Slavenības
2020. gada 31. marts, 08:12

Harijs un Megana paziņo, ka paši apmaksās apsardzi ASV, un liek Trampam izskatīties muļķīgi

Jauns.lv

Princis Harijs un Megana Mārkla ātri atbildējuši ASV prezidenta Donalda Trampa dusmu pilnajam paziņojumam par Saseksu drošību Savienotajās valstīs, nostādot viņu mazliet muļķīgā situācijā.

foto: MediaPunch / BACKGRID/All Over P/ Vida Press
ASV prezdents Donalds Tramps.

Saseksas hercogu pāris paspēja no Kanādas pārcelties uz dzīvi Kalifornijā pirms vēl Amerikas Savienotās Valstis slēdza robežas koronavīrusa dēļ. Jau labu brīdi sabiedrības kuluāros tiek spriests par to, kurš gan maksās par Harija un Meganas drošību, kā arī visi ir dzirdējuši paša pāra teikto, ka vēlas būt “finansiāli neatkarīgi”.

Prinča Harija un hercogienes Meganas pēdējais pasākums kā britu karaliskās ģimenes pārstāvjiem 2020. gada 9. martā

gallery icon
19

Princis Harijs un Megana Mārkla oficiāli vairs neskaitās piesaistīti britu karaļnamam sākot ar šā gada 1. aprīli. Svētdien Saseksas hercogu pāris izplatījis paziņojumu, kurā norāda, ka visas ar savu drošību saistītās izmaksas segs paši no saviem līdzekļiem.

Hercogienes Meganas un prinča Harija žestu valoda

gallery icon
25

Šis paziņojums izskanējis īsi pēc tam, kad ASV prezidents Donalds Tramps bija publiski izteicies, ka nemaksās ne centa par šī pāra drošību pēc viņu pārcelšanās no Kanādas uz ASV. “Viņiem pašiem jāmaksā!” – īsi un kategoriski Tramps norādījis savā “Twitter” kontā.

Harijs un Megana nekavējoties reaģējuši uz prezidenta izteikumiem, paskaidrojot situāciju. Saseksas hercogu pāra pārstāvis norādījis, ka viņiem pat “nav bijis plānos” ASV valdībai lūgt tērēt resursus privātām vajadzībām.

Trampu pāris ierodas Bakingemas pilī uz svinīgo pieņemšanu

gallery icon
14

Turklāt Harijs un Megana jau esot vienojušies par personīgi apmaksātiem apsardzes pakalpojumiem.

Saseksas hercogu pāris kopā ar dēlu Ārčiju pametuši īrēto māju Vankūverā un ar privātu lidmašīnu mērojuši ceļu uz ASV pirms vēl abas valstis slēdza robežas.

foto: BACKGRID/All Over Press/ Vida Press
Saseksas hercogi ar dēlu Ārčiju.

Svētdien publiskotajā “Twitter” ziņojumā, kurā pauda kategorisku nevēlēšanos maksāt par Saseksu drošību, Tramps arīdzan rakstīja, ka “esot liels karalienes un Apvienotās Karalistes draugs un apbrīnotājs”.

foto: Julie Edwards/LFI/Avalon/All Ove/ Vida Press
Karaliene Elizabete II un Donalds Tramps.

“Man teica, ka Harijs un Megana, kas pametuši Karalisti, pastāvīgi dzīvos Kanādā,” viņš noradīja. “Tagad viņi no Kanādas pārcēlusies uz Štatiem, taču ASV nemaksās par viņu drošību. Viņiem pašiem jāmaksā!”

Harijs, Megana un Ārčijs apmetušies uz dzīvi netālu no Kalifornijas, kur tāpat kā miljoniem cilvēku visā valstī un citviet pasaulē, ievēro pašizolāciju un uzturas mājās.