Kristīnes Dimiteres kleitu kolekcijas atklāšana

2020. gada 23. janvāra vakarā Vecrīgā, Jāņa ielas 12. nama pagrabiņā, sirsnīgā gaisotnē savu pirmo kleitu kolekciju plašākai publikai izrādīja ...

gallery icon
Slavenības
2020. gada 24. janvāris, 12:12

FOTO: Kristīne Dimitere prezentē kleitu kolekciju ar vīramātes Džemmas Skulmes gleznojumu

Jauns.lv

Ceturtdienas, 23. janvāra, vakarā Vecrīgā, Jāņa ielas 12. nama pagrabiņā, sirsnīgā gaisotnē savu pirmo kleitu kolekciju plašākai publikai izrādīja mākslinieka Jura Dimitera laulātā draudzene Kristīne Dimitere, kura piepildījusi jaunības dienu sapni un radošumu īsteno, dizainējot un šujot kleitas.

Izstādē “Māksla & kleitas”, kas iekārtota mākslinieces Santas Rozentāles rotu studijas pagrabiņā, līdz pat februāra beigām būs apskatāma izstāde, kurā Kristīnes Dimiteres tērpu kolekciju papildina arī tematiski gleznotājas Džemmas Skulmes akvareļi, kā arī mākslinieka Jura Dimitera plakāti. “Šis ir Kristīnes vakars! Šī ir Kristīnes izstāde – es ar saviem darbiem te pildu tikai garšvielas funkciju!” priecīgs par sievas veikumu bilda Juris Dimiters.

Uz pasākumu bija sanākuši kā Dimiteru pāra tuvinieki, tā arī draugi, paziņas un domubiedri, kuru vidū bija, piemēram, eksprezidents Valdis Zatlers, ārste Ingrīda Circene, sabiedriskā darbiniece Ausma Kantāne, jogas speciāliste Baiba Kranāte, aktrise Raimonda Vazdika un citi.

Pasākumu rīkotāja un TV seja Gundega Skudriņa, kura savā stilā dikti iecienījusi pašmāju dizaineru darinājumus, par Kristīnes Dimiteres dizaina kleitām bija tik sajūsmināta, ka vienu no tērpiem iegādājās bez ilgas domāšanas.

Tērpi, kas tapuši limitētā daudzumā – vien dažos eksemplāros – īpaši ar to, ka uz kleitām ir atspoguļots autores vīramātes, dižās mākslinieces Džemmas Skulmes gleznojums.

Portālam Jauns.lv Dimitere atzina, ka kleitu kolekcija tapusi ar pašas Džemmas piekrišanu un gleznotāja bijusi viena no dedzīgākajām pamudinātājām vedeklai realizēt savu radošumu un talantu tērpu dizainā. Uz izstādes atklāšanu bija ieradusies arī uzņēmēja Nella Ušakova, kuras īpašumā ir uz kleitām uzdrukātās gleznas oriģināls.

Drīzumā, 8. februārī Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Kupola zālē tiks atklāta izstāde "Džemma Skulme. Viņas glezniecība", kurā būs skatāmi kā gleznotājas mūža izskaņā tapušie darbi, tā arī iepriekš radītās gleznas.

Džemma Skulme mūžībā devās aizvadītā gada 9. novembra rītā 94 gadu vecumā.

Džemma Skulme (1925-2019)

gallery icon