foto: ddp socialmediaservice / Vida Press
Brūss Villiss, Naomi Kempbela un Keira Naitlija pierāda - skaistums nav matos
Selma Blēra.
Slavenības
2020. gada 29. jūlijs, 03:56

Brūss Villiss, Naomi Kempbela un Keira Naitlija pierāda - skaistums nav matos

Anita Sedliņa

Žurnāls "Kas Jauns"

Ne tikai vīrieši, bet arī liels procents sieviešu pēc 40 piedzīvo pastiprinātu matu izkrišanu. Stress, uzturs, kopšana, ģenētika – no šiem matu izkrišanas iemesliem nav pasargātas arī slavenības.

Naitlijas parūkas noslēpums

foto: Vida Press
Keira Naitlija.

„Kino lomu dēļ matus esmu krāsojusi visās iespējamās krāsās. Tie bija tik ļoti nomocīti, ka burtiski sāka izkrist. Tāpēc piecus gadus nēsāju parūkas, un tas ir lieliskākais notikums manu matu dzīvē,” paslēpuzies zem parūkas, aktrise Keira Naitlija pēc meitas Edijas piedzimšanas 2015. gadā pamanījās ataudzēt savu dabisko matu rotu.

Dzīve izmāca Kempbelu

foto: Vida Press
Naomi Kempbela.

Gadiem ilgi pozējot glancēto žurnālu stila lapām un defilējot modes skatēs, arī modele Naomi Kempbela pieredzēja ievērojamu matu izkrišanu: „Kopš praktiski visi mati izkrita kopā ar pieaudzētajiem, es pret tiem izturos daudz rūpīgāk!”

Benksai augsts stresa līmenis

foto: Instagram, Vida Press
Taira Benksa.

Supermodele, uzņēmēja un raidījuma Amerikas topmodele vadītāja Taira Benksa ir strādājusi tik daudz, ka ir bijis arī kaut kas jāziedo – mati. Precīzāk, 2011. gadā rakstot noveli "Modelland", viņa atzina: „Ja godīgi, pusdienas bija mana vienīgā relaksācija. Tas nebija veselīgi – no stresa man radās neliela alopēcija.”

Deivisa - panks ar kailu galvvidu

foto: ddp socialmediaservice / Vida Press
Viola Deivisa.

Aktrise Viola Deivisa pieredzēja matu izkrišanu 28 gadu vecumā. Un, kad viņa saprata, ka tā iemesls ir stress, Oskara balvas saņēmēja apņēmās ārstēties un uzlabot garīgo veselību: „Vienu dienu pamodos un izskatījos kā panks ar kailu galvas vidu. Līdz uzzināju, ka matu izkrišanas iemesls ir stress, par manu mīļāko teicienu kļuva – mūža privilēģija ir būt tam, kas esi. Lielu daļu dzīves esmu pavadījusi, nejūtoties savā ādā ērti. Parūkā biju džakuzi, mājās, pasākumos, trenējoties – nekad nerādīju savus īstos matus. Tā bija slēpšanās, nevis labošanās. Darīju visu, lai cilvēki domātu, ka esmu skaista. Man no šīs sajūtas nācās atbrīvoties!”

Sekss un Deivisas mati

foto: ddp socialmediaservice / Vida Press
Kristina Deivisa.

Pēc seriāla "Sekss un lielpilsēta" pēdējās sezonas uzņemšanas Šarlotes Jorkas lomas atveidotāja aktrise Kristīna Deivisa piedzīvoja pastiprinātu matu izkrišanu. „Mani mati vairs nebija kā agrāk. Tie bija trausli un reti. Neviens netic, bet man tos vienmēr ir bijis grūti ieveidot, un, pateicoties tam, ka tie bija biezi, profesionāli matu meistari spēja tos padarīt glītus. Nav tā, ka no rīta pamodos ar skaistiem Šarlotes matiem.” Sākumā Deivisa centās ignorēt matu izkrišanu, bet, kad to vairs nevarēja noslēpt, paklausīja friziera Lūka O’Konora ieteikumam un sāka izmantot matu apjomu palielinošos zīmola "Voltaire" produktus. Tie palīdzēja, un pateicībā aktrise kļuva par zīmola vēstnesi – reklamētāju.

Blēras skarbā realitāte

foto: ddp socialmediaservice / Vida Press
Selma Blēra.

Pēc dēla Artūra nākšanas pasaulē 2011. gadā aktrise Selma Blēra, līdzīgi kā daudzas mammas, hormonu izmaiņu dēļ piedzīvoja matu izkrišanu. Taču tas bija nieks salīdzinājumā ar to, ka pirms diviem gadiem viņai diagnosticēja multiplo sklerozi un noteica ārstēšanu ar ķīmijterapiju, un matu zaudēšana bija viens no blakusefektiem. „Tas nav glamūrīgi: man dušā ir jāuzturas ilgāk, lai savāktu izkritušos matus un neaizsprostotu kanalizāciju. Es neesmu meitene, kurai patīk pieaudzētie mati, tāpēc Selma būs plikpaure.”

Influencere Itsinesa

foto: Vida Press
Keila.

Fitnesa influencere "Instagram" Keila Itsinesa ar savu matu stāstu (vairākiem sekotāju miljoniem) ir centusies atspēkot stereotipus par sieviešu plikpaurību. Viņa atklājusi, ka matu zaudēšana ir ģenētiska un ka viņas dabiskie, atlikušie mati esot daudz īsāki un plānāki, nekā apkārtējie domā. „Jā, protams, esmu darījusi visu, lai to labotu. Bet tajā pašā laikā esmu samierinājusies un neļaušu matiem kontrolēt savu dzīvi. Es koncentrēšos uz laimi un veselību. Jā, ļoti labi zinu, ka to ir grūti izdarīt, bet tas ir tā vērts. Sev saku: tev nav NEKĀ, par ko kautrēties, esi LEPNA,” viņa iedvesmojusi.

Brūss sados visiem pa pēcpusi

foto: Mirrorpix / Vida Press
Brūss Villiss.

„Esmu pieredzējis „bakstīšanu”, kad citi cenšas panākt, lai nejūtos kā vīrietis tikai tāpēc, ka man nav matu. Sadošu pa pēcpusi ikvienam, kurš centīsies pateikt, ka plānāku matu dēļ esmu mazāk vīrišķīgs. Filmās lietoju meikapu un parūkas, reālajā dzīvē – neko. Tēma ir slēgta,” aktieris Brūss Villiss ir konkrēts. Un vīrišķīgs.