foto: AP/Scanpix; ekrānuzņēmums no Reuters Video
Vienas nakts laikā par sensāciju pasaulē kļuvis japāņu Džo Baidens
Džo Baidens un Džo Baidens.
Trakā pasaule
2020. gada 12. novembris, 11:57

Vienas nakts laikā par sensāciju pasaulē kļuvis japāņu Džo Baidens

Jauns.lv

Par vietēja mēroga interneta zvaigzni Japānā kļuvis 73 gadus vecs Jamato pilsētas mērs Jutaka Umeda, kura vārdu, lasot kandži zīmes, var izrunāt divējādi, arī kā “Džo Baidens”.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šī ziņa visai ātri tika pamanīta arī no starptautisko mediju puses, tāpēc japāņu Baidena vārds nu ir izskanējis plašajā pasaulē.

“The Guardian”, stāstot par amizanto sakritību, vēstī, ka Umeda arī ir politiķis, ieņemot Jamato pilsētas mēra amatu. Šī nelielā pilsēta atrodas valsts dienvidrietumos.

foto: AP/Scanpix; ekrānuzņēmums no Reuters Video
Džo Baidens un Džo Baidens.

Vīrietis tagad atklāj, ka neko par šādu sakritību nezināja, līdz ģimene viņam pavēstīja, ka viņš kļūst slavens sociālajos tīklos. Aprakstot savas sajūtas, viņš atzina, ka ir mazliet neizpratnē, taču jūtas tuvs savam amerikāņu vārdabrālim. “Ir sajūta, it kā es arī būtu uzvarējis vēlēšanās,” līksmo Umeda.

Kandži rakstības aizsākumi meklējami Ķīnā, un šīm rakstu zīmēm nereti ir vairāki fonētiskie veidi. Jutakas Umedas uzvārds kandži rakstībā tiek atveidots ar divām zīmēm 梅田 , kas nozīmē “plūmju” (ume) un “lauks” (da), bet var tikt izrunāts arī kā “bai” un “den”. Savukārt Jutaka vārds sastāv no vienas zīmes 穣, un parasti to izrunā kā “Jo”.

Umeda tagad cer, ka viņa pilsēta ar 15 000 iedzīvotāju gūs lielu atpazīstamību.

“Lai arī ir liela atšķirība starp ASV prezidenta darbu un manu Jamato pilsētas mēra amatu, tomēr mūsu aizrautība ir līdzīga,” viņš klāsta.

Jauns.lv jau vēstīja, ka Džo Baidena ievēlēšana atnesusi slavu arī Džesso ciemam Sicīlijā, jo atklājās, ka tur dzīvo topošās pirmās lēdijas Džilas Baidenas astotās pakāpes māsīca.

Gleznainais Džesso ciemats Sicīlijā svin. Džilas Baidenas dzimtas saknes meklējamas te

ASV prezidenta vēlēšanu iznākumu, pārsvaru pār savu pretinieku republikāni Donaldu Trampu gūstot demokrātam Džo Baidenam, svin arī kāds mazs ciematiņš ...

gallery icon
30
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās