foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Vilis Krištopans grib pārdot savu Floridas īpašumu un uz Ameriku vairs nekad nebraukt
Slavenības
2020. gada 12. novembris, 04:24

Vilis Krištopans grib pārdot savu Floridas īpašumu un uz Ameriku vairs nekad nebraukt

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Ekspremjers Vilis Krištopans (66) pēc divdesmit gadu dzīves starp divām valstīm ir nolēmis mest mieru dzīvei Amerikā un gatavs pārdot savu vērienīgo Floridas īpašumu, kuru krietnu laiku sauca par savām otrajām ģimenes mājām.

Vilis Krištopans pēdējos desmit gados

gallery icon
15

Teju divdesmit gadu Krištopans regulāri sniegotajos mēnešos atstāja Latviju, lai “pārziemotu” Floridā. Viens no galvenajiem iemesliem šādam dzīvesveidam bija tur valdošie izcilie klimatiskie apstākļi, jo saule tajā pusē spīdot 300 dienu gadā. Ņemot vērā, ka Vilis slimojis ar bronhiālo astmu, šādi laikapstākļi bijuši teicami piemēroti, lai sevi uzturētu pie labas veselības.

Savulaik ekspremjers stāstīja par savu plašo dzīvesvietu Floridas štatā: ka tur ir slēgta teritorija ar 985 mājām, tajā var iekļūt tikai to iedzīvotāji. Teritorijā pieejami tenisa korti, savs baseins pie mājas, lielais baseins, kurā peldēties var visi, kas dzīvo šajā teritorijā, sporta klubs un pavisam netālu – arī okeāns, taču lielākais prieks Vilim bija par neierobežotajām golfa spēles iespējām. Jau daudzus gadus visa Krištopanu ģimene ir kaislīgi golferi, un viņiem bija paveicies dzīvot rokas stiepiena attālumā no elitāra Dienvidfloridas golfa kluba.

foto: no privātā arhīva
Viļa māja Floridā.

Nu sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" Krištopans atzīst, ka laiki mainījušies un daudzi faktori sakrituši tā, lai viņš pieņemtu lēmumu pārtraukt lidojumus uz Floridu. Arī tagad viņš būs spiests pārziemot Latvijā. “Protams, tā ir situācija, kas radusies gan saistībā ar koronavīrusu, gan tālajiem pārlidojumiem. Protams, uz Floridu tā “uz vīkendu” neaizlidosi. Ceļā paiet daudz stundu, bet vispār uz Ameriku es pat vairs negribu, tāpēc šo īpašumu esmu nolēmis pārdot. Cenas pašlaik nekustamajiem īpašumiem ir ļoti labas, jo koronavīrusa dēļ cilvēki tiecas pēc privātuma, pēc savas teritorijas, kur jūtas drošībā. Cenas privātmājām šobrīd var arī celties,” paskaidro Vilis.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Bijušais premjers Vilis Krištopans ar sievu Aiju Krištopani laikā, kad bija bieži viesi Amerikā.

Ekspremjers atklāj, ka ir jau guvis risinājumu, kurp turpmāk dosies baudīt silto klimatu un nodarboties ar savu kaislību – golfa spēli. “Lidošu nedēļas nogalēs uz Spāniju – Marvelju. Tur ir gana daudz iespēju spēlēt golfu, kā arī ļoti labi klimatiskie apstākļi. Šobrīd konkrētajā vietā ir vasarīgs laiks, plus 20 grādu. Tur arī dzīve ir daudz lētāka, salīdzinot ar ASV,” nākotnes plānus ieskicē Vilis.

Viļa Krištopana māja Berģos

Par 4,9 miljoniem eiro pārdošanā izlikta bijušā premjera Viļa Krištopana māja Berģos

gallery icon
12

Pikts par Trampa neievēlēšanu

Ekspremjers atzīst, ka sekojis Amerikas Savienoto Valstu vēlēšanu rezultātiem un ir pikts par demokrāta Džo Baidena uzvaru.

Džo Baidena un viņa tuvāko cilvēku prieks pēc vēlēšanu rezultātu paziņošanas

Demokrātu kandidāts uz ASV prezidenta amatu Džo Baidens pēc uzvaras vēlēšanās aicināja uz vienotību valstī un apsolīja jaunu dienu Amerikai.

gallery icon
19

“Šeit, Latvijā, Kārlis Streips visiem ir sakompostrējis smadzenes, ka Tramps ir slikts, bet patiesībā viņš ir panācis daudz laba. Piemēram, viņš vienīgais no astoņiem beidzamajiem Amerikas prezidentiem nav izraisījis nevienu karu, tieši pretēji – tos neitralizējis. Ir daudz labu lietu, ko Tramps paveicis. Tiem Baidena atbalstītājiem varu teikt – viņi domā, ka slikti bija ar Trampu, bet ar ievēlēto Baidenu būs leiputrija? Tā nebūs,” strikti nosaka Krištopans, kas, savulaik dzīvojot Floridā, bijis teju kaimiņos ar Trampu. Toreiz intervijā "Kas Jauns" Krištopana jaunākā atvase Nikola pastāstīja: “Vecāki, starp citu, pirms dažiem gadiem bija pie viņa ciemos. Tramps bija sarīkojis viesības, un kāds no kaimiņiem bija sarūpējis ielūgumus arī maniem vecākiem.”

foto: Vida Press
Trampa īpašums Floridā.

Citas interesantākās ziņas skatiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!