foto: Instagram, Vida Press
72 gadi un joprojām frišs: Arnolda Švarcenegera seši veiksmes likumi
Vienmēr varenais Arnolds.
Slavenības
2019. gada 30. septembris, 05:10

72 gadi un joprojām frišs: Arnolda Švarcenegera seši veiksmes likumi

Anita Sedliņa

Žurnāls "Kas Jauns"

"Terminators", bodibildinga čempions, aktieris, kādreizējais Kalifornijas gubernators Arnolds Švarcenegers (72), neraugoties uz pērn veikto sirds operāciju, aizvien ir spēcīgs, veiksmīgs un talantīgs.

„Cilvēki bieži jautā, kas ir manas veiksmes noslēpums. Ievērojot sešus principus, esmu sasniedzis to, kas esmu šodien,” saka Arnolds.

Arnoldam Švarcenegeram 70!

Arnoldam Švarcenegeram 70!

gallery icon
70

Ticība sev

„Nevis saņemt padomus no vecākiem, skolotājiem un visiem apkārtējiem, bet iedziļināties un jautāt sev pašam – kāds es vēlos būt? Nevis kas, bet kāds. Neraugoties uz to, cik dīvaini tas var šķist pārējiem, izdomā pats, kas tevi dara laimīgu!” Arnolds iesaka nebaidīties jautāt padomu, bet arī neļaut citiem noteikt paša dzīvi: „Jau agri sapratu, ka mana kvēlākā vēlme ir kļūt par bodibildinga čempionu. Nevis tikai būt čempionam, bet būt visu laiku labākajam bodibilderim. Biju pārliecināts par lēmumu un darīju visu, lai to sasniegtu. Tici sev un tiecies pēc sapņa!”

Arnolds Švarcenegers bodibildinga karjeras gados

gallery icon
7

Pārkāp noteikumus

„Pārkāp noteikumus, nevis likumus. Oriģinalitāte nav iespējama, ja uzvedies pārāk labi un nepārkāp noteikumus. Galu galā, kāda jēga ir būt uz šīs zemes, ja viss, ko vēlies, ir izvairīties no nepatikšanām un visiem patikt?”

Pēc veiksmīgas bodibildera karjeras Arnolds centās kļūt par kino zvaigzni: „Visi teica, ka tas nav man piemērots, ka aktierim ar izteiktu akcentu nav lomas. Devos uz angļu valodas, izrunas, dialogu un akcenta izskaušanas kursiem, strādāju smagi, lai sasniegtu to, ko vēlos. Šo noteikumu pārkāpu un kļuvu par vadošo aktieri.”

Arnolds Švarcenegers dzīvē un uz ekrāna

gallery icon
27

Nebaidies zaudēt

„Nebaidies pieņemt lēmumus tikai tāpēc, ka bīsties zaudējuma. Zaudējuma bailes paralizē un neļauj sevi izaicināt. Grūtībās izvēlēties nepadoties – lūk, tas ir spēks,” Arnolds akcentē, ka cīņa ir tā, kas attīsta spēku, drosmi un citas spējas.

Ignorē negācijas

„Nepārtraukti dzirdu, ka tu to nevari, jo neviens līdz šim to nav paveicis. Patiesībā tas ir labi, jo, kad to sasniegšu, būšu pats pirmais. Man stāstīja, ka bodibildings ir amerikāņu sports, bet Austrijā varu būt slēpošanas vai velobraukšanas čempions. Neklausījos runās un pārcēlos uz Ameriku, fokusējos uz savu mērķi un kļuvu par čempionu.”

Smags darbs

„Nav būtiski, cik liels vai mazs ir mērķis, galvenais ir tā labā strādāt. Atceries, ka pa veiksmes kāpnēm nevar uzkāpt ar kabatās saliktām rokām. Viens no manām autoritātēm – bokseris Muhameds Ali – uz jautājumu, cik vēderpreses atkārtojumu viņš taisa, atbildēja: „Es neskaitu. Sāku skaitīt tikai tad, kad prese sāk sāpēt. Tikai tad skaitam ir jēga.””

Atgriezeniskā saikne

"Mums ir jābūt pateicīgiem par dzīvi, kas mums dota, un tās īstenā jēga ir palīdzēt citiem. Pasaulē ir miljoniem bērnu, kuriem nepieciešama palīdzība. Iemāci lasīt! Iedrošini cilvēkus sportot! Bērni ir pasaules gaišā nākotne. Lai kādu savas dzīves ceļu izvēlētos, ir jāatrod laiks dot atpakaļ savai kopienai, pilsētai, valstij. Palīdzēšana dos iekšējo mieru un harmoniju.”