TV
2019. gada 28. novembris, 11:15

Nedēļas jaunumi "Shortcut" - seriāls "Tumšās matērijas" un komēdija "Vēlais vakars"

Jauns.lv

"Shortcut" un "Helio" šonedēļ lūkojiet pavisam svaigo seriālu "Tumšās matērijas" un komēdiju "Vēlais vakars".

Joki divās paaudzēs

Vēlā vakara sarunu vadītājas dzīve tiek apgriezta kājām gaisā, kad viņa komandā pieņem pirmo un līdz šim vienīgo rakstnieci – sievieti.

Kas sākotnēji šķita vienkārši, izrādās, rada neparedzētas sekas ar dažādiem kurioziem atgadījumiem. Abas sievietes, kuras šķir ne tikai kultūra, bet arī dažādas paaudzes, tomēr gūst kopsaucēju, kad abas vieno mīlestība pret lieliskiem jokiem. Komēdijā "Vēlais vakars" ("Late Night") galvenajās lomās ir angļu zvaigzne Emma Tompsone un Mindija Kolinga, kas pati ir arī scenārija autore.

Filmas pirmizrāde bija prestižajā Sandensas festivālā, kur to gaidīja ar nepacietību un uzņēma ar sajūsmu, slavējot par tēmu – skatījumu uz feminismu un sievietes lomu mūsdienu izklaides industrijā. Turklāt "Vēlais vakars" vēl ir arī neticami smieklīga. „Tas ir politisks darbs, kas tev nesit ar savu vēstījumu kā ar bomi pa galvu,” tā filmu raksturo Emma Tompsone. Filmu skatiet ŠEIT - "Shortcut Premiere" angļu valodā ar latviešu vai krievu subtitriem.

Velnišķīgs plāns un noslēpumains fenomens

Jaunā seriāla "Tumšās matērijas" ("His Dark Materials") centrā atrodas Lira, šķietami parasta, bet drosmīga meitene no citas pasaules.

Viņas mēģinājumi atrast savu nolaupīto draugu atklāj velnišķīgu plānu, kas saistīts ar nolaupīto bērnu nozagšanu, un pārvēršas par centieniem izprast noslēpumaino fenomenu, ko sauc par Putekļiem.

Interesanti, ka "Tumšās matērijas" veidotāji vēl pirms seriāla pirmizrādes jau tika pie līguma par darbu pie otrās sezonas. Tik liela bija ažiotāža un pārliecība, ka "Tumšās matērijas" izrādīsies īsts hits. Arī filmēšana jau sākās pirms pirmizrādes – tas gan bija izskaidrojams ar to, ka seriālā ir daudz jaunu aktieru, kas taču varētu ļoti ātri pieaugt.

Netrūkst seriālā arī jau atzītu aktieru – Holivudu iekarojusī skotu zvaigzne Džeimss Makavojs, viņa bijusī sieva Anmarija Dafa, "Zelta globusa" laureāte Rūta Vilsone. Seriāla jaunākās sērijas drīz pēc to pasaules pirmizrādes lūkojiet ŠEIT - "Shortcut Films", latviešu, angļu vai krievu valodā, ar latviešu vai angļu subtitriem.