Princis Harijs ar vecmāmiņu karalieni Elizabeti II

gallery icon
Slavenības
2020. gada 4. marts, 06:01

Elizabete II četras stundas runā ar princi Hariju un nolemj, ka viņš ir “vienmēr gaidīts atpakaļ ģimenē”

Jauns.lv

Neraugoties uz prinča Harija un viņa sievas Meganas aiziešanu no karaliskās ģimenes, karaliene Elizabete II pusdienu laikā Vindzoras pilī mazdēlam darījusi zināmu, ka viņš “vienmēr būs mīļi gaidīts atpakaļ” ģimenē.

foto: Vida Press
Karaliene Elizabete II ar mazdēlu princi Hariju.

Karaliene Elizabete II uzaicinājusi mazdēlu uz pusdienām Vindzoras pilī, lai abi mierpilnā gaisotnē par visu no sirds izrunātos un nolīdzinātu jebkādas nesaskaņas, kas pa šo laiku radušās. Kopumā sarunas ar vecmāmiņu ieilgušas četru stundu garumā. Harijs pie karalienes viesojies īsi pirms pēdējiem oficiālajiem pienākumiem, kurus abiem ar sievu Meganu šomēnes vēl jāizpilda kā britu karaliskās ģimenes pārstāvjiem. Pēdējais publiskais pienākums paredzēts šā gada 9. martā, kad Harijs ar Meganu pievienosies visai karaliskajai ģimenei Nāciju sadraudzības dienai veltītajā dievkalpojumā Vestminsteras abatijā.

Megana Mārkla kopā ar karalisko ģimeni apmeklē Nāciju sadraudzības dienas dievkalpojumu Vestminsteras abatijā

gallery icon

Princis Harijs pie vecmāmiņas uz pusdienām devies svētdien. Britu lielākā bulvārpreses izdevuma “The Sun” rīcībā nonākusi informācija, ka Elizabete II mazdēlam apliecinājusi, ka viņš aizvien ir “ļoti mīlēts un vienmēr būs mīļi gaidīts atpakaļ ģimenē”.

Britu prinču Viljama un Harija ģimenes apmeklē polo spēli

Britu prinču Viljama un Harija ģimenes apmeklē polo spēli 2019. gada 10. jūnijā.

gallery icon

Izteikts pieņēmums, ka tikšanos ar vecmāmiņu lūdzis pats Harijs, un no savām mājām Frogmoras kotedžas viņš ar kājām mērojis 2 jūdzes (3,2 kilometrus) garo ceļu līdz Vindzoras pilij.

Princis Harijs un Megana Mārkla roku rokā

gallery icon

Laikraksts citējis kādu no karaļnamam pietuvinātām personām, kas apliecina, ka pusdienas palīdzējušas atrisināt nesaskaņas, karalienei bijis “daudz par ko runāt ar Hariju”. Šī tikšanās neformālā gaisotnē bijusi “daudz relaksētāka”, nekā iepriekš notikušais tā sauktais Sandringemas samits, kurā Harija un Meganas nākotnes plāni tika apspriesti, klātesot arī princim Viljamam un princim Čārlzam.

Elizabetes II un Meganas Mārklas pirmā kopīgā vizīte Česterā

Karalienes Elizabetes II un mazdēla sievas Saseksas hercogienes Meganas pirmā kopīgā vizīte Česterā pagāja lieliskā gaisotnē. Abas dāmas daudz smējās ...

gallery icon

Karaliene “akceptē Harija lēmumu”, norādījis informācijas avots.

Pērn, apmeklējot Nāciju sadraudzības dienai veltīto dievkalpojumu Vestminsteras abatijā, Megana bija pēdējos grūtniecības mēnešos ar dēliņu Ārčiju.

foto: ddp / insight media / Vida Press
Karaliskā ģimene Nāciju sadraudzības dienai veltītajā dievkalpojumā 2019. gadā.

Protokols nosaka, ka Harijs, kurš ir sestais rindā uz troni, kopā ar dzīvesbiedri dievkalpojuma laikā sēž otrajā rindā aiz karalienes, Čārlza, Kamillas, Viljama un Ketrīnas.

Princese Diāna ar jaunāko dēlu princi Hariju

gallery icon

Princis Endrū šogad dievkalpojumu neapmeklēs. Skandalozā draudzība ar pedofīlijā apsūdzēto nu jau nelaiķi Džefriju Epšteinu mudinājusi princi Endrū atkāpties no oficiālajiem pienākumiem.

Harijs jau aizvadītajā nedēļā atgriezās Lielbritānijā un aktīvi iesaistās dažādos pasākumos. Viņš kopā ar amerikāņu rokeri Džonu Bon Džovi iedziedājis dziesmu labdarības projektam.