Tallinas ielas kvartālā norisinās pilsētas festivāls "Ezīšfests"

Šodien un rīt no plkst.13 līdz plkst.2 Rīgā, Tallinas ielas kvartālā, astoto gadu notiek festivāls "Ezīšfests", kas, kā sola pasākuma ...

gallery icon
Mūzika
2020. gada 29. augusts, 20:52

FOTO: Tallinas ielas kvartālā norisinās pilsētas festivāls "Ezīšfests"

Jauns.lv / LETA

Sestdien un svētdien no plkst.13 līdz plkst.2 Rīgā, Tallinas ielas kvartālā, astoto gadu norisinās festivāls "Ezīšfests", kas, kā sola pasākuma organizatori, būšot "baudāms, krāšņs, piesātināts un neaizmirstams vasaras noslēguma pasākums".

Kā informē pasākuma rīkotāji, "Ezīšfests" arī šogad pārsteidz apmeklētājus, iekļaujot ierastos četrus elementus - plaša klāsta un dažādu gaumju mūziku, alternatīvo un klasisko mākslu, atpūtu un smieklu pilnu izklaidi.

Šogad festivāls pirmo reizi norisinās divas dienas, un tā teritorija ir lielāka nekā iepriekšējos gados. Abās festivāla dienās uz piecām dažādām skatuvēm kāps vairāk nekā 60 mūziķi, mākslinieki, grupas un dīdžeji, kas priecēs visu paaudžu un mūzikas stilu piekritējus, pauda pasākuma organizatori.

Uz skatuvēm viesus priecēs vairāki atpazīstami, kā arī ne tik zināmi, mūziķi un apvienības, piemēram,  "Dzelzs vilks", "Tranzīts", "Riga Reggae", "Sudden Lights", "Pirmais kurss", "Gapoljeri", "Oranžas brīvdienas", "Rīgas modes", "Ūga", "Pienvedēja piedzīvojumi", Evija Vēbere, urbānās brīvrunu dzejas jeb repa skaitītāji no "Brīvrunu projekts", "Jacques of ST’A" un "WX", Roberts Gobziņš un daudzi citi.

Savukārt svētdienas pievakarē apmeklētājus pārsteigšot slepenais mākslinieks, informēja festivāla rīkotāji. Tāpat norādīts, ka pie repera "Ozola" uz "Court" skatuves būs klausāmi tikai hip hop izpildītāji, kamēr uz citām skatuvēm skanējums mīsies un krustosies, bet neatkārtosies.

Tāpat apmeklētājus priecē komiķi no "Comedy Latvia" un "Sieviešu stendapa", kā arī skatāmi vairāki improvizācijas teātru priekšnesumi.

Vienlaikus abas dienas ir iespējams uzņemt vai veidot mākslu un izklaidi dažādos veidos un formās, piemēram, spēlējot prāta spēles, novusu, "beerpongu" vai galda tenisu, piedalīties konkursos, iesaistīties gleznošanas un zīmēšanas meistardarbnīcās, uzspēlēt dažādas galda spēles vai vakarpusē Tallinas ielas kvartāla laukumā skatīties brīvdabas kino filmu izlasi.

Festivāla rīkotāji sola, ka pasākumā tiek sekots līdzi Covid-19 ierobežojumiem, tāpēc biļešu skaits ir ierobežotā skaitā. Iepriekš Tallinas ielas kvartāls gan saņēmis nopēlumus par Covid-19 prasību neievērošanu.