foto: action press/ Vida Press
"Amazon" dibinātājs Džefs Bezoss par 165 miljoniem nopērk visdārgāko māju Kalifornijā
Džefs Bezoss.
Slavenības
2020. gada 13. februāris, 13:09

"Amazon" dibinātājs Džefs Bezoss par 165 miljoniem nopērk visdārgāko māju Kalifornijā

Jauns.lv

Respektablais biznesa izdevums “The Wall Street Journal” informē, ka “Amazon” dibinātājs un īpašnieks Džefs Bezoss (56) par 165 miljoniem ASV dolāru iegādājies greznu māju Beverlihilsā. Šis ir pats dārgākais nekustamā īpašuma pirkums, kāds jebkad reģistrēts Kalifornijas štatā.

Izdevuma “The Wall Street Jounarl” reportieres Keitija Maklāflina un Ketrīna Klārka noskaidrojušas, ka Džefs Bezoss jauno īpašumu nopircis no mediju magnāta Deivida Džefena.

Šī māja celta aizvadītā gadsimta trīsdesmitajos gados filmu studijas “Warner Bros” direktoram Džekam Vorneram.

Aizvadītajā nedēļā laikraksts “New York Post” rakstīja, ka miljardieris Džefs Bezoss un viņa draudzene Lorēna Sančesa esot jaunas mājas meklējumos Losandželosā un aktīvi izskatot nekustamo īpašumu tirgū izliktos piedāvājumus. “Page Six” rakstīja, ka Bezoss jaunas mājvietas meklējumos bijis jau aptuveni gadu.

Džefa Bezosa jaunais īpašums raksturots kā “ballīšu pils”. Māja projektēta aizvadītā gadsimta trīsdesmitajos gados. Galvenā māja ir 1200 kvadrātmetru liela, uz nekustamā īpašuma zemes atrodas arī divi viesu namiņi, tenisa korts, peldbaseins un privāts golfa laukums ar deviņām bedrītēm. Īpašumā ir arī garāža un sava mini degvielas uzpildes stacija. Tā šo nekustamo īpašumu raksturojis žurnāls “Architectural Digest”.

Mediju magnāts Deivids Džefens šo māju iegādājies 1990. gadā par 47,5 miljoniem ASV dolāru. Samaksājot 165 miljonus dolāru par šo īpašumu, Džefs Bezoss pārspējis visus līdzšinējos nekustamo īpašumu pirkšanas rekordus visā Kalifornijā. Pērn visdārgāko māju Losandželosā iegādājies uzņēmējs un mediju magnāts Lahlans Mērdoks. Viņš par to samaksājis 150 miljonus ASV dolāru.

foto: Vida Press
Džefs Bezoss ar draudzeni Lorēnu Sančesu vēro modes skati šā gada februārī.

Bezoss un Džefens, no kura viņš iegādājās savu jauno īpašumu, ir zināmi kā labi draugi. “Amazon” šefs redzēts kopā ar draudzeni Sančesu un citiem viesiem labi pavadām laiku uz Džefenam piederošās superjahtas, kas pērn bija piestājusi Spānijas krastiem.

„Amazon” dibinātājs Džefs Bezoss ar sievu Makenziju

gallery icon
21