foto: Publicitātes
Nedēļas jaunumi "Shortcut" - plašs latviešu filmu klāsts
Kadrs no filmas "Tēvs Nakts".
TV
2019. gada 12. novembris, 11:29

Nedēļas jaunumi "Shortcut" - plašs latviešu filmu klāsts

Jauns.lv

"Shortcut" un "Helio" šonedēļ lūkojiet plašu latviešu filmu klāstu!

Valsts svētku laikā piedāvājam baudīt nesteidzīgus vakarus un novērtēt plašo latviešu filmu klāstu, tostarp "Lielā Kristapa" filmu izlasi.

No šā gada "Lielā Kristapa" izlases varat izvēlēties gan "Prāta vētras" buņģiera Kaspara Rogas debiju režijā – dokumentālo filmu "Meklējot Mr. Kauliņu" –, dokumentālo darbu par diviem talantīgiem brāļiem "Dāvids un Goliāts", gan pieaugušo animācijas īsfilmu "Rīgas ceriņi" un režisora Andra Gaujas jaunāko veikumu "Nekas mūs neapturēs" – kaisles drāmu par lepniem cilvēkiem. Šī filma šogad tika nominēta "Lielajam Kristapam" deviņās kategorijās.

Kadri no Andra Gaujas filmas "Nekas mūs neapturēs"

Kadri no Andra Gaujas filmas "Nekas mūs neapturēs".

gallery icon

Pavisam drīz varēsiet lūkot arī dokumentālo filmu "Koris. Diriģents. Kamēr…" – par slavenā jauniešu kora "Kamēr..." ceļu uz Tolosas Starptautisko koru konkursu, kurā bija jāuzvar, lai kvalificētos Eiropas kormūzikas "Grand Prix" izcīņai. Kora dalībnieka radītā filma piedāvā nepieredzētu skatījumu uz dziedātāju mūzikas kaisli, uzticību draugiem un grūtību pārvarēšanu.

Tāpat "Shortcut", kas pieejams arī "Helio iTV" klientiem, vari lūkot daudzas citas latviešu filmas – gan salīdzinoši nesen tapušas, kā, piemēram, "Jelgava ’94", "Tēvs nakts", "Paradīze 89", "Svingeri", "Bille", "Melānijas hronika", "Kriminālās ekselences fonds", gan tādas, kas jau izturējušas laika pārbaudījumu un pierādījušas, ka tās vērts skatīt vēl un vēl, – "Dāvana vientuļai sievietei", "Sprīdītis", "Purva bridējs", "Elpojiet dziļi...", "Cilvēka bērns", "Vella kalpi", "Ceplis", "Ezera sonāte" un daudzas jo daudzas citas.

Bet no 16. līdz 18. novembrim telekanālā "360TV!" gaidāmas populāras un jau tik iemīļotas pašmāju filmas.

Svini valsts svētkus un atceries leģendāros mirkļus no populārākajām latviešu filmām – "Vella kalpi Vella dzirnavās", "Melnā vēža spīlēs", "Ceplis" un "Dāvana vientuļai sievietei" –, kā arī baudi lieliskā režisora Vara Braslas, kas šogad tika pie "Lielā Kristapa" par mūža ieguldījumu kinomākslā, filmas – "Emīla nedarbi", "Ezera sonāte" un "Ceplis".

Varis Brasla saņem "Lielā Kristapa" balvu par mūža ieguldījumu

2019. gada 12. novembrī kinoteātrī "Splendid Palace" režisoram Varim Braslam tika pasniegta balva par mūža ieguldījumu kinomākslā.

gallery icon

Turklāt 18. novembrī dodies līdzi pašmāju slavenībām azartiskajā piedzīvojumā uz saulaino Itāliju šovā "Četri uz koferiem"!