foto: Publicitātes foto
"Skaņu mežs" savu "Baltās nakts" koncertvakaru nolēmis veidot kā minifestivālu
Mūzika
2020. gada 26. augusts, 11:53

"Skaņu mežs" savu "Baltās nakts" koncertvakaru nolēmis veidot kā minifestivālu

Jauns.lv

Nākamnedēļ, 5. septembrī, ikgadējā mūsdienu kultūras foruma „Baltā nakts" ietvaros tradicionāli notiks festivāla „Skaņu mežs" rīkots eksperimentālās mūzikas vakars.

„Skaņu mežs" savu „Baltās nakts" koncertvakaru kā allaž ir nolēmis veidot kā minifestivālu – proti, ar iespējami dažādām mūzikas izteiksmēm, kas iemieso sevī festivāla virsuzdevumu: atainot mūsdienu mūzikas inovācijas un eksperimentus. Būs dzirdama dekonstruēta „dub" mūzika, tuvo austrumu kultūras ietekmēta datormūzika, skaņas/klusuma kontrasti un minimālisms, kā arī brīvā improvizācija.

Pasākumā uzstāsies tādi mūziķi kā Rodžina Šarafi (Rojin Sharafi), Entonijs Pateras (Anthony Pateras), Klāra Deazīza (Clara De Asis), Kems Deass (Cam Deas), Jay Glass Dubs un MVTE.

Pasākums notiks Jaunās Teikas rajonā, jaunajās pasākumu telpās "Fantadroms".  Pasākums noritēs no pulksten 19:00 līdz 00:00. Apmeklējums: bez maksas.

Ar mērķi nodrošināties pret koronavīrusa izplatību, pasākuma apmeklējums tiks ierobežots – vienlaikus telpās varēs atrasties tikai limitēts skaits apmeklētāju;  savā starpā būs jāievēro 2 metru distance; apmeklētāji aicināti sargāt savu un apkārtējo veselību, valkājot sejas maskas.

Jau ziņots, ka Rīgā 5.septembrī noritēs mūsdienu kultūras forums "Baltā nakts", kas notiks jau 15.reizi.

"Baltās nakts" programmā ir vairāk nekā 30 projektu.

"Baltā nakts 2020" priecēs apmeklētājus gan ar gadu gaitā iecienītiem vietējiem un starptautiskiem projektiem, gan ar jaunu pašmāju mākslinieku programmu. Interesenti varēs apmeklēt britu mākslinieka Lūka Džerama gaismas instalācijas, turpretim nacionāla mēroga kultūru pārstāvēs gan tradīcijā nostiprinājušies projekti kā "Skaņu mežs", "Urban Poetry", "Videogrāfija" un citi, gan jauni notikumi.

Šogad lielākā daļa apskates objektu koncentrēsies pilsētas centrālajā daļā un Tallinas ielas kvartālā, tomēr kopumā objekti būs pieejami arī vairāku citu Rīgas apkaimju iedzīvotājiem, tostarp Āgenskalnā, Imantā, Ķīpsalā, Sarkandaugavā, Vecrīgā, VEF apkārtnē un citviet.

Programmas apjoma ziņā lielākais šī gada projekts būs "Tēlniecības kvadriennāle Rīga 2020". Tāpat rīdziniekiem būs iespēja pašiem pirmajiem skatīt Venēcijas arhitektūras biennāles instalāciju "Connections interrupted| Pārtrauktie savienojumi".

Jau plkst.15 apmeklētājiem vienlaicīgi pieejamas kļūs divas izstādes - biedrības "Kim?" organizētā izstāde "Nervozā gara faktūra" un biedrības "Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs" rīkotā festivāla "Survival Kit 11" izstāde "Būt drošībā ir bīstami", kā arī ekskursijas ar biedrības mākslas vēstnešiem.

"Baltās nakts" sociālajos tīklos un foruma tīmekļvietnē noritēs tiešsaistes pieslēgšanās objektiem un pasākumu norises vietām, kurās pasākumu organizatori un mākslinieki iepazīstinās ar saviem darbiem.

Foruma organizatori aicina sekot līdzi foruma sociālajos tīklos un tīmekļvietnē "baltanakts.lv" izvietotajai informācijai, lai jau iepriekš uzzinātu vairāk par foruma programmu un plānotajiem pasākumiem.