1dienas
19stundas
37minūtes
05sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
FOTO: Rīgā norit kultūras forums "Baltā nakts"
foto: LETA
Vides instalācijas projekts “Mēness muzejs” mūsdienu kultūras foruma “Baltā nakts” laikā Arkādijas parkā.

FOTO: Rīgā norit kultūras forums "Baltā nakts"

Jauns.lv / LETA

Šodien Rīgā norit ikgadējais Mūsdienu kultūras forums "Baltā nakts".

FOTO: Rīgā norit kultūras forums "Baltā nakts"...

Rīgā norit kultūras forums "Baltā nakts"

Foruma programmā šogad iekļauti vairāk nekā 30 projekti, nosedzot teju visu pilsētas teritoriju, tādējādi nodrošinot pasākuma apmeklētājiem plašu un saistošu laikmetīgās kultūras un mākslas piedāvājumu.

"Baltā nakts 2020" priecē apmeklētājus gan ar gadu gaitā iecienītiem vietējiem un starptautiskiem projektiem, gan ar jaunu pašmāju mākslinieku programmu. 

Programmas apjoma ziņā lielākais šī gada projekts ir "Tēlniecības kvadriennāle Rīga 2020".

Pasākumu organizatori parūpējušies arī par tiem, kuri šogad klātienē nespēj ierasties. "Baltās nakts" sociālajos tīklos un foruma tīmekļvietnē norit tiešraides no pasākumu norises vietām, kurās pasākumu organizatori un mākslinieki iepazīstina ar saviem darbiem.

Daļa objektu būs apskatāma vēl līdz pulksten 2.00. 

Vairāk ar programmu iepazīsties šeit. 

"Baltā nakts" Rīgā ir daļa no starptautiska projekta "Eiropas Baltās naktis", ko aizsāka piecas Eiropas galvaspilsētas - Brisele, Madride, Parīze, Rīga un Roma, un šobrīd šim tīklam ir pievienojušās pilsētas visā pasaulē.

"Baltās nakts" ideja ir padarīt laikmetīgo mākslu pieejamāku iedzīvotājiem, vienu nakti gadā iesaistot interesentus daudzveidīgās mākslas norisēs.

Rīgā Mūsdienu kultūras forumu "Baltā nakts" organizē Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras pārvalde sadarbībā ar Latvijas kultūras organizācijām, iesaistot Latvijas un ārvalstu māksliniekus.