foto: KCS Presse / MEGA / Vida Press
Apprecējies Napoleona Bonaparta radinieks princis Napoleons
Princis Žans-Kristofs Napoleons un austriešu grāfiene Olimpija fon Arko-Cinnerberga.
Slavenības
2019. gada 23. oktobris, 05:55

Apprecējies Napoleona Bonaparta radinieks princis Napoleons

Jauns.lv

Vēsture bieži vien „mīl humoru”. Attāls Napoleona Bonaparta radinieks princis Napoleons par sievu apņēmis Austrijas grāfieni, kuras raduraksti... ved līdz Bonaparta otrajai sievai.

Prinča Napoleona un grāfienes Olimpijas kāzas

gallery icon

33 gadus vecais princis Žans-Kristofs Napoleons aizvadītajā nedēļas nogalē par sievu apņēmis austriešu grāfieni Olimpiju fon Arko-Cinnerbergu (31). Šī laulību ceremonija ļoti atgādina vairāk nekā pirms 200 gadiem slēgtu savienību, kas laulības saitēm vienoja Hābsburgu un bijušo Francijas karaļu dinastijas. Interesanti, ka 31 gadu vecā līgava Olimpija ir Austrijas erchercogienes Marijas-Luīzes māsasmeitas mazmazmazmeita. Marija-Luīze bija Napoleona Bonaparta otrā sieva un attiecīgi  imperatore.

foto: Niviere David/Abaca/Sipa USA/Sip/ Vida Press
Laulību ceremonija notika Invalīdu namā Parīzē, kur, kā zināms, atrodas Napoleona Bonaparta kaps. Arī viņa statuja rotā ēkas galveno fasādi (sk. attēlā).

Kā informē ārvalstu mediji, jaunais pāris iepazinies Parīzē. Tolaik grāfiene studējusi Francijas galvaspilsētā, kur arī satikusi Londonā dzīvojošo Bonaparta radinieku. Princis mīļotās Olimpijas roku lūdza šā gada maijā, pasniedzot 40 karātu briljanta gredzenu. Runā, ka dārgakmens šī juvelierizstrādājuma darināšanai esot ņemts no Napoleona III kroņa.

„Tas ir stāsts par mīlestību nevis nodeva vēsturei,” Žans-Kristofs jau agrāk norādījis presei. „Kad es satiku Olimpiju, es ieskatījos viņas acīs un nevis ģimenes koka vēsturē. Vēlāk mēs tikai pasmaidījām par šo vēsturisko sakritību.”

foto: Niviere David/Abaca/Sipa USA/Sip/ Vida Press
Jaunais pāris.

Jaunā pāra kāzu ceremonija norisinājās Invalīdu namā Parīzē, kur, kā zināms, atrodas Napoleona Bonaparta kaps. Ceremonijai sekoja grandiozs bankets, ko rīkoja 12. gadsimtā celtajā Fonteblo pilī, kas savā iekštelpu greznībā pārspēj pat izdaudzināto Versaļas pili.

Līgava kāzu dienai bija izvēlējusies modes nama „Oscar de la Renta” kleitu ar korsetes augšdaļu un izgrieztām ziedlapiņām darinātu kuplu svārku daļu. Ceremonijas laikā līgavas plecus sedza neliels apmetnis, kas bija darināts no tā paša auduma, kā viņas kleita. Līdzīgi kā pieņemts karaļnamos, līgavas galvu rotāja diadēma un lāses veida briljantu auskari.

Kāzas apmeklēja daudz aristokrātiskas izcelsmes viesu. Viņu vidū bija princese Beatrise ar līgavaini Edoardo Mapelli Moci, Grieķijas princis Pavloss ar meitu Olimpiju, Jordānijas princese Sarvata El Hasana ar dēlu princi Rašidu, Lihtenšteinas princis Filips ar sievu princesi Izabellu un daudzi citi.

foto: Niviere David/Abaca/Sipa USA/Sip/ Vida Press
Princese Beatrise ar līgavaini Edoardo Mapelli Moci.

Šīs ir jau trešās karaliskās kāzas Eiropā šajā gadā. Monako princeses Greisas Kellijas mazmeita Šarlote Kaziragi šogad teica jāvārdu franču filmu producentam Dimitrijam Rassamam, savukārt vācu princis Kazimirs jūnijā apprecēja amerikāņu modeli Alanu Bantu.