Ciemos pie Jāņa Jurkāna

Ciemos pie Jāņa Jurkāna.

gallery icon
77
Slavenības
2019. gada 26. novembris, 05:55

Jānis Jurkāns par pusmiljonu tirgo savu māju pie jūras

Uldis Landmanis

Žurnāls "Kas Jauns"

Bijušais ārlietu ministrs Jānis Jurkāns, kas vēl vasarā žurnālam "Kas Jauns" ar milzu sajūsmu stāstīja par saimniekošanu paša lauku mājās, nu šo īpašumu, šķiet, izlicis pārdošanā.

Jurkāns īpašumu iegādājās pirms 18 gadiem, jo bijusi vēlme pēc klusas vietas pie dabas, vēlams, jūras tuvumā. „Kad atradu sludinājumu par šo vietu un atbraucu te, te nekā nebija. Tikai mežs. Zinot, ka jūrai tuvāk par 300 metriem neko būvēt nedrīkst, bridu mežā skatīt, kā nu tur būtu... Jau tad sajutos tik īpaši, neizskaidrojami. Šī vieta mani uzrunāja...” vasarā žurnālam "Kas Jauns" stāstīja Jurkāns, kas sauca šo vietu par savām mājām, kur „nekad nejūtas vientuļš”. Nu īpašums tiek tirgots par pusmiljonu eiro.

„Māja meklē saimnieku! Sapņu īpašums Salacgrīvas novadā "Naktsvijoles". Salacgrīvas novada Liepupē, jūras krastā, atrodas īpašums ar romantisku nosaukumu" Naktsvijoles". Kur vien veras acu skatiens – visur zaļums, mežs, svaigs gaiss un dabīga koka smarža iekštelpās, jūras tuvums ar elpu aizraujošiem skatiem visos gadalaikos – tā īsumā var raksturot sajūtas, kas pārņem, kaut uz mirkli viesojoties skaistajā piejūras īpašumā,” tā kādā nekustamo īpašumu sludinājumu portālā raksturots šis īpašums, kas sastāv no plaša zemes gabala ar mežu 10,6 hektāru platībā, mājīgas un pilnībā aprīkotas dzīvojamās mājas ar kopējo platību 346,8 kvadrātmetri, kā arī 39,5 kvadrātmetrus plaša viesu nama. Vēl īpašumā ietilpst stiklota lapene, tējas namiņš un praktiskas saimniecības ēkas, kopējai ēku platībai sasniedzot 494,6 kvadrātmetrus. Norādīts arī, ka īpašums tiek tirgots par apaļu pusmiljonu eiro.

„Pēc sajūtām varu teikt – te dzīvo Dievs!” šovasar "Kas Jauns" laimīgi teica Jānis, atrādot savu īpašumu, kurā saimnieko kopā ar mīļoto sievieti Lindu Apsi. Jānis par savām mājām šo vietu sauca kopš dienas, kad turp pārcēlās pēc lielā likteņa pagrieziena – aiziešanas no glauniem apartamentiem Raiņa bulvārī. Viņš atzina, ka īpašumā viss veidots un būvēts vairāku gadu gaitā: „Te viss ir tapis pakāpeniski. Pat ceļa šeit nebija. Nekā. Tikai mežs. Man gan arī nebija tādas lielās vīzijas, kā nu te būs... Arī tādas naudas nemaz nebija, lai īsā laika posmā to visu uzceltu. Kad kaut ko nopelnīju, tad pa mazumiņam katru gadu kaut ko pietapināju klāt.” Kāpēc īpašumu tagad izlicis pārdošanā, Jurkāns nekādi komentēt gan nevēlējās.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet šīs nedēļas žurnālā "Kas Jauns"!