foto: Sthanlee Mirador/Sipa USA/ Vida Press
Kianu Rīvss piekritis "Matriksa" sāgas ceturtajai filmai, jo piedāvāts “brīnišķīgs scenārijs” un “skaists stāsts”
Kianu Rīvss.
Kino
2020. gada 10. jūnijs, 09:18

Kianu Rīvss piekritis "Matriksa" sāgas ceturtajai filmai, jo piedāvāts “brīnišķīgs scenārijs” un “skaists stāsts”

Jauns.lv

Filmas “Matrikss” zvaigzne Kianu Rīvss nekavējoties piekritis franšīzes ceturtajam turpinājumam, kad izlasījis tā scenāriju. Viņam ļoti iepatikusies “brīnišķīgā” sižeta līnija.

foto: Warner Bros/Village Roadshow Pictures/Kobal/Shutterstock/ Vida Press
Kianu Rīvss kā Neo filmā "Matrikss".

Sarunā žurnāla “Empire” speciālizlaidumam “Heroes” aktieris pastāstījis, ko domā par turpinājuma tapšanu Lanas un Lilijas Vačovsku režisētajai kulta triloģijai.

“Lana Vačovska uzrakstīja brīnišķīgu scenāriju un skaistu stāstu, kas rezonē ar mani,” norādījis 55 gadus vecais Kianu Rīvss. “Tas ir vienīgais iemesls, kāpēc piekrist. Atkal strādāt kopā ar viņu būs fantastiski.”

foto: Chelsea Lauren/Variety/Shutterstock/ Vida Press
Kianu Rīvss, Kerija-Anna Mosa un Lorenss Fišbērns.

“Scenārijs ir tiešām īpašs un stāsts, manuprāt, pauž šo to nozīmīgu, no kā varam smelties atziņas.”

Kianu Rīvss uz ekrāna atgriezīsies Neo lomā. Arī Kerija-Anna Mosa apstiprinājusi, ka piekrīt vēlreiz iejusties Trinitijas tēlā.

foto: Warner Bros/Village Roadshow Pictures/Kobal/Shutterstock/ Vida Press
Kianu Rīvss un Kerija-Anna Mosa filmā "Matrikss".

“Nedomāju, ka tas jebkad notiks,” par ceturtās filmas projektu žurnālam “Empire” atzīst Mosa. “Tas nevienā brīdi nebija manas uzmanības lokā.” Arī viņa apliecinājusi, ka interesantais scenārijs bijis iemesls, lai piekristu darbam pie vēl vienas “Matriksa” filmas.

“Kad man to pasniedza tādā veidā, kā pasniedza, – ar neticamu dziļumu, absolūtu vienota veseluma izjūtu un tādu mākslinieciskumu, kādu var tikai iztēloties, es secināju; ‘Tā ir dāvana!’,” apliecinājusi Mosa. „Tas viss ir tik ļoti aizraujošs.”

Kianu Rīvss un Aleksandra Granta

gallery icon
13

Pirmā „Matrikss” filma kinoteātrus sasniedza 1999. gadā un kļuva par absolūtu kases grāvēju un kulta filmu dažādās vecuma grupās. Nākamās divas franšīzes daļas – “Matrikss: Atjaunots un „Matrikss: Revolūcija” sekoja 2003. gadā.

Triloģija atspoguļo stāstu, kurā Neo un citi spilgti varoņi stājas pretī Mašīnu armijai, kas iesprostojuši cilvēkus apbrīnojami ticamā virtuālajā realitātē.

Kianu Rīvss kopā ar māti "Oskara" ceremonijā 2020. gadā

Pasaulslavenais aktieris Kianu Rīvss (55) jau atkal saviļņojis sirdis - viņš uz "Oskara" balvu pasniegšanas ceremoniju ieradies nevis ar savu ...

gallery icon
7

Pirmajās filmās uz ekrāniem redzējām arī tādus aktierus kā Lorensu Fišbērnu, Hugo Vīvingu un Džadu Pinketu-Smitu. Runā, ka ceturtajā filmā piedalīsies arī Nīls Patriks Hariss un Prijanka Čopra.

“Stāsts ir ļoti ambiciozs,” izteicies Kianu Rīvss. “Tāds, kādam tam arī jābūt!”

Kianu Rīvss – aktieris, kurš izaicina Holivudu

gallery icon
15

Kad iznāca pirmās trīs „Matriksa” daļas, to veidotāji Lorenss un Endrū Vačovski iemantoja strauju popularitāti un atzinību visā pasaulē. Tiesa, ar pārāk ražīgu darbu Holivudā viņi pēc tam neizcēlās. Vairāk Vačovski mediju uzmanības centrā nonāca ar to, ka pa šo laiku jau mainījuši dzimumu - tagad viņi kļuvuši par Lanu un Liliju.

Kā režisori brāļi Vačovski kļuva par māsām Vačovskām

Larijs/Lana Vačovska atklāti par dzimuma maiņas operāciju paziņoja 2012. gadā, lai gan ķirurģiskās manipulācijas veiktas krietni agrāk. Endijam/Lilijai 2016. gadā ...

gallery icon
22

Zināms, ka Lilija pie „Matriksa” ceturtās daļas nestrādās.

"Warner Bros." sākotnēji esot skeptiski raudzījusies uz leģendārās sāgas turpinājuma radīšanu. Taču Lana, prezentējot topošās filmas sižetu, kinostudijas vadības domas mainījusi.