foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Uz citiem medību laukiem devies Rīgas stilīgākais suns
Frančeska.
Slavenības
2020. gada 13. janvāris, 11:07

Uz citiem medību laukiem devies Rīgas stilīgākais suns

Jauns.lv

15 gadu vecumā uz citiem medību laukiem devusies Latvijas stilīgākā suņu meitene Frančeska.

Fotogrāfiju ar aizgājušās mīlules ķepiņām un sēru vēsti par Frančeskas nāvi 12. janvārī sociālajā tīklā "Facebook" ievietojusi saimniece - radio personības Eduarda Liniņa laulātā draudzene etiķetes speciāliste Jeļena Marga, kurai ļaudis sūta atbalstošus un stiprinošus līdzjūtības vārdus.

Jorkšīras terjera kucīte Frančeska savulaik gozējusies uz daudzu žurnālu vākiem, piedalījusies neskaitāmās dzīvnieku modes skatēs un apmeklējusi daudzus saviesīgus pasākumus.

Jaunībā ar īstu līgavas kleitu un plīvuru Frančeskai pat tika rīkota īsta kāzu ceremonija. Pēc "precībām "ar suņu puisi Kardinālu drīz pasaulē nāca pieci kucēni. Saimnieki stāstīja, ka kāzu kleita nodota mantojumā Frančeskas meitām un vairāk bērnu viņu kucītei nebūšot.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Frančeskas un Kardināla kāzas.

Jeļena savu suņu meiteni Frančesku pucēja gluži kā pašas meitu, un neslēpa, ka mīlules garderobē ir pat slavenu dizaineru tērpi. Ar vērienu pirms astoņiem gadiem tika pat svinēta Frančeskas septītā jubileja. Slavenās sunītes jubilejas svinības ar rozā šampanieti un kūkām tika sarīkotas veterinārajā klīnikā „Frančeska VET”, kuras līdzīpašniece ar vienu kapitāldaļu skaitījās arī Frančeska pati.

Frančeskas dzimšanas dienas ballīte

gallery icon
19

„Ejot uz pasākumiem, piedomāju, lai mums ar Frančesku stils būtu saskaņots. Ja man ir jauns kostīms, arī viņai ir jauna kleita. Tiesa, biežāk ir tā, ka vispirms nopērku jaunu kleitu sunim, un tikai tad veikalos meklēju līdzīgas krāsas tērpu sev pašai,” neslēpa Jeļena.

Marga savulaik atzina, ka viņas suņu meitenes drēbju skapī pavisam kopā esot vairāk nekā 70 tērpu. To vidū ir gan silti kažokādas mēteļi ziemai, vasarīgas kleitas siltajai sezonai un pat japāņu un latviešu tautastērpi. Piemēram, Līgo svētkos gan Jeļena, gan Frančeska, bija saposušās tautastērpos. Abām bijušas uzpītas bizes gluži kā tautumeitām.

Savas mīlules garderobes papildināšanai Jeļena teicās līdzekļus nežēlojam. Piemēram, eleganta velveta kažoka iegādei Francijā Jeļena bija iztērējusi 85 eiro. Esot arī kažoks "Roberto Cavalli" stilā, kas pirkts par 65 eiro, pagādāts arī 50 eiro dārgs “Versace” halāts, kas atvests no Parīzes.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Frančeskas garderobe.