Slavenības
2020. gada 23. augusts, 05:50

Godmaņu pāris pēc politikas pievēršas suņu audzēšanai

Žurnāls "Kas Jauns"

Bijušais premjers Ivars Godmanis (68) un viņa laulātā draudzene Ilze Pētersone-Godmane (44) pēc aiziešanas no politikas struktūrām pievērsušies itin neparastam hobijam – nodarbojas ar suņu audzēšanu.

Ivars Godmanis nav amatpersona jau vairākus gadus – kopš 2014. gadā nolika Eiropas Parlamenta deputāta mandātu, jo nākamajā sasaukumā ievēlēts netika. Bet Ilze Pētersone-Godmane 2017. gada vasarā beidza pildīt Iekšlietu ministrijas valsts sekretāres amata pienākumus. Nu viņa ir dabasgāzes sadales sistēmas operatora AS "Gaso" valdes priekšsēdētāja, bet Godmanis, bijis AS "Olainfarm "padomes priekšsēdētājs, tagad ir Latvijas Tenisa savienības viceprezidents.

Kā vēsta žurnāls "Kas Jauns", jau kādu laiku Ivars un Ilze atraduši sev kopīgu hobiju – viņi nodarbojas ar šķirnes suņu audzēšanu. Un nupat Ilze sociālās saziņas tīklā palepojusies ar savas audzētavas "Rivera Pearl" veikumu, atklājot, ka pasaulē nākuši desmit mīļi labradoru mazuļi – trīs brālīši un septiņas māsiņas.

Publiskoja arī foto ar šīm jaukajām radībām, izpelnoties lērumu “patīk” atzīmju un daudz jūsmīgu komentāru. Godmaņu pāris "Rivera Pearl" audzē ne tikai labradorus, bet arī franču buldogus.

Pēc Ilzes aktivitātēm sociālajos tīklos var spriest, ka šovasar apritējuši divi gadi, kopš viņa pabeigusi Latvijas Kinoloģijas federācijas organizētās mācības un ieguvusi kinologa apliecību.

Un tāpat ieguvusi “daudz sistēmisku un dziļu zināšanu par mūsu četrkājainajiem mīluļiem, kuri šobrīd ir manas ģimenes ļoti svarīga un neatņemama sastāvdaļa”. Ilze gan pirms dažiem gadiem pat nebūtu varējusi iedomāties, ka pievērsīsies šādai nodarbei. “Ja pirms pieciem gadiem man kāds būtu pavaicājis, vai es iedomājos šādu dzīvi, kāda man ir tagad, es teiktu – hallo, nē!” šovasar intervijā "Radio SWH" raidījumā "Ķepa uz sirds" smēja Pētersone-Godmane, sakot, ka tolaik taču viņai ar vīru nav bijis neviena suņa. Ivars strādājis Briselē, arī Ilze daudz laika pavadījusi darbā. Bet pienācis “brīvāks laiks”, un tā nu sākusies Godmaņu dzīve ar suņiem, kas nu jau pārvērtusies nopietnā audzēšanā.

Citas interesantākās ziņas lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!