Ļaudis dodas uz Dailes teātra pirmizrādi "Blokmājas Dons Kihots"

gallery icon
44
2020. gada 2. jūlijs, 08:50

FOTO: ļaudis dodas uz Dailes teātra pirmizrādi "Blokmājas Dons Kihots"

Jauns.lv / LETA

Dailes teātrī vakar, 1. jūlijā, pirmizrādi piedzīvoja režisora Gundara Silakaktiņa iestudētā izrāde "Blokmājas Dons Kihots".

Galvenās lomas iestudējumā atveidoja aktieri Dainis Grūbe un Lauris Subatnieks.

Savukārt par izrādes māksliniecisko noformējumu rūpējās mākslinieks Aigars Ozoliņš, mākslinieka asistente Jurate Silakaktiņa, mūzikas konsultante Zane Dombrovska un gaismu mākslinieks Harijs Zālītis.

Pirmizrāde aizvadīta, ievērojot visus drošības un dezinfekcijas pasākumus.

Ieskats Dailes teātra izrādē "Blokmājas Dons Kihots"

Ieskats Dailes teātra izrādē "Blokmājas Dons Kihots".

gallery icon
26

"Blokmājas Dons Kihots" sižets stāsta par parastu mikrorajona tipveida blokmāju un tajā esošu dzīvokli, kurā apmeties kāds, kurš sevi dēvē par "Jautājuma zīmi". Šķietami, ka viņš par pasaules drīzo likteni zina, ko tādu, ko nezina citi. Viktors šīm durvīm paiet garām nedrīkst, jo viņa darbs ir pārbaudīt elektrības skaitītāja rādījumus. Viktora paša dzīvē viss ir sagriezies kājām gaisā. Ticis dzīvoklī, Viktors kļūst par "Jautājuma zīmes" ķīlnieku un līdzzinātāju. Viņam ir tieši viena stunda, lai kopā ar stipri savādo blokmājas "donkihotu" glābtu pasauli.

Pirmizrādi bija iespēja noskatīties aptuveni 40 apmeklētājiem. Pie ieejas katram tika izmērīta ķermeņa temperatūra un bija jāparaksta apliecinājums, ka ar veselību viss kārtībā, kā arī jānorāda kontakttālrunis. Tālāk gaitenī, pie ieejas durvīm uz Dailes teātra vasaras dārzu, kur iekārtota jaunā skatītāju zāle un skatuve, visiem izsniedza austiņas un tika nodemonstrēts, kā tās ieslēdzamas un izslēdzamas.

Apmeklētāji, ejot uz pirmo Dailes teātra jauniestudējumu pēc kovidkrīzes, izskatījās svinīgi noskaņoti un pacilāti. To, ka iespēju pēc vairāku mēnešu pauzes apmeklēt teātri, Jauns.lv apliecināja arī Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas prezidents Jānis Kols ar kundzi Mārīti Kolu.

Pirmizrādi noskatijās gan jauniestudējuma režisors Gundars Silakaktiņš, gan Dailes teātra direktors Juris Žagars ar kundzi Trūdiju Žagari.

Izrāde, kas veidota pēc Artura Dīča lugas, skatītājus ierāva īstā spriedzes virpulī, un galveno varoņu atveidotāju Daiņa Grūbes un Laura Subatnieka izjustais sniegums bija pārliecinošs.

Izrādi varēs apmeklēt līdz 5.jūlijam, kā arī 8.augustā un arī 9.augustā Dailes teātra Vasaras dārzā.