Kino
2020. gada 7. aprīlis, 16:47

Nedēļas jaunumi "Shortcut" - godalgota kara drāma un spraiga piedzīvojumu filma

Jauns.lv

"Shortcut" un "Helio" šonedēļ lūkojiet kara drāmu "1917" un piedzīvojumu filmu "Džumandži: Nākamais līmenis"

Karš ir elle

Lieliska iespēja noskatīties režisora Sema Mendesa kara drāmu "1917", kas šogad tika pie "Zelta globusa" kā labākā dramatiskā filma.

foto: Publicitātes

Pirmais pasaules karš, Rietumu fronte, diviem jauniem britu kareivjiem tiek dots praktiski neizpildāms uzdevums – nokļūt ienaidnieka aizmugurē, lai nogādātu ziņojumu, kas ļautu izglābt ievērojamu skaitu kareivju no drošas nāves. Aptuveni 20 miljoni kritušo – Pirmais pasaules karš vēsturē ir iegājis kā viens no nežēlīgākajiem militārajiem konfliktiem. Un šī kara apmērus filmās parādīt bijis ļoti grūti, iespējams, tieši tāpēc režisors Sems Mendess izvēlējies iet citu ceļu – mēs karu lielākoties redzam ar divu kareivju acīm, lokalizējoties divu stundu notikumos, kas atrādīti kā viena nepārtraukta aina. Tieši šā iemesla dēļ filma jāvērtē kā izcils meistardarbs – uzņemtās ainas ir ļoti garas, kopā samontētas teju nemanāmi.

Mendesa izvēlētā stratēģija filmai devusi lielu publicitāti – garās ainas un klaustrofobiskā sajūta, ka skatītājs teju atrodas blakus kareivjiem, kas skrien pa šaurajām tranšejām, rāpo pa dubļiem un lien caur dzeloņstiepļu žogu, ir kas nebijis pasaules kino. Un netrūkst kritiķu atzinības – "1917" tikusi gan pie "Zelta globusa", gan trim "Oskariem" (par operatora darbu, vizuālajiem efektiem un skaņu). Skatiet izcilo kara drāmu ŠEIT - "Shortcut Premiere" angļu un krievu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Spēles noteikumi mainījušies

"Džumandži: Nākamais līmenis" ("Jumanji: Next Level") seko jau pirms dažiem gadiem iepazīto varoņu piedzīvojumiem.

Lai izglābtu draugu, pārējiem jāatgriežas spēlē. Tomēr izrādās, ka spēles noteikumi ir mainījušies un nu tajā viss ir citādi. Lai izdzīvotu, draugiem jādodas ceļojumā pa visnoslēpumainākajām un neizpētītākajām pasaules vietām — no sausiem tuksneša plašumiem līdz sniegotām kalnu virsotnēm.

Šī ir Džumandži sērijas ceturtā filma – turpinājums 2017. gada piedzīvojumu komēdijai "Džumandži: Laipni lūgti džungļos", kas guva milzu panākumus, kases ieņēmumos savācot 960 miljonus ASV dolāru. Itin labi klājies arī "Džumandži: Nākamais līmenis" – ar gandrīz 800 miljoniem tā ir pagājušā gada desmitā ienesīgākā filma pasaulē. Piedzīvojumu filmu lūkojiet ŠEIT - "Shortcut Premiere", angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.