Slavenības
2019. gada 15. decembris, 13:21

Intars Rešetins tomēr atgriežas uz skatuves

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

Intars Rešetins gada sākumā pārtrauca aktiera karjeru, pievēršoties režijai, bet nu atkal priecē publiku ar savu aktiermeistarību - muzikālajā izrādē "Cabaret Absints" iejuties konferansjē lomā.

Aizvadītajā nedēļā pirmizrādi piedzīvoja radošās apvienības "Cabaret.lv" muzikālā izrāde "Cabaret Absints", kas šoreiz īpaša ar to, ka tajā debitē ne tikai jauni solisti – Ralfa Eilanda un Aijas Vītoliņas vietā nu ir Miķelis Putniņš un Katrīna Anna Vīgante –, bet ir arī jauns konferansjē – izrādes režisors Viktors Runtulis šo godu uzticējis Intaram Rešetinam.

Intars žurnālam "Kas Jauns" atzinies, ka līdz šim "Cabaret" iestudējumus nebija pat redzējis. „Mani uzrunāja Viktors Runtulis, bet pieņemt lēmumu pārliecināja brīnišķīgā "Cabaret" dejotāja un horeogrāfe Liene Grava, ar kuru sadarbojos arī savās izrādēs. Viņa jau vairākus gadus aicināja noskatīties kādu "Cabaret", bet aizņemtības dēļ man tas nesanāca. Tāpēc, pirms piekritu iesaistīties šajā projektā, noskatījos visu līdzšinējo "Cabaret" izrāžu ierakstus, lai vispār saprastu, kas šis ir par žanru, kāda tajā ir konferansjē loma,” paskaidro Rešetins.

Muzikālā izrāde "Cabaret Absints"

Radošā apvienība Cabaret.lv radījusi muzikālo izrādi "Cabaret Absints", kas pirmizrādi piedzīvoja 2019. gada 5. decembrī izstāžu un pasākumu zālē ...

gallery icon

Intars pirmizrādē bija uzdevuma augstumos, viņš lieliski tika galā ar restorāna "Absints" saimnieka Vincenta lomu, izklaidējot publiku ar paša izdomātiem stāstiem un performancēm. „Tā tiešām man ir tāda kā atgriešanās uz skatuves. Var teikt, ka pārbaudīju, vai neesmu ierūsējis pa šo gadu, kad kā aktieris vairs neesmu uz skatuves,” atzīstas Rešetins un, vaicāts, vai meistarība vēl saglabājusies, atbild smejoties: „Pēc pirmizrādes saņēmu vairākas pozitīvas atsauksmes. Piemēram, basketbolists Kristaps Janičenoks pat pateica: „Vecīt, tu vēl vari!” Bet kā man pašam šķiet? Būt uz skatuves – tā ir pavisam cita lieta, nekā radīt.

Es tomēr sirdī un dvēselē esmu aktieris, un to tik vienkārši no manis nevar izslēgt. Joprojām tajā visā ir draivs, adrenalīns, lidojums.

Tajā visā ir kaut kas patīkams. Lai gan jāatzīst, ka pa šo gadu tomēr biju no tā visa atradis. Bet ceru, ka nepievīlu tos cilvēkus, kas man šo lomu uzticēja.”

Par izrādi "Cabaret Absints" Intars ir sajūsmā. „Ir liels prieks un gandarījums strādāt kopā ar tādu izcilu komandu. Visvairāk mani fascinē horeogrāfija un burvīgie dejotāji. Jo tas, ko viņi izpilda... Domāju, ka viņi Latvijā ir vieni no labākajiem! Es jūtos lepns, ka man ir gods strādāt kopā ar tādiem profesionāļiem,” saka Rešetins, piebilstot: „Izrāde ir izdevusies. It sevišķi tās beigu daļa, kad pūtēji tā uzkurināja publiku, ka tā cēlās kājās. Tik lielu enerģijas apmaiņu sen nebiju pieredzējis. Tas bija kaut kāds kosmoss! Jaudīgi, ļoti jaudīgi! Ugunskristības ir notikušas godam!”

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet šīs nedēļas žurnālā "Kas Jauns"!