foto: Instagram @chefpeteevans
Atlaistais šova "Mani virtuves noslēpumi" šefpavārs Pīts Evanss tiek pieķerts savā dārzā audzējam halucinogēnos kaktusus
Slavenības
2020. gada 16. septembris, 20:00

Atlaistais šova "Mani virtuves noslēpumi" šefpavārs Pīts Evanss tiek pieķerts savā dārzā audzējam halucinogēnos kaktusus

Jauns.lv

Pasaulslavenais šefpavārs un bijušais šova "Mani virtuves noslēpumi" vadītājs Pīts Evanss (Austrālija) atkal nonācis diskusiju krustugunīs. Ja iepriekš viņš dalījās ar sazvērestības teorijām par jaunā koronavīrusa Covid-19 neesamību, tad tagad pieķerts, savā dārzā audzējot halucinogēnos kaktusus, ziņo Dailymail.co.uk.

Šefpavārs savā sociālās vietnes "Instagram" kontā demonstrēja nesen audzētos fenheļa augus, kamēr vērīgie skatītāji ievērojuši, ka fonā viņa dārzā atrodas divi San pedro kaktusi, kuri satur halucinogēnu vielu - meskalīnu. 

Lietojot šo vielu, tā var izraisīt halucinogēnus efektus, kas ir līdzīgi LSD iedarbībai.
 

View this post on Instagram

Arvo update. 🌈✌️❤️

A post shared by Pete Evans (@chefpeteevans) on

Šo kaktusu audzēšana patēriņa nolūkos Jaundienvidvelsā ir aizliegta. Tiesa, dekoratīvā audzēšana ir atļauta. 

Kaktusi Evansa dārzā radījuši bažas, jo nesen viņš mudināja Austrālijas valdību legalizēt kaņepes. 

Viņš bija paudis viedokli, ka esot jāļauj legāli audzēt augus, kurus var izmantot pārtikā vai medicīnā. 

Tiesa, ievērojot sabiedrības uzmanību, Evanss vēlāk komentējis situāciju, apgalvojot, ka augi ir dekoratīvi. Tāpat viņš paudis pārsteigumu par kaktusiem pievērsto uzmanību: "2020. gads ar katru dienu kļūst aizraujošāks. Es iegādājos šos kaktusus pie David Jones kopā ar citiem augiem.  Tie ir dekoratīvi un izskatās skaisti! Prātoju, vai arī David Jones nonāks virsrakstos par to pārdošanu? "

Atgādinām, ka Evanss bija nonācis nonācis kritikas krustugunīs, jo izplatīja sazvērestību teoriju autora Deivida Aika uzskatus par jauno koronavīrusu. Precīzāk – par tā neesamību. Viņš mudināja cilvēkus  skatīties trīs stundas garu interviju, kurā Aiks apgalvo, ka Covid-19 ir viltus pandēmija un saista to ar 5G tehnoloģiju ieviešanu.

Īsi pēc tam Evansa darba devējs “Channel 7”, kur tiek raidīts “My Kitchen Rules”, pārtrauca sadarbību ar šefpavāru. Nav gan konkrētu norāžu, ka iemesls bija tieši viņa izpausmes sociālajos tīklos.