foto: Mārtiņš Ziders
Koronavīrusa dēļ zaudēti ienākumi - jaunu darbu meklējumos ir aktrise Vita Baļčunaite
Vita Baļčunaite degunu nenokar un cer, ka pie kāda jauna ienākumu avota tiks.
Slavenības
2020. gada 25. marts, 14:05

Koronavīrusa dēļ zaudēti ienākumi - jaunu darbu meklējumos ir aktrise Vita Baļčunaite

Jauns.lv

"Uzmanību. Tiek meklēts darbs," tādu vēstījumu sociālās saziņas tīklā "Facebook" ievietojusi aktrise Vita Baļčunaite.

"Tā kā uz konkrēto laika posmu ir atcelti koncerti, pasākumu vadīšanas darbs, izrādes un, ņemot vērā neziņu par situācijas virzību valstī un pasaulē, uzņēmumi iepauzē reklāmu ierakstīšanu un tātad vienu no maniem ieņēmumu avotiem - reklāmu iedziedāšanu un ierunāšanu, tad esmu jaunu darbu meklējumos," raksta viņa, norādot, ka nevienu nevainojot un nesūdzoties, vien vēloties "pievērstos kādam darbam, kurš šobrīd ir aktuāls".

"Reiz apzināti pieņēmu lēmumu izstāties no štata vietas teātrī un izraudzījos brīvmākslinieces statusu, lai rastu brīva laika resursus darbībai neatkarīgos projektos. Un jau daudzus gadus darbojos kā pašnodarbinātā persona," piebilst Baļčunaite, atklājot savas prasmes: "Ko es protu? Ir TV un radio raidījumu vadītājas, žurnālistes pieredze. Rakstu scenārijus. Vajadzības gadījumā tulkoju lugas, rakstus no krievu uz latviešu valodu. Ir Latvijas Kultūras akadēmijas bakalaura diploms kino un teātra aktiermeistarībā un esmu absolvējusi arī Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmiju ar specifikāciju “Izglītības un Sporta darba speciālists - fitnesa trenere”.

Ieraksta komentāros Vitai norāda: "Ja galīgi traki un vajag steidzami naudu, redzēju, ka "Kaija" uz laiku meklē darbiniekus. Apmēram 50 euro dienā." Uz to Baļčunaite attrauc ar jautājumu: "Kas ir "Kaija"?"

Aktrise arī komentāros raksta: "Ja nav bijusi iespēja izveidot ietaupījumus, un jāturpina maksāt rēķinus, tad ir nepieciešams darbs. Un skaidrs, ka daudzās jomās strādājošajiem šī lieta ir aktuāla. Nekad ne no viena neesmu ņēmusi naudu, man vienmēr ir bijis svarīgi nopelnīt pašai. Viss, kas šobrīd ir vajadzīgs, tas ir darbs." Un atklāj, ka viņai esot arī "oficiantes darba, bārmenes darba, pārdevējas darba, projektu vadītājas darba datorfirmā pieredze".

Vitai ieteikts apdomāt mājskolotājas darbu, bet tas viņai nederot. "Man nav attiecīgās pedagoga izglītības, lai es drīkstētu būt par mājskolotāju," tā viņa.

Vitas Baļčunaites stila evolūcija gadu garumā

gallery icon
10