Princis Viljams pārsteidzis hercogieni Ketrīnu ar īpašu ēdienu
Kembridžas hercogiene Ketrīna (37) pastāstījusi dažus interesantus un plašākā sabiedrībā vēl nezināmus faktus par savu romantisko attiecību sākumposmu ar princi Viljamu (37). Ketrīna atklājusi, ka Viljams bijis labs kulinārs.
Kembridžas hercogu pāris piedalījies Mērijas Berijas kulinārijas šovā. Ketrīna sarunā ar pārraides vadītāju ļāvusies atmiņām par romantisko randiņu periodu. Hercogiene pastāstījusi, ka Viljamam ļoti paticis gatavot un viņš savulaik centies ar savām prasmēm palepoties arī nākamajai sievai. Princis pagatavojis viņai savu firmas ēdienu – Boloņas mērci. Tās pamatsastāvdaļas ir liellopu gaļa un konservēti tomāti. Vislabāk šī mērce sader ar spageti vai lazanju.

Princis Viljams un Keita Midltone pirms kāzām





Kulinārijas šovā Ketrīna pastāstījusi, ka universitātes gados Viljams bieži gatavojis. „Viņam labi padevās visdažādākie ēdieni. Domāju, ka šādā veidā viņš vēlējās atstāt iespaidu uz mani. Viņam tas arī izdevās,” atzinusies Ketrīna.
Pēc Kembridžas hercogienes teiktā, īpaši labi nākamajam troņmantiniekam padodas brokastu gatavošana. „Viņš zina ļoti daudz veselīgu ēdienu,” atzinusi Ketrīna.
Hercogiene arī atsaukusi atmiņā laiku, kad Sentendrūsas universitātes gados strādājusi restorānā. Viņai bija nepieciešama nauda ikdienas tēriņiem un jauniete piepelnījusies ar oficiantes darbu. „Tā bija katastrofa! Es mūždien jaucu galdiņus, aizmirsu pasūtījumus un biju briesmīgi neveikla,” hercogienes Ketrīnas vaļsirdīgo atzīšanos citē „Daily Mail”.
Lai gan britu karaliskajā ģimenē daudziem ir savs personīgais šefpavārs (piemēram, karalienei un princim Čārlzam), Kembridžas hercogu ģimenē tāda nav. Princis Viljams sarunā norādījis, ka Kensingtonas pils virtuvē saimnieko Ketrīna pati.
„Es varu pagatavot tēju, taču ne maltīti,” par ēst gatavošanu sev un bērniem izteicies Viljams. „Tā ir Ketrīna, kas gatavo, nevis es.”