foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Viktors Lapčenoks pusi diennakts nonīcis slimnīcā
Dziedātājs Viktors Lapčenoks aizvadītajā nedēļā saskārās ar Latvijas medicīnas sistēmu.
Slavenības
2020. gada 15. marts, 07:25

Viktors Lapčenoks pusi diennakts nonīcis slimnīcā

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

„Ko lai dara. Tādu nu ir mums tā medicīnas sistēma,” nopūšas dziedātājs Viktors Lapčenoks, kas aizvadītajā nedēļā teju līdz pusnaktij vienu dienu pavadīja Stradiņa slimnīcas uzņemšanā – lai uzzinātu diagnozi.

Viktors Lapčenoks todien uz slimnīcu bija aizvedis sievu Indru, kurai radās problēmas ar veselību. „Nolēmām nesaukt neatliekamo medicīnisko palīdzību, bet braukt paši. Negribējām lieki satraukt kaimiņus, kuri, ieraugot ātro palīdzību, varbūt padomātu, ka kāds saķēris koronavīrusu. Arī ātrās palīdzības laiku nevēlējāmies tērēt – tā jau šajās dienās mediķiem daudz darba,” žurnālam "Kas Jauns" paskaidrojis Viktors.

Viņš ar sievu slimnīcas uzņemšanas nodaļā ieradās rīta pusē, taču nācās gaidīt teju līdz pusnaktij, līdz kundze nokļuva slimnīcas nodaļā. „Skaisti, ka tik ilgi jāgaida. Tas ir prīmā,” par piedzīvoto slimnīcā ironizē Viktors Lapčenoks un turpina: „Laikam jau – kā maksā, tā arī strādā. Bet ko lai dara. Pacientu daudz, ārstu maz. Nepietiek resursu.

Es jau rēķinājos, ka nāksies gaidīt, bet ka tik ilgi... Ko darīt, nācās ar to samierināties.

Es jau „nesprēgāju” un neprasīju, kāpēc tik ilgi, kāpēc viss notiek tik lēni. Arī visi pārējie slimnieki godīgi sēdēja un gaidīja savu kārtu. Taču, ja kāds būtu mēģinājis tikt ārpus rindas, tad gan būtu dusmas.”

Dziedātājs saprotot, ka analīzes uztaisīt ir visai ilgs process, tāpēc slimniekiem nākas gaidīt uzņemšanā, kamēr ārsti noskaidros diagnozi un izlems, uz kuru nodaļu pacients ir jāaizved. „Neviens jau nezināja, kas sieviņai par vainu. Bet, kad tika nodaļā, tad jau viss notika raiti – medicīniskais personāls apkārt, visi laipni un gādīgi. Pavisam cita attieksme. Kā diena pret nakti!” uzsver Viktors, piebilstot, ka ar veselību kundzei vairs nav problēmu: „Nākamajā dienā uztaisīja operāciju, un tagad viss jau ir labi!”

70 fotokadri ar Viktoru Lapčenoku, kurus sen neesam redzējuši

Viktors Lapčenoks 2017. gada 16. janvārī svin 70. jubileju. Apsveicam!

gallery icon
70