TV
2020. gada 11. februāris, 15:48

Nedēļas jaunumi "Shortcut" - latviešu drāma "Izmisums" un vēsturiskā filma "Dauntonas abatija"

Jauns.lv

"Shortcut" un "Helio" šonedēļ lūkojiet pašmāju drāmu "Izmisums" un vēsturisko filmu "Dauntonas abatija".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Identitātes meklējumi

Nespēdams tikt galā ar personības krīzi, Gatis cīnās ar depresiju un jūtas izdedzis. Viņš nejauši nonāk dīvainā, kultam līdzīgā grupu terapijā, kas šķietami palīdz izdziedināties, tomēr atsedz jaunus apziņas tumšos nostūrus. Vai notiekošais ir daļa no atlabšanas vai tomēr viņš zaudē prātu?

foto: Publicitātes

Jaunā, bet jau sevi pierādījušā režisora Kārļa Lesiņa ("Vectēva tēvs", "Konvertīti", "Apgāztā mēness zīmē", divreiz saņēmis Nacionālo kino balvu "Lielais Kristaps") pirmā pilnmetrāžas spēlfilma "Izmisums" ir dziļi personisks darbs. "Izmisuma" centrā ir savas identitātes meklējumi, kā arī iekšējā cīņa pašam ar sevi, kas režisoram ir labi saprotamas, paša piedzīvotas tēmas. „Filma ir par to, kā samierināties ar tuva cilvēka zaudējumu un dzīvot tālāk. Kā atrast motivāciju, kā aizpildīt tukšumu, kas izveidojies, tā, lai tas neietekmētu tavu dzīves kvalitāti,” par filmu stāsta Kārlis Lesiņš.

Filmas "Izmisums" pirmizrāde

2019. gada 9. janvārī kinoteātrī "Splendid Palace" notika jaunās latviešu filmas "Izmisums" pirmizrāde. Pēc tam lūgtie viesi ballējās atpūtas vietā ...

gallery icon
66

Lomās: Kaspars Zāle, Alise Danovska, Kaspars Gods, Jēkabs Reinis, Līga Vītiņa, Vita Vārpiņa, Dārta Daneviča un citi. "Izmisumu" skatiet ŠEIT - "Shortcut Films" vai ŠEIT - "Shortcut Premiere" latviešu valodā.

Iemīļotie varoņi atgriežas

Populārais seriāls "Dauntonas abatija" ("Downton Abbey") piedzīvojis savu turpinājumu pilnmetrāžas filmā.

Pēc tam kad tiek saņemta vēsts par drīzumā gaidāmo karaļa un karalienes vizīti Dauntonā, Krouliju ģimenei un viņu kalpotājiem ir darba pilnas rokas. Gaidāmā augsto viesu ierašanās sacels vētru abos stāvos, un romantiskas vēsmas apvīs ne vienu vien filmas varoņa sirdi.

Britu vēsturiskais seriāls "Dauntonas abatija" skatītājus priecēja sešu sezonu garumā. 2015. gadā tas noslēdzās, un nu cītīgākie fani var baudīt turpinājumu – filmā, kurā atgriezušies teju visi viņu iemīļotie varoņi. Un fani bija tik noilgojušies pēc "Dauntonas abatijas", ka filma savu budžetu – ap 20 miljoniem dolāru – atpelnīja jau izrādīšanas pirmajā nedēļas nogalē, kases ieņēmumos tās veidotājiem atnesot 31 miljonu. Bet kopumā visā pasaulē savā izrādīšanas laikā sapelnīja teju 200 miljonus. Lūkojiet filmu ŠEIT - "Shortcut Premiere" – angļu valodā ar latviešu vai krievu subtitriem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās