foto: Publicitātes
Nedēļas jaunumi "Shortcut" - romantiskā Emma un dokumentāla filma par šovbiznesa bērniem
Kadrs no filmas "Emma".
TV
2020. gada 31. jūlijs, 05:46

Nedēļas jaunumi "Shortcut" - romantiskā Emma un dokumentāla filma par šovbiznesa bērniem

Jauns.lv

"Shortcut" un "Helio" šonedēļ pēc Džeinas Ostinas romāna motīviem uzņemto "Emmu" un lūkojiet dokumentālu filma par šovbiznesā strādājošiem bērniem.

Romantiskā Emma

Jaunā, apburošā un bagātā Emma Vudhausa ir pārliecināta, ka nemūžam neizies pie vīra, un pati būs savas dzīves noteicēja. Taču viņai ļoti tīk savest kopā citus.

Tas nav tik viegli, kā Emma iecerējusi, un sagādā viņai ne mazums pārpratumu. Aizrāvusies ar citu romantiskās dzīves sakārtošanu, viņa nepamana, ka viņas mīlestība jau ilgu laiku ir bijusi tepat, viņas acu priekšā. Romantiskā komēdijdrāma "Emma" balstīta uz Džeinas Ostinas 1815. gadā izdotā darba motīviem. Filmas režisore ir Otamna de Vailde, titullomā – Anja Teilore-Džoja.

foto: Publicitātes
Kadrs no filmas "Emma".

Lai gan "Emma" nav tik populārs Ostinas darbs kā "Lepnums un aizspriedumi", ekranizēts tas ir teju tikpat bieži. Taču, strādājot pie jaunākās kinoversijas, galvenās lomas atveidotājai nemaz nav licies, ka tas ir rimeiks. “Viss likās tik svaigs, silts un citādāks,” saka Teilore-Džoja, atklājot, ka pirmais, ko viņa režisorei vaicājusi – vai varēs Emmu atveidot tādu, kāda viņa ir grāmatā, dažbrīd pat nemīlamu. “Un viņa man atbildēja – es nemaz negribētu, lai būtu citādāk,” smej Anja. “Man šķiet, ka kino ir tik daudz vīriešu tēlu, kuri dara lietas, kas mums nepatīk, bet kuras mēs viņiem tomēr piedodam, jo “viņš jau visā citā ir izcils”. Nu tāda mums ir arī Emma,” piebilst aktrise.

"Emmu" skatiet "Shortcut Premiere" - angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Atklāti stāsti

"Šovbiznesa bērni" ("Showbiz Kids") ir dokumentāla filma par šovbiznesā strādājošiem bērniem ar intervijām un pētījumiem par agrāk slaveno bērnu aktieru dzīvēm un karjerām.

Kāda īsti ir maksa par slavu? Vai aktieri, kas bērnībā kļuvuši par zvaigznēm, spēj noturēties karjeras virsotnē? Mila Jovoviča, Džada Pinketa Smita, Evana Reičela Vuda – viņas šodien ir slavas zenītā un lomu netrūkst. Bet ko tas prasījis un kā klājies citiem bērnu aktieriem? To mēģinājis izprast režisors Aleks Vinters. “Es šai industrijai ziedoju savu bērnību, un tā nebija mana izvēle,” filmā saka aktieris Vils Vītons, piebilstot: “Es nezinu nevienu septiņgadnieku, kas teiktu, ka vēlas regulāri iet uz darbu.” Vītons arī runā par savu kolēģi Riveru Fīniksu, kas 23 gadu vecumā mira no narkotiku pārdozēšanas: “Es biju un joprojām esmu dusmīgs uz visiem tiem plēsoņām, kas bija viņam apkārt, bet nemaz necentās palīdzēt.” Šo un citus stāstus skatiet "Šovbiznesa bērnos", ko var lūkot "Shortcut Films" angļu valodā ar subtitriem latviešu un angļu valodā.