Slavenības
2020. gada 28. janvāris, 06:39

Princis Harijs vēlas apturēt seriālu “The Crown”, pirms tur ķeras pie viņa dzīves iztirzāšanas

Jauns.lv

Princis Harijs savai biogrāfei Andželai Levinai savulaik izteicies, ka viņam ir nodoms apturēt populārā seriāla “The Crown” filmēšanu, ja scenāristi būs nonākuši tiktāl, ka grasīsies atspoguļot arī viņa dzīvesstāstu. Kad princis to teica, viņš vēl nezināja, ka aizies no karaļnama. Tagad viņš devis materiālu filmai pat vairāku sēriju garumā…

Saseksas hercogi Londonā pirms paziņojuma par karaļnama pamešanu

Pēc sešu nedēļu ilgajām brīvdienām Kanādā, Saseksas hercogi atsāka pildīt savus tiešos pienākumus. 7.janvārī Saseksas hercogi apmeklēja Kanādas Augstāko komisiju ...

gallery icon
30

Britu karaļnamā pēdējo mēnešu laikā sensacionāli un šokējoši notikumi sekojuši viens otram. Vispirms bija prinča Endrū skandāls. Viņu vārds tiek saistīts ar seksuālos noziegumos un pedofīlijā apsūdzēto amerikāņu finansistu Džefriju Epstīnu, kurš pērn augustā cietumā izdarīja pašnāvību. Skandāla rezultātā Endrū atkāpās no valstisko pienākumu pildīšanas
un savā ziņā izstumts no karaliskās ģimenes. Māte pat atcēla viņa 60. dzimšanas dienai par godu iepriekš iecerētās grandiozās svinības.

Princis Harijs un Megana Mārkla roku rokā

gallery icon
14

Kā mēs visi to labi zinām, šim skandālam sekoja plaši apspriestā un iztirzātā prinča Harija un hercogienes Meganas aiziešana no karaļnama. Viņi pamājuši ardievas oficiālajiem karaliskajiem pienākumiem, tā vietā izvēloties dzīvi Ziemeļamerikā, cerot, ka tā izdosies izvairīties no nemitīgās atrašanās rampu gaismās, kas tik ļoti traucējusi, esot britu karaļnamā.

Ņemot vērā tikai dažu pēdējo mēnešu notikumus britu karaļnamā, jāatzīst, ka seriāla “The Crown” nākamās sezonas solās būt vēl aizraujošākās nekā jau uzfilmētās.

Lai gan pagaidām nav nekādu ziņu par to, ka populārais “Netflix” šovs patiešām gatavojas atspoguļot karaļnama dzīvi līdz pat šodienai, princis Harijs ir skaidri licis noprast, lai viņi to pat necenšas darīt. Vismaz tā apgalvo viņa biogrāfe Andžela Levina.

Sarunā ar BBC reportieri Levina pastāstījusi, ka princis pats piesaucis šo TV seriālu, kad abi pirmo reizi tikušies 2018. gadā, lai sāktu sadarbību pie grāmatas “Harry: Conversations With The Prince” (“Harijs: sarunas ar princi”). Jau abu pirmās sarunas laikā Harijs izteicies, ka “apturētu” seriāla “The Crown” uzņemšanu, ja scenāristi būtu nolēmuši ķerties pie viņa dzīves iztirzāšanas.

“Kad es devos viņu intervēt pilī, pirmais, ko Harijs pajautāja, jau sasveicinoties, bija: ‘Vai jūs skatāties The Crown?’,” atceras Levina. “Es tolaik neskatījos, jutos ļoti samulsusi un viņš teica: ‘Esmu gatavs to apturēt, pirms viņi pieķeras man.’”

Zinot Harija humora izjūtu, visticamāk, princis tikai pajokojis. Karaliskā ģimene ir publiskas personības, viņiem nav nekādas teikšanas par seriāla “The Crown” saturu, pat ja viņi kaut ko tajā ļoti vēlētos mainīt.

Visticamāk, ka Harija satraukumam tomēr nav pamata, jo seriāla izpildproducente Suzanna Makija izteikusies, ka neesot iecerēts atspoguļot mūsdienās notiekošo. “Es šaubos, ka jebkad tiksim līdz mūsdienu atspoguļošanai. Visticamāk mēs neiztirzāsim šodienu.”

Tiesa, starp vārdiem “visticamāk, nē” un “noteikti nē” ir liela atšķirība. Kas zina, cik seriāla “The Crown” sezonu vēl sekos un cik tālu karaliskās ģimenes gaitu atspoguļošanā nolems doties TV šova veidotāji.

Karaliene bijusi seriāla fane, taču vīlusies

Pirms diviem gadiem klīda runas, ka Elizabete II iecienījuši šo TV šovu pēc tam, kad dēls princis Edvards ar sievu Veseksas grāfieni Sofiju pamudinājuši Viņas Majestāti to noskatīties. Pēc pirmās noskatītās epizodes karaliene esot to regulāri ar interesi skatījusies sestdienu vakaros.

Hercogienes Megana, Ketrīna un citi karaliskās ģimenes pārstāvji piedalās karalienes dzimšanas dienas parādē 2019. gadā

gallery icon
24

Vanesa Kirbija, kura seriāla pirmajās divās sezonās atveidoja princesi Margarētu jaunībā, atklāj, ka princese Eiženija esot dzirdēta sabiedrībā apgalvojam, ka viņas „vecmāmiņai” ļoti patikušas seriāla pirmās divas sezonas.

Taču viena no sērijām karalieni sarūgtinājusi līdz sirds dziļumiem. Laikraksts „Daily Express” norāda, ka Elizabeti II nepatīkami saviļņojusi otrās sezonas devītā sērija, kurā akcents likts uz karalienes un viņas vīra prinča Filipa diskusiju par to, kur vajadzētu skolot vecāko dēlu princi Čārlzu.

foto: Vida Press
Klēra Foja un Mets Smits seriāla „The Crown” pirmajās divās sezonās kā Anglijas karaliene Elizabete II un princis Filips.

Šajā sērijā atspoguļots, ka Čārlzam grūti iet ar iejušanos Gordonstounā, mācību iestādē, kuru viņam izvēlējies tēvs, jo pats savulaik tajā skolojies. Kad mazais Čārlzs raud, ka par viņu skolā ņirgājas, princis Filips, kuru atveido Mets Smits, pasaka vecākajam dēlam, ka viņš ir „sasodīti vājš”.

Britu karaļnama vecākais galminieks izdevumam izteicies sekojoši: „Karaliene saprot, ka daudzi, kuri skatās seriālu „The Crown”, uztver to kā precīzu karaliskās ģimenes atspoguļojumu, un viņa tajā neko nespēj mainīt.”

Kopā jau 70 gadus. Karaliene Elizabete un princis Filips vēsturiskos foto

Kopā jau 70 gadus. Karaliene Elizabete un princis Filips vēsturiskos foto

gallery icon
68

„Taču es varu apliecināt, ka viņa bija sarūgtināta par to, ka princis Filips atspoguļots kā neiejūtīgs pret sava dēla labklājību. Viņu ļoti aizkaitināja epizode, kurā parādīts, ka Filipam nav ne mazākās iejūtības pret acīmredzami sarūgtināto Čārlzu, kad abi lido mājup no Skotijas. Nekas tāds patiesībā nenotika.”

Princis Čārlzs pats savulaik atzinis, ka internātskolā viņam klājies grūti, bet beigu beigās viņš šo skolu iemīlējis.

Lielbritānijā priecājas par karalienes 90.dzimšanas dienu

21.aprīlī britu karalienei Elizabetei II aprit deviņdesmit.

gallery icon
23