Mūzika
2020. gada 28. februāris, 11:36

Rudenī Rīgā koncertēs amerikāņu popmūzikas grandi “OneRepublic”

Jauns.lv

14. novembrī koncertu "Arēnā Rīga" sniegs viena no pasaules populārākajām poproka grupām “OneRepublic”.

Labi zināmo hitu "Stop and Stare", "Counting Stars", "Secrets", "Good Life", "Apologize" izpildītāji sola sniegt iespaidīgu vismaz pusotru stundu garu priekšnesumu.

“OneRepublic” Rīgā uzstājās jau pirms sešiem gadiem. Toreiz, atvadoties no skatītājiem, grupas līderis Raiens Teders teica šādus vārdus: “Es apsolu, ka tad, kad mums būs jauns albums, jauna tūre un jauns apģērbs, mēs atbrauksim uz Rīgu vēlreiz.” Un viņš tur vārdu - viens studijas albums jau iznācis, un nākamo plānots izdot šajā pavasarī.

Grupu “OneRepublic” ASV pilsētā Kolorādospringsā 2002. gadā nodibināja bijušie skolasbiedri - solists, multiinstrumentālists un galvenais dziesmu autors Raiens Teders un ģitārists Zaks Filkinss. Pašreizējo sastāvu bez viņiem vēl veido ģitārists Drū Brauns, basists un čellists Brents Kacls, bundzinieks Edijs Fišers un taustiņistrumentālists Braiens Vilets.

Līdz pirmajai atpazīstamībai gan bija jāgaida veseli pieci gadi, taču tā izdevās patiešām varena - hits "Apologize" 16 valstu topos ierindojās pirmajā vietā. Likumsakarīgi, ka dziesmas panākumi pievērsa uzmanību grupas debijas albumam “Dreaming Out Loud”.

2009. gadā iznākušais albums “Waking Up” pasauli iepazīstināja ar tādiem hitiem kā "All The Right Moves" un "Secrets". Savukārt trešajā albumā “Native” (2012) tiem pievienojās "Counting Stars", "Feel Again", "If I Lose Myself" un "Something I Need". Līdz ar 2016.gadā iznākušo albumu “Oh My My” iezīmējas grupas stilistikas maiņa no klasiskiem poproka hitiem uz daudzpusīgāku, žanriski bagātāku skanējumu.

Bet par jaunāko albumu “Human” zināms, ka to paredzēts laist klajā šopavasar un tajā būšot iekļautas jau agrāk izskanējušās kompozīcijas "Rescue Me" un "Wanted".

Kā zināms, Raiens Teders ir arī ļoti produktīvs un augsti pieprasīts dziesmu sacerētājs un producents. Viņa radošajam garam pieder vairāki desmiti topu augšgalā atradušos kompozīciju, tai skaitā Leonas Luisas "Bleeding Love", Bejonsas "Halo", Adeles "Rumour Has It" un "Turning Tables", Demijas Lovato "Neon Lights", Dženiferas Lopesas "Do It Well" un citas. Producenta vai komponista statusā Teders sadarbojies arī ar Polu Makartniju, Vitniju Hjūstoni, Edu Šīranu, Teilori Sviftu, Džeimsu Blantu, "U2", "Maroon 5", Pinku, Šonu Mendezu, "Backstreet Boys" un citiem.