansona kungam, hercoga privātsekretārs Ārčijs Millers-Beikvels uzrakstījis: “Esmu pārliecināts, ka vasarā to lasīs ar lielu interesi.”

Elizabetes II dzīvesbiedrs Edinburgas hercogs Filips

gallery icon
41

Pēc tam, kad princis saņēmis vēl vienu grāmatu “Haunted Skies: The Encyclopedia of British NLO”, viņa palīgs informējis: “Viņa Karaliskā augstība pievienos šo grāmatu savai kolekcijai.”

“Šis būs lielisks papildinājums viņa bibliotēkai.”

Pagodināts par to, ka viņa grāmatu lasījis princis, Hensons komentējis: “Kāpēc gan nevienam saprātīgam cilvēkam nevarētu būt interese par parādībām, kas gadu tūkstošiem ir mulsinājušas cilvēci?”

foto: CAMERA PRESS/CURT GUNTHER / Vida Press
Lords Mauntbatens.

Lords Mauntbatens savu interesi par ārpasaules būtnēm slēpa no sabiedrības. Taču pēc viņa nāves 1979. gadā, atklātībā nonāca Mauntbatena 1955. gadā rakstītais novērojums. Tajā bija teikts, ka viņa mūrnieks Freds Biggs tuvu sastapies ar būtnēm no citas planētas, strādājot lorda īpašumā Romsijā, Hempšīras grāfistē.

foto: ITV/Shutterstock/ Vida Press
Lords Mauntbatens.
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās