foto: Vida Press
“Tu esi stiprāks, nekā domā,” - Hjū Džekmens nosūta spēcīgu vēstījumu 9 gadus vecam vienaudžu izsmietam zēnam, kurš gribēja padarīt sev galu
Aktiera Hjū Džekmena vārdos derētu ieklausīties ļoti daudziem!
Slavenības
2020. gada 22. februāris, 07:17

“Tu esi stiprāks, nekā domā,” - Hjū Džekmens nosūta spēcīgu vēstījumu 9 gadus vecam vienaudžu izsmietam zēnam, kurš gribēja padarīt sev galu

Jauns.lv

Kāda Austrālijā dzīvojoša māmiņa publiskojusi video, kurā viņas deviņus gadus vecais zēns automašīnā raud gaužas asaras un prasa virvi, lai pakārtos. Klasesbiedru ņirgāšanās zēnam kļuvusi neizturama. Sirdi plosošais video sasniedzis arī populāro austrāliešu aktieri Hjū Džekmenu un viņš publiski nosūtījis zēnam spēcīgus uzmundrinājuma vārdus. Puisēnam atbalstu pauduši vēl citi slaveni cilvēki.

Mūzikla “Nožēlojamie” aktieris Hjū Džekmens savā video vēstījumā deviņus gadus vecajam zēnam Kvadenam Beilsam, kas cieš no dvarfisma jeb ahondroplāzijas, apliecinājis, ka viņš vienmēr būs puisēna draugs. Aktieris arī paudis spēcīgu vēstījumu Kvadena vienaudžiem, kas par viņu ņirgājas. “Dzīve jau tā ir gana grūta,” izteicies Džekmens, tāpēc cilvēkiem nevajadzētu vēl papildus vienam otru sarūgtināt.

“Kvaden, tu esi stiprāks nekā domā, draugs,” uzmundrinājis aktieris. Ar savu spēcīgo atbildes vēstījumu Džekmens padalījies savā “Twitter” blogā, kuram ir 14 miljoni sekotāju.

“Un neraugoties ne uz ko, es būšu tev draugs,” apliecinājusi Holivudas zvaigzne.

Hjū Džekmens, kurš pasaulē vislabāk ir pazīstams kā Vilknadža atveidotājs “X cilvēku” franšīzē, pamudinājis arī savus fanus un sekotājus ikdienā būt “iejūtīgākiem vienam pret otru”.

“Mobingot nav labi. Punkts. Dzīve jau tā ir grūta,”  norāda aktieris.

“Atcerēsimies, ka ikviens cilvēks saskaras ar tiem pašiem dzīves izaicinājumiem. Tāpēc būsim laipni.”

Hjū jau agrāk intervijās ir stāstījis par to, kā viņš pats māca savus bērnus būt labiem un laipniem pret citiem cilvēkiem, kam dzīvē varbūt ir mazāk paveicies. Džekmenam un viņa sievai aktrisei Deborai Lī Fērnesai ir divi adoptēti bērni – dēls Oskars (19) un meita Āva (14).

Hjū Džekmena ģimene

gallery icon
26

“Maniem bērniem ir daudz priekšrocību,” intervijā 2018. gada jūnijā izteicās Džekmens. “Es gribu, lai viņi zinātu, ka ir atbildīgi, lai šīs priekšrocības izmantotu palīdzot citiem cilvēkiem. Mēs bērniem regulāri atgādinām, cik laimīgi esam mūsu ģimenē. Mēs esam neticami svētīti.”

Arī aktieris Džefrijs Dīns Morgans, kurš seriālā “Staigājošie miroņi” atveido nelieti Neganu, ar “Twitter” starpniecību paudis atbalstu mazajam Kvadenam.

“Es vēlos, lai tu zinātu, ka tev ir draugi, mani ieskaitot. Esmu tavs čoms. Tu mani vēl neesi saticis, bet lūkosim, vai varam to mainīt. Varbūt tava mamma var man atsūtīt privātu ziņu,” viņš norādījis.

“Pasaulē vēl ir ļoti daudz draugu, kurus vēl neesi sastapis. Mēs esam šeit, mēs tevi atbalstām. Tev tas ir jāzina. Viss būs labi.”

Ar Kvadena ģimeni sazinājusies “Indigenous All Stars” regbija komanda un uzaicinājusi Kvadenu pavadīt viņu uznācienu uz spēles laukuma.

Sirdi plosošajā video, kas noskatīts jau vairāk nekā 3 miljonus reižu, Kvadens raud un lūdzas mammai: “Iedod man virvi, es vēlos padarīt sev galu. Es vēlos iedurt sev tieši sirdī… Es vēlos, lai mani kāds nogalina. Es gribu mirt… Es vēlos sevi saraut gabalos.”

Zēna mamma Jaraka Beilsa šo video publiskojusi savā “Facebook” lapā, vēloties parādīt, kādas var būt mobinga sekas.

Mamma pastāstījusi, ka parasti šādos brīžos izvēlas saglabāt privātumu, nenesot sāpes ārpus ģimenes, taču šoreiz viņa jutusi, ka vairs nav cita izvēles, kā runāt par notiekošo publiski.

Piecu minūšu garā video sākumā Jaraka saka: “Es tikko biju pēc dēla uz skolu, redzēju ņirgāšanos, zvanīju direktoram. Es vēlos, lai cilvēki redzētu, kādas ir mobinga sekas. Ko nodara ņirgāšanās.”

“Vai jūs, lūdzu, varētu izglītot savus bērnus, savas ģimenes, savus draugus. Jo trūkst vēl tikai viens solis, vien gadījums… un jūs brīnāties, kāpēc bērni sevi nogalina.