foto: Publicitātes
Nedēļas jaunumi "Shortcut" - aizraujošs krimināltrilleris ar Penelopi Krusu un drāma par bīstamo zinātni
Kadrs no filmas "Laimes zieds".
TV
2020. gada 19. novembris, 20:00

Nedēļas jaunumi "Shortcut" - aizraujošs krimināltrilleris ar Penelopi Krusu un drāma par bīstamo zinātni

Jauns.lv

"Shortcut" un "Helio" šonedēļ lūkojiet sirreālo filmu "Laimes zieds" un trileri "Spiegu tīkls".

Bīstamā laime

Filmas "Laimes zieds" ("Little Joe") autorus iedvesmojis angļu rakstnieces Mērijas Šellijas gotiskais romāns "Frankenšteins".

Alise ir vientuļā māte un vecākā augu selekcionāre korporācijā, kas nodarbojas ar jaunu sugu attīstību. Viņa izveidojusi īpašu purpursarkanu ziedu, kas ir ievērojams ne tikai ar skaistumu, bet arī ar terapeitisko vērtību: ja tas tiek turēts ideālā temperatūrā, pienācīgi barots un regulāri tiek runāts ar to, šis augs priecē tā īpašnieku. Pretēji uzņēmuma politikai, Alise vienu paņem mājās kā dāvanu savam pusaugu dēlam Džo. Viņi to iesauca par Mazo Džo. Bet, tam augot, pieaug arī Alises aizdomas, ka viņas jaunais augs nebūt nav tik nekaitīgs, kā liecina tā iesauka.

“Zinātne mūsdienu pasaulē ir ļoti nozīmīgs temats, tāpēc vēlējos tam pievērst uzmanību. Manas filmas varone ir ģenētiķe. Mēs vērojam viņas attiecības ne tikai ar augu, bet arī ar pašas dēlu, ko arī var uzskatīt par briesmoni. Ar abiem notiek dīvainas pārvērtības, un tās nav viņas varā,” tā kādā intervijā stāstīja "Laimes zieda" režisore Džesika Hausnere.

Filmu skatiet "Shortcut Premiere" angļu valodā ar subtitriem latviešu vai krievu valodā.

Pēc patiesiem notikumiem

"Spiegu tīkls" ("Wasp Network") ir stāsts par pieciem kubiešu politiskajiem ieslodzītajiem, kurus kopš 20. gadsimta 90. gadu beigām apcietinājumā tur ASV, apsūdzot spiegošanā un slepkavībā.

Filmā spožu zvaigžņu netrūkst – lomās ir Penelope Krusa, Gaels Garsija Bernāls, Ana de Armasa –, bet režisora krēslā sēdies francūzis Olivjē Asajass. Un – lai gan filmas pieteikums liek noprast, ka tā varētu būt drūms politisks trilleris, lielākā daļa darbības norisinās saulē, bāros, restorānos, kur galvenie varoņi risina savus dialogus ēdot, dzerot, smēķējot un pļāpājot. Asajasa uzburtā spiegu pasaule savas lietas kārto gaišā dienas laikā, nevis slēpjas pa kaktiem, un tas padara Spiegu tīklu vēl jo baudāmāku.

Aizraujošo krimināltrilleri lūkojiet "Shortcut Premiere" – angļu vai krievu valodā ar subtitriem latviešu vai krievu valodā.

Ambīciju cīņa

HBO jaunais astoņu epizožu drāmas seriāls "Industrija" ("Industry") seko jauno absolventu grupai, kuri cenšas ielauzties finanšu pasaulē pēc 2008. gada krīzes.

Viņi konkurē par ierobežotu skaitu pastāvīgu amatu vadošajā starptautiskajā investīciju bankā Londonā. Ņemot vērā jauniešu grupu, kam piemīt ambīcijas, jaunība, romantika, seriāls izskata dzimuma, rases, klases un privilēģiju jautājumus darbavietā, jo šie iespaidīgie jaunie prāti sāk veidot savu identitāti, kur tiek solīta meritokrātija, bet hierarhija ir karalis.

Seriālu skatiet "Shortcut Films" angļu vai krievu valodā ar subtitriem latviešu vai angļu valodā.